Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Πριν από τις 21 Δεκεμβριου 2012 (211212)


  • Συγκλίνουν αποκλείνοντας οι απόψεις τραπεζικών στελεχών για το 2012
  • Τι θα μπορούσε να συμβεί το 2012;
  • Θα είναι μακράν η χειρότερη χρονιά της Ελλάδος με τα πιθανότερα σενάρια την πραγματική ή τεχνική χρεοκοπία και επιδείνωση της οικονομίας… ωστόσο ακόμη κάποιοι ελπίζουν
Η επικρατούσα αίσθηση είναι ότι το 2011 ήταν η χειρότερη χρονιά για την ελληνική κοινωνία και το τραπεζικό σύστημα και ότι από το 2012 θα πρέπει να υπάρξει σταθεροποίηση, όχι βελτίωση όχι άλλη επιδείνωση αλλά σταθεροποίηση ώστε από το 2013 να υπάρξουν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης.Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι με αυτή την άποψη δεν συμφωνούν όλα τα τραπεζικά στελέχη. 
Οι απόψεις που καταγράφονται είναι άκρως ενδιαφέρουσες και για πρώτη φορά τόσο μοιρασμένες. 
Η πλευρά των απαισιόδοξων τραπεζιτών υποστηρίζει ότι το 2012 θα υπάρξει ανατροπή σκηνικού.Θα αποδειχθεί μακράν η χειρότερη χρονιά για την Ελλάδα και των τραπεζών, μακράν η χειρότερη χρονιά για την οικονομία.Κορυφαίος τραπεζίτης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το «2012 θα μείνει στην μνήμη των πολιτών ως η χρονιά των αποκαϊδιών, καθώς ο κίνδυνος της χρεοκοπίας θα κορυφώσει.Δεν μπορούμε να πούμε αν θα υπάρξει ή όχι χρεοκοπία όμως μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι η Ελλάδα μέσα στο 2012 θα βρεθεί πολύ κοντά στην χρεοκοπία.Όσοι κατασκευάζουν φρούδες ελπίδες ότι το 2012 θα είναι μια καλή χρονιά θα διαψευσθούν. Το 2012 θα είναι μια χείριστη χρονιά και για τις τράπεζες καθώς οι περισσότερες θα κρατικοποιηθούν.Η κρατικοποίηση θα αποδειχθεί ο σωστός δρόμος διασφάλισης του τραπεζικού συστήματος»
Η πλευρά των αισιόδοξων αποδέχεται ότι το 2012 η κρίση χρέους θα κορυφώσει αλλά ευελπιστούν ότι όλα αυτά θα συμβούν στο α΄ 6μηνο. Η χρεοκοπία θα αποφευχθεί και από το β΄ 6μήνο του 2012 θα υπάρξει μια σταθεροποίηση που θα γεννά προσδοκίες ότι τα χειρότερα μάλλον αρχίζουν να περνούν.Οι αισιόδοξοι τραπεζίτες θεωρούν ότι για κάποιες τράπεζες η κρατικοποίηση δεν θα αποφευχθεί αλλά σίγουρα θα διασφαλιστούν οι καταθέσεις». 

Οι απόψεις για το τι μπορεί να συμβεί το 2012 είναι προφανώς πολλές και διιστάμενες.
Ωστόσο αυτό που έχει την μεγαλύτερη αξία και σημασία είναι τι πραγματικά πιστεύουν οι ξένοι αυτοί που κινούν τα νήματα των διεθνών αγορών. 

Οι ξένοι προβλέπουν ακόμη και χρεοκοπία της Ελλάδος μέσα στο 2012. 
Οι ξένοι προβλέπουν κρατικοποίηση των τραπεζών μέσα στο 2012. 
Οι ξένοι προβλέπουν τα ιστορικά χαμηλά για το ΧΑ και τις τραπεζικές μετοχές το 2012
Οι ξένοι προβλέπουν ότι τα χειρότερα είναι εμπρός και όχι πίσω για την Ελλάδα. 

Το συμπέρασμα είναι το εξής ότι στο α΄ 6μηνο του 2012 θα κορυφώσει η κρίση στην Ελλάδα.

Πέτρος Λεωτσάκος
άπό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ