Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Ιράν: "Αν μας επιτεθεί το Ισραήλ θα το καταστρέψουμε"


ImageΟ αναπληρωτής αρχηγός του επιτελείου των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Μασούντ Τζαζαγερί, απείλησε την Τετάρτη το Ισραήλ με «καταστροφή», αν η χώρα αυτή επιτεθεί στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, προσθέτοντας ότι η ιρανική απάντηση «δεν θα περιοριστεί στη Μέση Ανατολή». «Το (ισραηλινό πυρηνικό) κέντρο της Ντιμόνα είναι η εγκατάσταση που μπορούμε ευκολότερα να βάλουμε στόχο και έχουμε ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες. Στην παραμικρή ενέργεια του Ισραήλ εναντίον μας, θα δούμε την καταστροφή του», προειδοποίησε ο Τζαζαγερί, τον οποίο επικαλείται το αραβόφωνο ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Αλαμ.
 «Η απάντησή μας σε μια επίθεση δεν θα περιοριστεί στη Μέση Ανατολή, έχουμε έτοιμα σχέδια για να αντιδράσουμε», πρόσθεσε.  

«Ουδείς αμερόληπτος παρατηρητής μπορεί να επιμείνει στην άποψη ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν είναι καθαρά για ειρηνικούς σκοπούς», δήλωσε ο Μαρκ Φιτζπάτρικ, διευθυντής του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Σπουδών (IISS). Ο ίδιος πρόσθεσε, πάντως, ότι το Ιράν δεν κατασκευάζει ακόμη ατομικές βόμβες και απέχει πολύ από τη στιγμή που θα έχει τις ικανότητες να το κάνει, εφόσον το αποφασίσουν οι ηγέτες του.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ