Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Τι πραγματικά λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για το μνημόνιο;

-- Ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο μνημόνιο;
Αποκαλυπτικές είναι οι τοποθετήσεις των ίδιων των στελεχών του. Ορισμένα παραδείγματα:
  • Σε συνέντευξη στο «Real fm» ρωτάει ο δημοσιογράφος τον Δ. Παπαδημούλη: «Σε σχέση με το μνημόνιο, τι θα κάνετε; Καταγγελία ή επαναδιαπραγμάτευση;». Απαντάει ο Παπαδημούλης: «Ο Αλέξης ο Τσίπρας είπε καθαρά και στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι εμείς δεν επιδιώκουμε μονομερείς ενέργειες. Το πνεύμα της πολιτικής μας αποτυπώνεται με σαφήνεια και στην επιστολή που στείλαμε προς την τρόικα». Τι λέει; Οτι καμιά καταγγελία του μνημονίου δεν πρόκειται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν κυβερνήσει, γιατί αυτό σημαίνει μονομερή ενέργεια. Τι θα κάνει τότε; «Επανεξέταση της στρατηγικής» του μνημονίου, όπως έγραφε ο Τσίπρας στην επιστολή του προς την τρόικα. Δηλαδή επαναδιαπραγμάτευση, όπως λένε το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο Κουβέλης. Ανθρακες ο θησαυρός των προεκλογικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταγγείλει το μνημόνιο, θα το ακυρώσει και άλλα φούμαρα. Θέλει την Ελλάδα μέσα στην ΕΕ και τα μονοπώλια κυρίαρχα στην παραγωγή γι' αυτό δεν έχει άλλη εναλλακτική επιλογή από το να σεβαστεί τη συμφωνία με την τρόικα και στην καλύτερη περίπτωση να επαναδιαπραγματευτεί ορισμένες πλευρές του, όπως άλλωστε λένε ότι θα κάνουν και τα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου».
  • Στην ίδια συνέντευξη, ρωτάει ο δημοσιογράφος: «Σε τι διαφέρει αυτή η πολιτική σας από τη μετεκλογική πολιτική του κ. Βενιζέλου ή του κ. Σαμαρά;». Απαντάει ο Παπαδημούλης: «Επικαλούμαι την κοινή λογική. Αυτοί που υπέγραψαν και ψήφισαν το μνημόνιο και έστειλαν και δεσμευτικές επιστολές είναι οι πλέον ακατάλληλοι για οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση». Παραδέχεται, δηλαδή, ότι επαναδιαπραγμάτευση λένε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, επαναδιαπραγμάτευση λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Με τη μόνη διαφορά ότι προβάλλει τον εαυτό του σαν καλύτερο διαπραγματευτή, επειδή οι άλλοι έχουν στείλει επιστολή στην τρόικα ότι σέβονται το μνημόνιο! Αυτή είναι η διαφορά τους, που δεν αλλάζει την ουσία, ότι την επομένη των εκλογών, ανεξάρτητα από το ποιος θα κυβερνήσει, θα συνεχίσει να διαβουλεύεται με την τρόικα, πάνω στο δοσμένο πλαίσιο της αντιλαϊκής στρατηγικής, μέρος του οποίου αποτελεί και το μνημόνιο.
  • Προχτές, σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ ο Αλ. Τσίπρας είπε: «...εμείς δεν υποσχόμαστε στον ελληνικό λαό γενικά και αόριστα λεφτά υπάρχουν, και λέμε ότι ο ελληνικός λαός θα χρειαστεί να κάνει θυσίες, αλλά τουλάχιστον οι θυσίες αυτές θα έχουν ένα αντίκρισμα, θα έχουν μια προοπτική... Αυτές οι θυσίες θα πιάσουν τόπο». Ετσι, από τη μια θα καταργήσει το μνημόνιο, από την άλλη θα διαπραγματευτεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση αλλαγή στρατηγικής για να αντιμετωπιστεί η λιτότητα για το λαό, αλλά στο διά ταύτα ο λαός πρέπει να κάνει θυσίες. Και οι θυσίες με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα πιάσουν τόπο. Ετσι έλεγε και το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν κυβέρνηση με το πρώτο μνημόνιο και η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ μαζί όταν συγκυβερνούσαν με το δεύτερο μνημόνιο. Τελικά και ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί από το λαό να κάνει θυσίες. Αυτή είναι η ουσία.
Αυτές είναι οι θέσεις τους, οι οποίες καθορίζονται από τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι στρατηγική της ΕΕ, του κεφαλαίου. Ο λαός πρέπει να σκεφτεί σοβαρά στο δρόμο για την κάλπη. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σπέρνουν τρόμο για να εκβιάσουν ψήφους και ο ΣΥΡΙΖΑ σκορπάει αυταπάτες για να κλέψει ψήφους. Να γιατί ο λαός πρέπει να αλλάξει την ψήφο του και να ενισχύσει τη μόνη αξιόπιστη και συνεπή δύναμη, το ΚΚΕ.
http://www2.rizospastis.gr
http://enwmeniellada.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ