Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Τα όσα λέγονται παραμονές των εκλογών για τις δόσεις των επτά ή των δέκα δισεκατομμυρίων, τα οποία δήθεν δεν θα αποταμιευτούν αν "δυσαρεστηθεί" η Ευρώπη ή η Τρόικα, είναι όλα ψέματα και ηλιθιότητες

Όχι απλά δεν επιτρέπεται εθελούσια έξοδος από το Ευρώ - και άρα εξαιτίας κάποιας πρόθεσης του ενδιαφερομένου - , αλλά δεν υπάρχει ούτε καν η περίπτωση ενός απροσδόκητου "ατυχήματος". Τα πάντα έχουν προβλεφτεί μέσα στις διατάξεις της Συνθήκης τής Ένωσης, προκειμένου να μην υπάρχει ούτε η θεωρητική πιθανότητα να υπαναχωρήσει κάποιος και να θελήσει να αποχωρήσει απ’ αυτήν. Ακόμα δηλαδή και εκ του πονηρού να επιχειρήσει μια άστοχη οικονομική πολιτική, η οποία θα οδηγεί σε έλλειψη ρευστότητας, να μην υπάρχει πιθανότητα να το πετύχει. Η Ένωση διαθέτει όλα τα μέσα και είναι υποχρεωμένη να τα χρησιμοποιήσει, προκειμένου να μην υπάρχει η πιθανότητα να συμβεί ένα τέτοιο "ατύχημα".
 Όλα αυτά τα προφανή ισχύουν για τους πάντες, εκτός της Ελλάδας. Για παράδειγμα, όλοι μίλησαν για GRexit όταν οι ιδιωτικές τράπεζες στην Ελλάδα έδειχναν αδυναμία να περάσουν τα στρες-τεστ μέχρι να χρηματοδοτηθούν από τους "κακομοίρηδες". Δεν είδαμε όμως κανέναν να μιλάει για BELxit, όταν η DEXIA του Βελγίου παρουσίαζε "τρύπα" μεγαλύτερη από χρέη ολόκληρων κρατών. Γιατί το τερατωδών διαστάσεων πρόβλημα της DEXIA το ανέλαβε η ΕΚΤ και δεν ανέλαβε τα πολύ μικρότερα προβλήματα των πολύ μικρότερων ελληνικών τραπεζών; Γιατί δεν υποχρέωσε κανείς το Βέλγιο να "φορτωθεί" ως κράτος μαζί με τους πολίτες του το "βάρος" της τράπεζάς του. Αν η Ντόιτσε Μπανκ δεν περάσει τα στρες-τεστ, θα επωμιστεί τα βάρη της το γερμανικό κράτος;
Μόνον στην Ελλάδα έγινε αυτό, γιατί μόνον στην Ελλάδα υπήρχαν προδότες ηγέτες οι οποίοι δεν θα αρνούνταν να πραγματοποιήσουν αυτό το έγκλημα εις βάρος του λαού που τους εμπιστεύτηκε. Μόνον η Ελλάδα απειλείται με απευθείας "αποβολή" ...και όταν δεν απειλείται από τέτοια εσκεμμένη ενέργεια των "συνεταίρων" της, απειλείται από ένα "ατύχημα". Μιλάμε για πρωτοφανή πράγματα. Σήμερα, και παραμονές των εκλογών στην πατρίδα μας, επανεμφανίζονται άφοβα οι εγκληματίες στον τόπο του εγκλήματος και λένε τα ίδια πράγματα. Επαναλαμβάνονται τα ίδια ψευδή, παράνομα και εκβιαστικά επιχειρήματα. Ο λαός, εξαιτίας τής άγνοιάς του, τρομοκρατείται και ακούει μέχρι και τον ψυχοπαθή Σαμαρά να του υπόσχεται σταθερότητα και ανάπτυξη. Ανέχεται να του λέει ψέματα ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος δύο χρόνια πριν του "έκλεψε" την ψήφο, υποσχόμενος τις τιμωρίες των εγκληματιών, οι οποίοι τυγχάνουν φίλοι, συγκάτοικοί και συμμαθητές του.
Το σύνολο των όσων λέγονται είναι ψέματα ...Ένα "γαϊτανάκι" ψεμάτων, το οποίο το ξεκίνησε το άθλιο κατασκεύασμα των μυστικών υπηρεσιών και της Μοσάντ, η Δαμανάκη. Στην πραγματικότητα όχι απλά δεν τίθεται θέμα εσκεμμένης "αποβολής", αλλά, ακόμα κι αν μεθοδεύσει ένα κράτος από μόνο του ένα "ατύχημα", προκειμένου να "δραπετεύσει" από το "σφαγείο", η Ένωση έχει τη δυνατότητα και το δικαίωμα να το αποτρέψει. Τι σημαίνει αυτό; ...Ότι, ακόμα και να ήθελε ένα κράτος να χρεοκοπήσει εντός της ζώνης του ευρώ, επικαλούμενο προβλήματα ρευστότητας, δεν θα μπορούσε να το επιτύχει, εφόσον η Ευρωζώνη θα φρόντιζε να μην υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Ακόμα κι αν ένα κράτος δήλωνε αδυναμία πληρωμών, θα ανάγκαζε την ΕΚΤ να του στέλνει "καραβιές" με χαρτονομίσματα, προκειμένου να μην βρεθεί σε κατάσταση "στάσης πληρωμών".
Τα όσα λέγονται δηλαδή παραμονές των εκλογών για τις δόσεις των επτά ή των δέκα δισεκατομμυρίων, τα οποία δήθεν δεν θα αποταμιευτούν αν "δυσαρεστηθεί" η Ευρώπη ή η Τρόικα, είναι όλα ψέματα και ηλιθιότητες. Ο τελευταίος, που δεν τον συμφέρει να υπάρχει δυσλειτουργία στη χρηματοδότηση των κρατών - και άρα και της Ελλάδας - είναι η ίδια η Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ