Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Γάλλοι-Γερμανοί μεθοδεύουν μυστικά έξοδο Ελλάδας από ευρωζώνη

Image
Σε περίπτωση που οι Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαράς δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν απόψε και ενώ κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ο γαλλογερμανικός άξονας έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να διαμορφώσει πλαίσιο που θα οδηγεί σε έξοδο της Ελλάδος από την ευρωζώνη και θα μειώνει τις επιπτώσεις για το κοινό νόμισμα από την αδυναμία της Ελλάδας να υλοποιήσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις βάσει της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με το "Βήμα", το βράδυ του Σαββάτου έλαβε χώρα μυστική σύσκεψη στο Μέγαρο των Ηλυσίων, παρουσία του ίδιου του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα πιθανά σενάρια. Οι δύο πρωτεύουσες δεν προτίθενται να διακινδυνεύσουν τη σταθερότητα της ευρωζώνης λόγω της ελληνικής ανευθυνότητας, πράγμα που δήλωσε άλλωστε και η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ πριν από μερικές μέρες.
Η λύση που φαίνεται ότι συζητείται από Παρίσι και Βερολίνο, προκειμένου, εφόσον χρειαστεί, να παρακαμφθεί η φαινομενική νομική αδυναμία αποπομπής μίας χώρας από την ευρωζώνη είναι η αξιοποίηση των προβλέψεων της «ρήτρας έκτακτης ανάγκης» (emergency clause). Σύμφωνα με αυτήν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να καταθέσει σχετική πρόταση σε περίπτωση ειδικών συνθηκών και γεγονότων (extraordinary events) που απειλούν το κοινό νόμισμα. Φυσικά, η διαδικασία δεν είναι απλή, καθώς απαιτείται η ομόφωνη έγκριση από τα κράτη-μέλη αλλά και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ