Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΙΝ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ;



ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΕ ΕΝΑ ΝΟΜΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:
Το πολίτευμα της Ελλάδας, ως Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, προκειμένου να λειτουργεί εύρυθμα, προϋποθέτει οι αντιπρόσωποι του Έθνους να έχουν ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΝΩΜΗΣ και ψήφου κατά συνείδηση. Πρόκειται δηλαδή για την αρχή της ελεύθερης εντολής όπως αποτυπώνεται «στην παράγραφο 1 του άρθρου 60 του ελληνικού Συντάγματος ». Οι βουλευτές μπορούν ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ και να αποφασίζουν ΕΛΕΥΘΕΡΑ ικανοποιώντας την μερίδα του ελληνικού λαού τον οποίο αντιπροσωπεύουν αφού το άρθρο 60 αναφέρεται στην κατά συνείδηση γνώμη και ψήφο. Σύμφωνα με το άρθρο 60 οι βουλευτές έχουν το δικαίωμα να εκφράζονται ελεύθερα και να αποφασίζουν ανεξάρτητα από υποδείξεις είτε των ψηφοφόρων τους είτε της κρατικής εξουσίας……
Περαιτέρω το Σύνταγμα παρέχει στους βουλευτές την βουλευτική ασυλία η οποία συνίσταται στην αρχή του ΑΝΕΥΘΥΝΟΥ και στην αρχή του ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟΥ. Πρόκειται για θεσμικές εγγυήσεις που προστατεύουν τον βουλευτή ως θεσμό προκειμένου να λειτουργεί εύρυθμα το δημοκρατικό πολίτευμα. Ο βουλευτής που θα είναι το εκάστοτε πρόσωπο που θα εκλέγεται θα απολαμβάνει την βουλευτική ασυλία. Αυτή η προνομιακή μεταχείριση -βουλευτική ασυλία -συνίσταται στο ανεύθυνο δηλαδή την μη καταδίκη του βουλευτή για γνώμη ή ψήφο που έδωσε κατά την διάρκεια των καθηκόντων του και το ακαταδίωκτο δηλαδή την μη δίωξη, σύλληψη ή φυλάκιση κατά την διάρκεια της βουλευτικής περιόδου. Αν δεν την απολάμβανε πώς θα μπορούσε ο βουλευτής να ασκήσει τα καθήκοντα του αφού θα ήταν επιρρεπής σε καταχρηστικές καταγγελίες πολιτών; Στο αντιπροσωπευτικό σύστημα η πολιτική εξουσία ασκείται από τον κυρίαρχο λαό μέσω αντιπροσώπων και όχι άμεσα. Οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το έθνος όπως αποτυπώνεται «στην παράγραφο 2 του άρθρου 51 του Συντάγματος».

 ΠΗΓΗ
ΕΡΩΤΗΣΗ: Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΙΑΤΙ ΤΟΝ ΔΙΕΓΡΑΨΕ;!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ