Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

«Καλοταϊσμένη κατσαρίδα η Goldman Sachs»



Οξύτατη κριτική στην επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs και το ρόλο που διαδραματίζει τις αγορές ασκεί η εφημερίδα ‘’Σίδνεϊ Μόρνινγκ Χέραλντ". Σε άρθρο της η αυστραλιανή εφημερίδα χαρακτηρίζει την τράπεζα ‘’καλοταϊσμένη κατσαρίδα’ του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος’’. Ειδικότερα, σε άρθρο του Πίτερ Χάρτσερ, αρχισυντάκτη διεθνών θεμάτων της εφημερίδας, ασκείται κριτική στον "ανήθικο" ρόλο της επενδυτικής τράπεζας καθώς και στο νομοσχέδιο που προωθείται στις ΗΠΑ για τη μεταρρύθμιση της οικονομίας. Όσον αφορά την ελληνική δημοσιονομική κρίση και το ρόλο της Goldman Sachs, επισημαίνεται ότι "η τράπεζα αυτή ήταν σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης και της πρότεινε τρόπους απόκρυψης του χρέους της αποκομίζοντας κέρδος και γνωρίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση προχωρούσε σε υπερβολικό δανεισμό.

Όταν η Ελλάδα έφτασε στο σημείο της κρίσης φέτος, η Goldman Sachs τη συμβούλευε πού να στραφεί για επείγοντα δανεισμό και κανόνιζε συναντήσεις με πιθανούς δανειστές στην Κίνα και αλλού. Και τέλος η Goldman Sachs ήταν η τράπεζα που συνέβαλε στη διαμόρφωση μιας μεγάλης αγοράς στοιχημάτων επί της πιθανότητας χρεοκοπίας της Ελλάδας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών".

Όπως επισημαίνεται στο άρθρο, "είτε πρόκειται για την ελληνική δημοσιονομική κρίση είτε για την ύφεση των ΗΠΑ, η Goldman βρίσκει τρόπους να κερδίσει χρήματα συμβάλλοντας στην πρόκληση του προβλήματος και έπειτα κερδίζει περισσότερα χρήματα αναζητώντας τροφή στα συντρίμμια. Πρόκειται για μια καλοταϊσμένη κατσαρίδα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, το πλάσμα που μπορεί να επιζήσει ακόμα και έπειτα από ένα πυρηνικό όλεθρο".
http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ