Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

"Απίθανη η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, η Γαλλία θα χάσει το ΑΑΑ"

Απίθανη θεωρεί την παραμονή της Ελλάδας εντός του ευρώ σε δημοσίευμά του ο Guardian, επικαλούμενος αναλυτές, ενώ εκτιμά ότι η υποβάθμιση της αξιολόγησης της Γαλλίας μπορεί να έρθει τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, αναλυτές που επικαλείται το βρετανικό έντυπο, επισημαίνουν ότι η Standard & Poor’s αναμένεται να υποβαθμίσει τη Γαλλία, σε μια κίνηση που θα αποδυνάμωνε την ικανότητά της να λάβει κεφάλαια από τις αγορές.

«Η κίνηση αυτή θα δημιουργούσε μεγάλες αμφιβολίες για το μέλλον του ευρώ σε μια στιγμή που εγείρονται ερωτηματικά για το κατά πόσο η συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες πριν από μερικές ημέρες, μπορεί να αποτελέσει τη λύση», επισημαίνει ο Guardian.

Επίσης, ο Andrew Tyrie, πρόεδρος ειδικής οικονομικής επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου, επισήμανε το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, τονίζοντας πως είναι απίθανο η Αθήνα να μπορέσει να συνεχίσει εντός ευρωζώνης.

«Πολλοί λίγοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει φερέγγυα εντός της ευρωζώνης. Εάν η Ελλάδα βγει, θα είναι αναγκαία η επανακεφαλαιοποίηση αρκετών τραπεζών της Ευρώπης», πρόσθεσε.

Ακόμη, επισημαίνεται ότι η Γαλλία πρέπει να πληρώνει περισσότερα για να δανείζεται σε σχέση με την επίσης ΑΑΑ Γερμανία. Συγκεκριμένα, όταν η Γαλλία δανείζεται για δέκα χρόνια, πληρώνει τουλάχιστον 1% υψηλότερο τόκο από ό,τι η Γερμανία.

Αναλυτής δηλώνει πως «η γενικότερη εντύπωση είναι πως τα γαλλικά δημοσιονομικά είναι ασθενέστερα των γερμανικών και αυτό αυξάνει σημαντικά το κόστος για τη Γαλλία».

Σύμφωνα με τον Guardian, συνολικά η Γαλλία για το 2012 θα χρειαστεί 400 δισ. ευρώ. Μια αύξηση του τόκου κατά 1%, θα κόστιζε στους Γάλλους φορολογούμενους περίπου 4 δισ. ευρώ 
ετησίως.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ