Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΜπεκροΜπουτάρης: "Πολύ κακό σπυρί» η Χρυσή Αυγή στα σχολεία"


ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Ο ΜΕΘΥΣΤΑΚΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ "ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ" ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΟΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ.
«Η Χρυσή Αυγή δεν είναι αστεία ιστορία. Είναι ένα πολύ κακό σπυρί», επισήμανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις τριήμερες εκδηλώσεις με τίτλο «Μνήμη 21ης Απριλίου 1967 το σχολείο στο γύψο».
«Πολύ κακό σπυρί» χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, επισημαίνοντας την ανάγκη να ανασχεθούν οι προσπάθειες που κάνει να εισβάλλει στα σχολεία.

"Η Χρυσή Αυγή δεν είναι αστεία ιστορία. Είναι ένα πολύ κακό σπυρί»,
επισήμανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις τριήμερες εκδηλώσεις με τίτλο «Μνήμη 21ης Απριλίου 1967 το σχολείο στο γύψο».

"Αν δεν αντισταθούμε στη Χρυσή Αυγή, όπως στους ναζί, θα βρουν τρόπο να διεισδύσουν στα σχολεία. Τα παιδιά πρέπει να αντιληφθούν πάση θυσία τι θα πει βία» σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.
Υπενθύμισε δε, τι έπραξε η δικτατορία στην εκπαίδευση. «Η δικτατορία αποτελεί μία μορφή βίας εξαιρετικά σκληρή», υπογράμμισε.
www.kathimerini.gr
 αναδημοσίευση από : ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 
Σχόλιο από ΕΛΛΑΣ ΑΙΩΝΙΟΝ :
Εκτός από τον εφιάλτη που τον κατατρέχει τον εβραιόσπορο Μπουτάρη και βλέπει παντού  γύρω του ναζί και Χίτλερ, εκεί που θέλω να σταθώ είναι στις 3ημερες εκδηλώσεις αναφορικά με την 21η Απριλίου ! 
Μα 3ήμερες ; !!! Γιατί άραγε; Για να το εμπεδώσουν καλά τα παιδιά στα σχολεία ε; Μήπως θα το καθιερώσει ως επετειακή εορτή μνήμης ;

Πέραν της πλάκας να δούμε λοιπόν τώρα γιατί η αναφορά στην 21η Απριλίου αφορά τον ρόλο της 7ετίας στα σχολεία; Και νομίζω πως ΑΝΕΤΑ μπορώ να έχω άποψη επ' αυτού καθ' ότι είμαι παιδί που μαθήτευσα εκείνα τα χρόνια, στο δημοτικό μάλιστα που θεωρείτε και η ΠΡΩΤΗ και πιό ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΒΑΣΗ της εκπαίδευσης.

Πάμε λοιπόν:

Αυτό λοιπόν που θυμάμαι από εκείνα τα χρόνια είναι :
  • α) Ο σεβασμός προς τους διδασκάλους μας
  • β) ο εκκλησιασμός κάθε Σάββατο
  • γ) Έπαρση της Σημαίας το πρωΐ και υποστολή το απόγευμα τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο
  • δ) Την σχολική ποδιά που λειτουργούσε ως αναφορά ισότητος απέναντι σε όλους τους συμμαθητές μας ( και δεν έβλεπες κοριτσάκια 8 και 10 χρονών ντυμένα σαν τσουλάκια όπως σήμερα)
ε) μαθαίναμε ΣΩΣΤΑ την ελληνική γλώσσα ( "πέφταν" τιμωρίες σύννεφο για την ορθογραφία) , μαθαίναμε να αγαπάμε και να είμαστε ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ για τους προγόνους μας μέσα από τα μαθήματα της Ιστορίας 
  • στ) Οι Εθνικοί Ήρωες του 1821 κοσμούσαν τις τάξεις και τους διαδρόμους των σχολίων μας και αντιλαμβανόμαστε την συγγένειά μας με αυτούς ...
  • ζ) Μας πήγαιναν και παρακολουθούσαμε ελληνικές ταινίες που σχετίζονταν με ηρωϊκές περιόδους του Γένους μας
  • η) Κάθε Χριστούγεννα δίναμε ένα συμβολικό ποσό με το οποίο αγόραζαν οι δάσκαλοί μας δωράκια που τα πηγαίναμε σε ιδρύματα ( όλη η τάξη) και μέσα από τέτοιες ενέργειες αντιλαμβανόμεθα τι σημαίνει η αλληλοβοήθεια και η συμπαράσταση προς τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας
  • θ) Μαθαίναμε ελληνικούς δημοτικούς χορούς
  • ι) Μαθαίναμε τα Εμβατήρια τα οποία τραγουδούσαμε με Υπερηφάνεια
  • ια) Τις παραστάσεις με τα ποιήματα σε κάθε Εθνική Επέτειο
Φυσικά και άλλα πολλά ακόμη που έβγαλαν πιστεύω ΣΩΣΤΟΥΣ ανθρώπους ! Και αυτό φαίνεται και από την σύσταση των κοινωνικών ομάδων του τότε με το σήμερα!!! 
Ποιά κοινωνία έβγαλε κατά συρροή ναρκομανείς, ομοφυλόφιλους,αντιρρησίες συνείδησης,αναρχικά στοιχεία, καιροσκόπους, λουφαδώρους,τεμπέληδες με ιδανικό την τακτοποίηση στο δημόσιο κ.λ.π.; 
Άν αυτές οι κατηγορίες στην ελληνική κοινωνία δεν ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ και ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΑΝ από την μεταπολίτευση και μετά ας με διαψεύσει όποιος μπορεί!

Προφανώς λοιπόν κατά τον εθισμένο στο πιόμα και νοσηλευμένο αλκοολικό ( ο ίδιος το έχει πει) Μπουτάρη εκείνη η εποχή αποτελεί "μαύρη εποχή" και η σημερινή είναι η "παραδεισένια" τότε ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ !!! 

Και λυπάμαι πολύ περισσότερο επειδή τα χρόνια που σας προανέφερα, τα σχολικά, τα έζησα εκεί στην Θεσσαλονίκη ! 
Τι κρίμα για την Υπέροχη αυτή Πόλη!!! Δεν της άξιζε μια τέτοια τύχη... Αλλά είναι αυτό που λέμε: "Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς" 
Τ' ακούτε γκαρντάσια; 
ΕΛΛΑΣ ΑΙΩΝΙΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ