Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Παιχνίδια εξουσίας στη Μ. Ανατολή


Απορροφημένοι με τα παιχνίδια εξουσίας στη χώρα μας, δεν παρατηρούμε τις επικίνδυνες εξελίξεις γύρω μας, οι οποίες απειλούν με αιματοχυσία τη Μέση Ανατολή. H Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ,  δημοσίευσε χθες την έκθεσή της για τα πυρηνικά του Ιράν. Ασφαλώς οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Ίσως η 8η Νοεμβρίου να καταγραφεί στην ιστορία ως μια μαύρη μέρα για την ανθρωπότητα.Πριν από λίγες μέρες το Ισραήλ  πραγματοποίησε στρατιωτική άσκηση στην Ιταλία και δοκίμασε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς με πυρηνικές κεφαλές.Ο Γενικός Επιτελάρχης της Βρετανίας  επισκέφθηκε το Ισραήλ και λίγες μέρες μετά ο υπουργός άμυνας του Τελ Αβίβ κ. Εχούντ Μπάρακ βρέθηκε  για συνομιλίες στο Λονδίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες της Debka οι ΗΠΑ σχεδίαζαν να επιτεθούν στο Ιράν λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2012.  Πληροφορίες , όμως, που αναφέρουν  ότι το Ιράν θα έχει εξασφαλίσει πλήρως την προστασία των πυρηνικών εγκαταστάσεων σε ένα χρόνο αναγκάζουν την Ουάσιγκτον να επισπεύσει τα πράγματα.Ο Πρόεδρος Ομπάμα εξασφάλισε ήδη την στήριξη του Γάλλου Προέδρου Σαρκοζί σε μια ενδεχόμενη επίθεση εναντίον του Ιράν. Από την άλλη ο υπουργός εξωτερικών του Ιράν κ. Σαλιχί  δήλωσε ότι  η χώρα του είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το χειρότερο σενάριο.Επίσης, η κ. Κλίντον αναφερόμενη στην Τουρκία είπε: «Οι σχέσεις μας με την Άγκυρα θα αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο με τις ευθύνες που θα αναλάβει η Τουρκία».Ποιές είναι άραγε αυτές οι ευθύνες; Αναμφισβήτητα πρόκειται για την επέμβαση στη Συρία. Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν την Τουρκία να επιτεθεί στη Συρία. Για τον σκοπό αυτό εκπαιδεύει τους άνδρες του συνταγματάρχη Riyad el Asaad στην Αντάκια. Οι άνδρες του αντικαθεστωτικού Σύρου συνταγματάρχη  εισέρχονται στην πατρίδα τους από τα σύνορα της Τουρκίας, χτυπούν  τις δυνάμεις ασφαλείας του Προέδρου Άσαντ και διαφεύγουν πάλι στο στρατόπεδο που έφτιαξαν στην Τουρκία.  Ο συνταγματάρχης δήλωσε στον Τύπο ότι η Τουρκία παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια και εξοπλισμό στους άνδρες που θέλουν να ανατρέψουν τον Πρόεδρο Άσαντ.Η εφημερίδα του Κατάρ   El Siyasah δημοσίευσε εφιαλτικό σενάριο για τα σχέδια που κάνουν Χαμάς και Χιτζμπουλλάχ για να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις έναντι της Συρίας και του Ιράν. Σε περίπτωση που αυτές οι δυο χώρες κινδυνεύσουν οι δυο οργανώσεις  θα κάνουν τα εξής:-Θα εισβάλουν από τα σύνορα της Συρίας και του Ιράν στην Τουρκία και το Ιράκ για να πλήξουν αμερικανικές Βάσεις.-Η Χαμάς και οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν θα κλείσουν τη διώρυγα του Σουέζ για τη διέλευση πλοίων που ανήκουν σε δυτικές χώρες. Ταυτόχρονα  οι Χουσρίτ της Υεμένης και οι Μουτζαχίτ της Σομαλίας θα χτυπήσουν από τη νότια πλευρά.-Οι Φρουροί της Επανάστασης  θα επιτεθούν σε πλοία που μεταφέρουν εμπορεύματα και πετρέλαιο στην περιοχή του Κόλπου.    
  -Η Χιτζμπουλλάχ θα επιτεθεί σε αμερικανικές Βάσεις στο Μπαχρέιν, στο Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.-Το Ιράν θα διαθέσει χρήματα και όπλα σε ομάδες Αφγανών για να επιτεθούν στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.-Η Χιτζμπουλλάχ θα θέσει υπό τον έλεγχο της όλο τον κρατικό μηχανισμό του Λιβάνου.-Η Χαμάς θα συνεχίσει να πλήττει με πυραύλους το Ισραήλ στη Γάζα.Η Συρία και το  Ιράν αποτελούν απειλή για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για αυτό πρέπει να πληγούν άμεσα.Η οσμή του θανάτου άρχισε να αναδύεται στη γειτονιά  και στην Ελλάδα τα δυο κόμματα εξουσίας έλαβαν εντολή να συναινέσουν πριν ανοίξει το Χρηματιστήριο του Τόκιο…..

Λιάνα Μυστακίδου
άπό 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ