Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΥΒΡΙΣ..."Σκουριές Νο 2" με υπογραφή Λαφαζάνη παρακαλώ!!! Οι καταρράχτες της Μακρυρράχης Φθιώτιδας προορίζονται... για λατομείο...



Makryrrachi-Kaitsa. LoutraΕδώ και ένα χρόνο, από τότε που έγινε για πρώτη φορά γνωστός ο κίνδυνος, οι λιγοστοί κάτοικοι που απέμειναν σε ένα ορεινό χωριό της Φθιώτιδας, της Μακρυρράχης Δομοκού ή Καΐτσας, όπως την έμαθαν μέσα από τους αιώνες, καθώς και οι συγχωριανοί τους, οι οποίοι, όπως συνέβη με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από κάθε γωνιά της Ελλάδας, βρέθηκαν στα πέρατα του κόσμου, από την Αμερική μέχρι την Ιαπωνία σε αναζήτηση μια καλύτερης ζωής, παλεύουν να σώσουν τον τόπο τους και, μαζί με αυτόν, ένα από τα λιγοστά, πλέον, παρθένα δάση και ανεπανάληπτου φυσικού κάλλους τοπία της χώρας, που αποτελεί και ...καταφύγιο της άγριας πανίδας. Παλεύουν να μην μετατραπούν σε δεύτερες «Σκουριές».
Μακρυρράχη Δομοκού ή Καΐτσα
Διότι αυτό θα συμβεί εάν υλοποιηθεί η Υπουργική Απόφαση (ΑΔΑ: 6Λ4Θ465ΦΘΗ-ΓΥ2) του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 14 Απριλίου 2015, με την οποία δίνεται η άδεια στην κατασκευάστρια εταιρεία «TERNA» -αυτήν του οδικού άξονα Ε65- να μετατρέψει σε λατομείο για τη λήψη αδρανών υλικών, έναν μαγικό, καταπράσινο τόπο με καταρράχτες και ανέγγιχτη φύση, μια ανάσα από το χωριό. Απόφαση που φέρει την υπογραφή του τότε υπουργού, Παναγιώτη Λαφαζάνη.
συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ