Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Τί έρχεται; Με χάλυβα θωρακίζουν το κτίριο του ΜΤΣ!


Ετοιμάζονται για τα χειρότερα: Με έξι χαλύβδινα ρολά «θωρακίζεται» το εξωτερικό του Μεγάρου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, μετά την ολοσχερή καταστροφή του ιστορικού κινηματογράφου Αττικόν και άλλων κτιρίων, οι οποίες προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων, που στοίχισαν ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Την τοποθέτηση των ρολών πρότεινε η Τράπεζα Πειραιώς που διαχειρίζεται το Μέγαρο και η χρήση τους θα γίνεται μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι οποίες είναι πολύ πιθανόν ότι θα υπάρξουν μετά τις εκλογές.


Η μελέτη κατασκευών αντιβανδαλιστικής προστασίας εγκρίθηκε ομόφωνα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, καθώς το κτίριο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σε μέγεθος και ιστορία, μνημεία σύγχρονης αρχιτεκτονικής.


Το διατηρητέο Μέγαρο του ΜΤΣ που καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου, Βουκουρεστίου και Αμερικής με κάτοψη περίπου 9000 τετραγωνικά μέτρα ανακαινίστηκε το 2004 από τον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς και έτσι η Αθήνα απέκτησε ένα λαμπερό τοπόσημο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ