Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

«Έλληνες και Αλβανοί μεταφέρουν ευρώ σε αλβανικές τράπεζες»

Η κατάσταση η οποία δημιουργήθηκε από την χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση αλλά και η πρόσφατη πολιτική στην Ελλάδα είχαν αρνητικές επιπτώσεις στους πολίτες που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους για το οικονομικό μέλλον σε αυτήν τη χώρα. Μετά από τον πανικό που εξαπλώθηκε καθ΄όλην τη διάρκεια της εβδομάδας με κύριο λόγο την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ και την επιστροφή στην ελληνική δραχμή, οι πολίτες απέσυραν ένα σημαντικό ποσό των αποταμιεύσεών τους από τις τράπεζες.

Από τις ειδήσεις αυτές αντέδρασαν και οι μετανάστες μας που ζουν και εργάζονται στην γειτονική χώρα- γράφει το αλβανικό δημοσίευμα- οι οποίοι μετέφεραν τις καταθέσεις τους σε τράπεζες στην Αλβανία.

Ωστόσο, ανώτερα στελέχη πολλών μεγάλων τραπεζών της χώρας δηλώνουν ότι κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών έγινε μεγάλη αύξηση καταθέσεων σε ευρώ, όχι μόνο από τους μετανάστες, αλλά και από Έλληνες πολίτες, οι οποίοι εμπιστεύονται τις αποταμιεύσεις τους στις τράπεζες της Αλβανίας.

Οι τραπεζίτες αναμένουν ότι η μεταφορά χρημάτων από την Ελλάδα στην Αλβανία θα συνεχιστεί, ιδιαίτερα μετά την πληροφορία ότι τουλάχιστον 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν αναληφθεί από τις ελληνικές τράπεζες.
Σημειώνεται ότι από την αρχή του 2011 μέχρι το Μάρτιο του 2012, οι καταθέσεις στις αλβανικές τράπεζες έχουν αυξηθεί ραγδαία, με ρυθμούς περίπου 13 τοις εκατό.

Ωστόσο ανώτεροι αξιωματούχοι της ευρωζώνης που παρακολουθούν τις εξελίξεις του τραπεζικού συστήματος στην περιοχή, εκτιμούν ότι η εκροή του 1,2 δις από τις ελληνικές τράπεζες κατά την Δευτέρα και την Τρίτη είναι ένα ποσό που βρίσκεται επίπεδο που μπορεί να διαχειριστεί και δεν υπάρχει λόγος για πανικό στους καταθέτες.

Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, η εκροή χρημάτων από τις ελληνικές τράπεζες φθάνει κατά μέσο όρο 2-3 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους μέχρι σήμερα έχει ανέλθει στα 5 δις ευρώ.

Τα τελευταία δεδομένα από την Τράπεζα της Ελλάδος, τα μήνα Μάρτιο, δείχνουν ότι το σύνολο των καταθέσεων που κατέχουν οι ιδιώτες και οι εταιρείες ανήλθαν στα 165.360 δισεκατομμύρια, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.
http://greeknation.blogspot.com/2012/05/blog-post_556.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ