Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Σκάνδαλο TUI: Θέλουν να στείλουν Γερμανούς τουρίστες με ... δραχμές!

Συνεχίζουν τις ανόητες προκλήσεις αναφορικά με το ευρώ οι αδαείς Γερμανοί (και λέμε αδαείς γιατί αγνοούν το μέγεθος της ζημιάς τους τους αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ και ξεκινήσει ντόμινο στην ευρωζώνη). Έτσι μετά την εταιρεία ενοικιάσεων Sixt που θα ενοικίαζε τα σαράβαλά της σε δραχμές, έρχεται ο γερμανικός τουριστικός όμιλος TUI και ζητά από τους Έλληνες ξενοδόχους να αποδεχθούν από τώρα ότι θα πληρωθούν στο νέο εθνικό νόμισμα αν η Ελλάδα εγκαταλείψει στο ευρώ! 
«Αν το ευρώ πάψει να είναι το νόμιμο νόμισμα η TUI θα μπορούσε να πληρώσει με το καινούργιο νόμισμα και η τιμή του συναλλάγματος θα αντιστοιχεί με την τιμή, που θα αποφασίσει η κυβέρνηση», γράφει η TUI σε επιστολή της προς τους Έλληνες ξενοδόχους και κατ'αυτό τον τρόπο τους ζητάει να τροποποιήσουν τα σχετικά συμβόλαια κρατήσεων που έχουν με τον όμιλο και σε αυτά αναγράφεται μόνο το ευρώ.
«Πολλοί Έλληνες ξενοδόχοι έχουν λάβει το αίτημα της TUI», επιβεβαίωσε ο Ανδρέας Ανδρεάδης πρόεδρος της Ελληνικής Τουριστικής Ομοσπονδίας και πρόσθεσε: «Ουδείς ξενοδόχος θα το κάνει και έχουμε ενημερώσει το υπουργείο Τουρισμού», τόνισε.
Βέβαια οι Γερμανοί της ΤUI επιμένουν γιατί όπως λένε: «Πρέπει να προστατευτούμε από τους κινδύνους ενδεχόμενης αλλαγής. Υπάρχει μια πιθανότητα, περισσότερο από θεωρητική, η Ελλάδα να βγει από το Ευρώ», διευκρίνισε σε γερμανικά ΜΜΕ εκπρόσωπος του ομίλου.
Γιατί το κάνουν αυτό; Μα για να ωφεληθούν σε περίπτωση που αλλάξει το νόμισμα από την συναλλαγματική διαφορά που θα προκύψει...
Bέβαια, να πούμε και την θετική πλευρά για την χώρα: Πολλαπλάσιες κρατήσεις αφού θα είναι φθηνό το νόμισμα και πολλαπλάσια εισαγωγή συναλλάγματος-σε ευρώ πλέον...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ