Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣΚυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΟΙ ΕΠΙΚΡΙΤΑΙ ΤΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ


Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ Mark Zuckerberg
Ο κ. Mark Zuckerberg, ο γνωστός ιδρυτής του Facebook συνεχώς και αδιαλείπτως επικρίνει την ιδέαν της κατασκευής του τείχους των ΗΠΑ στα σύνορα με το Μεξικόν. Συνεχώς επιτίθεται (και κατα την προεκλογικήν εκστρατείαν και τώρα) εναντιον του Προέδρου Τραμπ τόσον διά το ζήτημα του τείχους, όσον και διά την περιστολήν της ελεςυθέρας διακινήσεως και εγκαταστάσεως ανθρώπων, είναι φανατικός των OPEN BORDERS (ιδέ, σύνδεσμον 1: Mark Zuckerberg takes swipe at Donald Trump over Mexico border wall plan)!
 

Ο κ. Mark Zuckerberg έχει υιοθετήσει και διαδίδει το σύνθημα: “Instead of building walls we can help build bridges!”, αντί να υψώνουμε τείχη ας βοηθήσουμε να κτισθούν γέφυρες!
Εις τελευταίας δηλώσεις του είπε μεταξύ άλλων: «I hear fearful voices calling for building walls and distancing people they label as others.», ακούω φωνές περίτρομων ανθρώπων που καλούν να υψωθούν τείχη και ούτως να απομακρύνουν τους ανθρώπους στους οποίους κολλούν την ετικέττα "άλλος"!
Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ
 

1. Στην κατοικίαν του στο Λος Αντζελες (επιβλητικόν νεοκλασσικόν κτίσμα εντός κήπου, αξίας δέκα εκατομμυρίων δολλαρίων, ο κ. Mark Zuckerberg ύψωσε όπισθεν της κανονικής υπαρχούσης περιφράξεως χαλύβδινον τοίχον υψους άνω των 2,5 μέτρων (ιδέ, Εικ. 1).
ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΝ
 

2. Στην μαγευτικήν νήσον Kauai της Χαβάης, στην κοινότητα Kilauea, ο κ. Mark Zuckerberg αγόρασε προσφάτων δύο μεγάλες παραθαλάσσιες ιδιοκτησίες εκτάσεως 750 εκταρίων και αξίας διακοσίων εκατομμυρίων δολλαρίων (ιδέ, Εικ. 2). Το πρώτον πράγμα που έκανε ήτο να υψώση εις όλην την άπειρον περιφέρειαν της ιδιοκτησίας του παχύτατον πέτρινον τείχος υψους άνω των δύο μέτρων (ιδέ, Εικ. 3, 4)! Λόγω δε της δομής του εδάφους το τείχος υψούται υπέρ τον ορίζοντα της κοινότητος ανω των 3,5 μέτρων αποκόπτων αυτήν τελείως από την θέαν προς τον Ωκεανόν διά την οποίαν ήτο η εν λόγω κοινότης πεφημισμένη (η θέα που απεκρύβη: Εικ. 5)! Ιδέ, Σύνδεσμον 2.
Οι ατυχείς κάτοικοι διαμαρτύρονται, άνευ αποτελέσματος φυσικά, διαδηλώνουν προ του τείχους και τους απομακρύνουν σκαιώς οι πολλοί Σεκιουριτάδες που φρουρούν το κτήμα του κ. Mark Zuckerberg! Ιδέ, Σύνδεσμον 3, 4.
------
 

ΘΛΙΒΕΡΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΙΣ
Ο κ. Mark Zuckerberg ζητεί από εμένα να δεχθώ τον κάθε λαθρομετανάστη, τον Μαροκινό, τον Πακιστανό, απροστάτευτος στην πολυκατοικία μου, στην γειτονιά μου!! Αυτός όμως θεωρεί "άλλον" τον ευκατάστατον Αμερικανόν που αγόρασε εξοχικήν κατοικίαν στην κοινότητα Kilauea. Και ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ κτίζει τείχη διά να απομονωθή, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ διαθέτει εσμόν Σεκιουριτάδων διά να αισθάνεται ασφαλής εις μίαν περιοχήν που είναι άγνωστος η εγκληματικότης, ΑΛΛΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ με τρόπον ακρως εγωϊστικόν τους στερεί την θέαν χαριν της οποίας ηγόρασαν την ιδιοκτησίαν των!!!
Σημείωσις: Στα ελληνικά χωριά και κωμοπόλεις τα αμφιθεατρικά κτισμένα, παλαιότερα, προ της υπάρξεως πολεοδομικών αδειών, το δικαίωμα στην θέα ήτο ΠΛΗΡΩΣ ΕΘΙΜΙΚΩΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟΝ και ουδείς το καταπατούσε!!!

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

Σελίδες

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ