Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ισχυρά μπλοκ κρατών δεν αποδέχονται τις προτάσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας


ImageΣοβαρές αντιδράσεις φαίνεται να αντιμετωπίζει η γαλλογερμανική πρόταση για το μέλλον της ευρωζώνης και της ΕΕ ακόμα και από χώρες οι οποίες θεωρητικά συμφωνούν σε αρκετές από τις τοποθετήσεις της Γερμανίας μέχρι σήμερα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Φινλανδία η οποία διαφωνεί με την πρόταση
της Γερμανίας εφεξής οι αποφάσεις στην ΕΕ να λαμβάνονται με πλειοψηφία και όχι με ομοφωνία και των 27. Επιπλέον και το Βέλγιο δεν συμφωνεί με την τοποθέτηση της Γερμανίας για τα μέτρα που θα πρέπει να επιβληθούν επί των χωρών με μεγάλο χρέος. 
Από την άλλη πλευρά τόσο η Ισπανία όσο και η Ιταλία ζητούν να αυξηθούν σύντομα τα κονδύλια των ευρωπαϊκών μηχανισμών και τα κεφάλαια αυτά  να χρησιμοποιηθούν αμέσως  για να καλύψουν τις επιθέσεις των αγορών.
Επίσης οι κυβερνήσεις των δύο μεσογειακών χωρών δεν θα δεχθούν να μπουν σε καθεστώς μνημονίου κατά το πρότυπο της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας και φυσικά δεν θα δεχθούν να εκχωρήσουν εθνικά τους κυριαρχικά δικαιώματα στη Γερμανία. Φυσικά σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί και η Βρετανία ο πρωθυπουργός της οποίας ευθέως απειλεί με βέτο στις δρομολογούμενες αλλαγές της Συνθήκης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ