Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Χρεοκοπία της Ελλάδας προβλέπει το 94% των αναλυτών του Bloomberg

Έξοδο μιας χώρας της ζώνης του ευρώ από το κοινό νόμισμα μέσα στο 2012 προβλέπει το 57% των επενδυτών και αναλυτών που μετείχαν σε παγκόσμια δημοσκόπηση του Bloomberg. Την ίδια ώρα, το 94% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Εν τω μεταξύ, οι περισσότεροι θεωρούν ότι το αδιέξοδο των ελληνικών εκλογών δυσχεραίνει τη χρήση χρέους.
Το 94% των ερωτηθέντων να δηλώνουν πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, ενώ το 47% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως είναι πιθανό να κηρύξει χρεοστάσιο η Ισπανία, ενώ το 63% «στοιχηματίζει» πως η Πορτογαλία δεν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Γύρω στο 25% εκτιμά πως την ίδια μοίρα θα έχουν η Ιταλία και η Ιρλανδία, ενώ μόλις το 1% δήλωσε πως θα χρεοκοπήσει η Γερμανία.

Οι αναλυτές που προβλέπουν μια πιο μικρή ευρωζώνη μέσα σε έναν χρόνο, εκτινάχθηκε στο 57% από 11% τον Ιανουάριο του 2011. Στο 80%, αυξημένο κι αυτό, το ποσοστό που λέει ότι οι ενδείξεις σταθεροποίησης της Ευρώπης είναι προσωρινές και αναμένονται νέες αναταράξεις στις αγορές.

Επιπλέον το 55% εκτιμά πως η οπισθοχώρηση της Ευρώπης εγκυμονεί υψηλό κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία, ενώ το 84% δηλώνει πως η οικονομία της ευρωζώνης επιδεινώνεται. Το ίδιο ποσοστό αναμένει κοινωνικές αναταραχές, στις οποίες θα περιλαμβάνονται και εξεγέρσεις. Το 71% των ερωτηθέντων δήλωσε πως  η εκλογή Ολάντ τους κάνει λιγότερο πρόθυμους να αγοράσουν γαλλικά ομόλογα και βλέπει απαισιόδοξα τις πολιτικές του.

Τέλος, το 35% των αναλυτών εκτιμά πως η μεγαλύτερη απειλή για την ΕΕ είναι η έλλειψη πολιτικής συνεργασίας μεταξύ των ηγετών, το 30% θεωρεί ότι είναι η αναιμική οικονομική ανάπτυξη και το 28% το υπερβολικό χρέος. Πάντως το 83% των ερωτηθέντων δεν αναμένουν κατάρρευση της ευρωζώνης ήδη.

http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ