Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Παραπληροφόρηση; Δεν νομίζω !



Εχθές κοινοποιήσαμε μια φωτογραφία, αυτή αριστερά, από την Χαλκιδική, και όπως λέει από τις Σκουριές .
Αμέσως κάποιες ιστοσελίδες έγραψαν :
Οι εμπνευστές της ανάρτησης καλούν μάλιστα το κόσμο να δημοσιοποιήσει τη φωτογραφία έτσι ώστε αυτή να κάνει το γύρο του κόσμου, με προφανή στόχο να επηρρεάσει τη παγκόσμια κοινή γνώμη για να σταματήσει η δραστηριότητα της καναδικής εταιρείας στη Χαλκιδική.
Και εμείς δεν γνωρίζαμε αν όντως πέσαμε θύματα παραπληροφόρησης Είχαμε δημοσιεύσει ένα άρθρο πριν λίγες μέρες με τίτλο " Το δηλητήριο του Χρυσού " το οποίο ήταν άκρως αποκαλυπτικό της αρθρογράφου Patricia van der Wal η οποία σήμερα τοποθετήθηκε για αυτήν την φωτογραφία και μεταφέρουμε τις απόψεις της .
Παραπληροφόρηση; Δεν νομίζω… Αυτό είναι το λιμάνι του Στρατωνίου στη Χαλκιδική που βρίσκεται ακριβώς από κάτω από τα μεταλλεία του Στρατωνίκου όρους. Επειδή μεγάλο μέρος του δάσους έχει αποψιλωθεί για τα μεταλλεία, όταν βρέχει υπάρχει διάβρωση των όμβριων υδάτων με αποτέλεσμα να γίνονται πλημύρες και τα νερά να καταλήγουν στη θάλασσα. Στη φωτογραφία που επισυνάπτω βλέπεις τα τέλματα των μεταλλείων… Σίγουρα δεν καταλήγει μόνο κοκκινόχωμα στη Θάλασσα… Ίδια περιοχή είναι. Όλες οι ιδιοκτησίες µεταξύ των κοινοτήτων Ολυµπιάδας, Στρατωνίου, Αρναίας και Σταυρού - μια περιοχή 314 τετραγωνικών χιλιομέτρων! - είναι δηµευµένες για τη Eldorado Gold. Το δάσος των Σκουριών είναι μέσα σε αυτή τη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ