Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Απαισιόδοξοι οι Γερμανοί για τη σχέση Ελλάδα-ευρώ

 

Οι Γερμανοί στην πλειονότητά τους δεν πιστεύουν πως η Ελλάδα θα καταφέρει να παραμείνει στο ευρώ σύμφωνα με δημοσκοπήσεις για το περιοδικό Focus και την εφημερίδα Bild am Sonntag.

Κι ενώ τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι στραμμένα στην Αθήνα και στις πολιτικές διεργασίες, στη Γερμανία ολοένα και περισσότερο επικρατεί η αίσθηση πως η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει τελικά να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Αυτό καταγράφεται σήμερα και σε δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν για το περιοδικό Focus και την εφημερίδα Bild am Sonntag. To68% των ερωτηθέντων για τη δημοσκόπηση του Focus απάντησε πως δεν βλέπει η Ελλάδα να έχει μέλλον στην Ευρωζώνη, ενώ το 63% των ερωτηθέντων για την Bild am Sonntag δήλωσε πως δεν υπάρχει πλέον τρόπος να διασωθεί η Ελλάδα. Μόνο ένας στους τρεις, 27% και 32% αντίστοιχα πιστεύει πως υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα.


Η πλειονότητα των Ελλήνων λέει ναι στο ευρώ Η πλειονότητα των Ελλήνων λέει ναι στο ευρώ Στην είδηση όπως παρουσιάζεται από το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, αντιπαραβάλλεται δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, σύμφωνα με την οποία η πλειονότητα των ερωτηθέντων ελπίζει η Ελλάδα να μπορέσει να κρατήσει το ευρώ. Το 67% πιστεύει πως η ζωή θα γίνει χειρότερα εάν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ.

Αίτημα η άμεση δημοκρατία
  Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση στην Bild am Sonntag, το 71% των ερωτηθέντων θεωρεί πως οι πολίτες θα πρέπει να μπορούν να ψηφίζουν άμεσα για θέματα που αφορούν την Ευρώπη και το ευρώ. Μόνο το 27% τάχθηκε ενάντια σε αυτή τη θέση.

Οι Γερμανοί δεν είναι αισιόδοξοι για το μέλλον των ΕλλήνωνΟι Γερμανοί δεν είναι αισιόδοξοι για το μέλλον των ΕλλήνωνΤέλος τα γερμανικά κόμματα της συμπολίτευσης φαίνεται να ανεβάζουν ελαφρά τα ποσοστά τους. Έτσι, οι Χριστιανοδημοκράτες συγκεντρώνουν 32%, δύο μονάδες δηλαδή περισσότερες από ότι την προηγούμενη εβδομάδα και οι Φιλελεύθεροι παίρνουν μια επιπλέον μονάδα, ανεβαίνοντας όμως μόλις στο 4%.
  Οι Σοσιαλδημοκράτες κερδίζουν και αυτοί έναν πόντο φθάνοντας στο 29% ενώ οι Πράσινοι χάνουν δύο μονάδες και αγγίζουν έτσι το 15%. Το Αριστερό Κόμμα παραμένει αμετάβλητο στο 8%.
  Γενικότερα ένας συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων προηγείται με 8 μονάδες έναντι του σημερινού κυβερνητικού σχήματος Χριστιανικής Ένωσης – Φιλελευθέρων.

  DPA / Μαρία Ρηγούτσου 
άπό 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ