Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

«Οι Έλληνες που είναι ουκρανοί πολίτες, υποχρεούνται να ξεχάσουν τη γλώσσα του… Πούτιν(!) και να μιλούν μόνο στην ελληνική και την... κρατική γλώσσα»!

Το ανελέητο σφυροκόπημα πόλεων και χωριών στα οποία κατοικούν ελληνικοί πληθυσμοί, έχει αφήσει πίσω του ερείπια και ανθρώπους που βιώνουν καθημερινά τη φρίκη του πολέμου στην περιφέρεια του Ντονέτσκ. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού στην πόλη Σταρομπέσεβο, είναι μια ελληνική οικογένεια που δεν έχει καμία σχέση με τις εχθροπραξίες σ' αυτή στην περιοχή. Φωτογραφία από προσωπικό αρχείο
H πρόεδρος της Ουκρανικής Παγκόσμιας Ένωσης Επαγγελματιών δασκάλων, απέστειλε επιστολή στην Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας, όπου απαιτεί: «Οι Έλληνες που είναι ουκρανοί πολίτες, υποχρεούνται να ξεχάσουν τη γλώσσα του… Πούτιν(!) και να μιλούν μόνο στην ελληνική και την... κρατική γλώσσα»!  Το πρότζεκτ για ξερίζωμα της ρωσικής γλώσσας από την Ουκρανία, τέθηκε σε λειτουργία πολύ πριν, όταν έγινε κατανοητό στους υπερατλαντικούς πάτρωνες πως είναι δύσκολο να βάλλει κανείς στο χέρι την Ουκρανία, η οποία, όπως είχε πει ο Βλαντίμιρ Πούτιν στον Τζόρτζ Μπούς σε μια από τις τελευταίες τους συναντήσεις, στην ουσία «ποτέ δεν υπήρξε ως κράτος, είναι κομμάτι απο το σώμα της Μεγάλης Ρωσίας...». 
" Αφήστε τους Έλληνες «Πανόβα Ματσκό», δεν είναι... αμερικανάκια! Έχουν φυλάξει ρωσικές Θερμοπύλες και στην Μπαλακλάβα και στη Χερσόν και στη Μαριούπολη. Σας το γράφει ξεκάθαρα η Πρόεδρος των Ελληνικών Συλλόγων, Αλεξάνδρα Προτσένκο, με τον Αισωπικό τρόπο που ξέρουν οι Έλληνες: Κάτω τα χέρια από τη γλώσσα του Πούσκιν, του Γκόγκολ (!), του Τολστόι, του Ντοστογιέφσκι, του Τσέχοφ, του Μπούνιν και πλειάδας άλλων δημιουργών της χρυσής εποχής της παγκόσμιας ποίησης και λογοτεχνίας"
συνέχεια ΕΔΩ
Διαβάστε ακόμα: Ελληνορωσικό έτος 2016: Όταν οι λαοί Ελλάδας-Ρωσίας στήνουν γέφυρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ