Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Εξάπλωση της Χρυσής Αυγής βλέπει η Ελευθεροτυπία λόγω της νέας ταινίας για τους “300”

Κλινική, στα πλαίσια της ψυχιατρικής, μπορεί να χαρακτηριστεί η περίπτωση των καθεστωτικών δημοσιογράφων και στην «αγαπημένη των τρομοκρατών», «Ελευθεροτυπία». 
Τον τελευταίο καιρό έχουμε διαβάσει πολλά απίθανα πράγματα που μόνο ως αποκυήματα νοσηρής φαντασίας μπορούν να εκληφθούν. 
Όλα αυτά   στην προσπάθεια των καθεστωτικών δημοσιογράφων να υποβοηθήσουν το έργο του Βενιζέλου και των αναρχικών τρομοκρατών εναντίον της Χρυσής Αυγής.
Όμως κάποια πράγματα ξεπερνούν τα όρια της φαιδρότητας και μας κάνουν να θέλουμε διακαώς να κραυγάσουμε «ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ»
Τελευταίο από τα άρθρα της λύσσας και της γελοιότητας είναι το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ (Ναι, φτάσαμε και στο καλλιτεχνικό ρεπορτάζ) της Ελευθεροτυπίας, το οποίο αναφέρεται στο επερχόμενο τρόπον τινά sequel της ταινίας «300», το οποίο σύμφωνα με την δημοσιογράφο θα φέρει μια ώρα νωρίτερα την Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού! 
Αντιγράφουμε λοιπόν, προς τέρψιν και διασκέδαση σας, το επίμαχο ρεπορτάζ:
"«This is Sparta!». Οι «300» υπήρξαν φαινόμενο. Θα 'πρεπε από τότε να μας βάζει σε σκέψεις το πόσο η ταινία εκείνη τόνωσε το «εγώ» πλήθους συμπατριωτών μας. Διότι πέρα από το χαβαλέ του πράγματος («Hot Gates» κ.λπ.), έφερε στην επιφάνεια διάφορα εθνικιστικά και σεξιστικά (βλ. τον θηλυπρεπή Ξέρξη) απωθημένα. Και μάλιστα σε χρόνια πολύ λιγότερο ταπεινωτικά από τούτα εδώ που ζει σήμερα η Ελλάδα. Φαντάζεστε λοιπόν τι έχει να γίνει τον Αύγουστο (22/8) που θα βγει η -τρόπον τινά- «συνέχεια» των «300»! Πάρτι θα κάνει η Χ.Α!"
Ως επίμετρο θα αφήσουμε δύο φράσεις, μία του Λένιν και μία του Καζαντζάκη, τις οποίες καλείστε να συνδυάσετε:
Λένιν: Ο αριστερισμός είναι η παιδική ασθένεια του κομμουνισμού.
Καζαντζάκης: Ο κομμουνισμός είναι πνευματική ψώρα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ