arxigramma-Kατεπείγον, αλλά έχετε όλον τον καιρό να προετοιμαστείτε. Οι μέρες μέχρι την προσεχή Κυριακή, 14-12-2014, φτάνουν καί περισσεύουν.
Την ερχόμενη Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014, θέλω σε όλες τις εκκλησίες της Ελλάδας να ψαλεί μία προσευχή υπέρ της Ελλάδος καί του Ελληνικού Λαού. Όχι το γενικό «πάσης πόλεως, χώρας», κτλ, αλλά ειδικά γιά την Ελλάδα καί τον λαό μας. Μία προσευχή, ένα τροπάριο αρκούν.
Κι αν δεν υπάρχουν, να γραφούν! Δεν είναι δύκολο. Θέλετε να δείτε;

«Πανάγαθε Θεέ Δέσποτα Άγιε, ρύσαι Ελλάδα από κακού, φύλαξον Έλληνας υπό την σκέπην Σου, ότι Σοί εσμέν!»
Κι αν δεν κάνει αυτό, ή κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι καλύτερο, ένα απλό «Τήι Υπερμάχω» φτάνει καί περισσεύει. Επίσης, να ψαλεί ένα τροπάριο του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Εδώ: http://users.sch.gr/aiasgr/Aggeloi/Arxaggeloi/Arxaggelos_Mixahl.htm έχει μερικά, το ένα ωραιότερο απ” τ” άλλο. (Βάλτε τα κι εσείς, ωρέ παίδες, στο Γιουτιούμπι, να δούμε πώς ακούγονται! Δεν ξέρουμε όλοι παρασημαντική!)
Αυτά τα δύο: (α) η προσευχή υπέρ Ελλάδος καί Ελλήνων, καί (β) το τροπάριο του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Μία φορά στον όρθρο, καί μία φορά κατά το τέλος της Θείας Λειτουργίας.
Επίσης, μία καλή ιδέα είναι να ψάλει μαζί καί το εκκλησίασμα. Το «Τήι Υπερμάχωι» το ξέρουν όλοι, τα άλλα είναι λίγο ασυνήθιστα καί δεν τα ξέρουν. Αλλά, άμα τ” ακούσουν μία φορά, θα τα «πιάσουν» αμέσως, καί θα τα πούν με τη …δεύτερη.

Γιατί να ψαλούν αυτά; Δεν είναι μόνο πως -όπως όλοι γνωρίζουν- ο παγκόσμιος πόλεμος πλησιάζει με …στρατιωτικό ταχύ βηματισμό, καί πρέπει να προετοιμαστούμε πρώτα πνευματικώς. Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι, βαθύτεροι καί βαρύτεροι. Ένας τους, ότι όλη η Ελλάδα στέκεται σαν υπνωτισμένη, δεν αντιδρά, καί περιμένει μοιραία να την αποτελειώσει το φίδι που τη σφίγγει… αφού πρώτα την αδρανοποίησαν τα δηλητήρια από άλλα, μικρότερα φίδια. Πρέπει ν” ανατρέψουμε τα βρώμικα σχέδια των εχθρών της Ελλάδας, κι αν πρώτα δεν το ζητήσουμε αυτό απ” τον Θεό, ώστε να μας ανοίξει ο δρόμος διάπλατα, τότε τί;
Άλλους λόγους δεν θα σας αναλύσω, διότι ο αιφνιδιασμός είναι στρατηγικό πλεονέκτημα, που δεν είμαι ηλίθιος να το «δώσω στεγνά» (κατά το κοινώς λεγόμενον). Αλλά, ιδού τα λόγια της Πολυμήδης:

«- Τα καλύτερα, τα πιό οργανωμένα σχέδια των Επικυριάρχων, μπορεί ν” ανατραπούν από ασήμαντες αιτίες. Πχ απ” τον Μητσάρα τον τσομπάνο, του οποίου τα πρόβατα δεν βρήκαν χόρτο στον λόφο που πάνε συνήθως, καί πήγαν στον απέναντι λόφο. Κι έτσι, ο Μητσάρας ο τσομπάνος βρέθηκε εκεί που δεν τον περίμενε κανένας, καί χώθηκε στα πόδια τους των Επικυριάρχων, με καταστρεπτικό αποτέλεσμα!»
Έ, λοιπόν, φιλοδοξώ ν” ασχοληθώ με την …τσομπανικήν! :-)

Σας θερμοπαρακαλώ, διαδώστε παντού το αίτημά μου – καί οι ιερείς, μη διστάσετε να το πραγματοποιήσετε. Μιά προσευχή παραπάνω, ούτε αντίθετη με την Ορθοδοξία είναι, ούτε πείραξε ποτέ κανέναν. Τώρα, αν βρεθούν τίποτε μητροπολίτες, που να βγάλουν απαγόρευση, αυτό είναι σαφέστατο δείγμα πως αυτοί φορούν ποδίτσα – καί θα τους περιποιηθούμε αναλόγως, όταν έρθει η ώρα. (Τέτοιες τυχόν απαγορεύσεις είναι μία καλή ευκαιρία να …εκδηλωθούν οι ποδιτσοφορούντες.) Ως τότε, όμως, απλά αγνοήστε τους. (Κοινώς, γράψτε κι αυτουνούς καί τις απαγορεύσεις τους εκεί που δεν πιάνει το μελάνι. Εκεί που είναι ήδη γραμμένος κι ο Βοθρολυμαίος με την «πανθρησκεία» του απ” τον Ελληνικό Λαό.)
Θα χαρώ πάρα πολύ να μάθω αν έγινε δεκτό το αίτημά μου, έστω καί σε μία εκκλησία της χώρας μας. ΠΡΕΠΕΙ να γίνει, πιστέψτε με. Είναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ.
Καί… θα τα πούμε από Δευτέρα!
πηγη