Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

«Τον Οκτώβριο η Ελλάδα θα αναγκαστεί να φύγει από την ΕΕ»

Δραματική είναι πλέον η εικόνα της Ελλάδας στα μάτια των ευρωπαίων εταίρων της. Το εντελώς αντίθετο προς τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, η αποχώρηση του Βασίλη Ράπανου από το κυβερνητικό σχήμα, αλλά και η αφασία των ελληνικών Αρχών που αγνοούσαν ότι με βάση τη Συνθήκη της Λισαβώνας οι υπουργοί Εξωτερικών δεν μπορούν πλέον να εκπροσωπούν τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στις Συνόδους Κορυφής, τείνουν να εδραιώσουν στις Βρυξέλλες την πεποίθηση ότι η Ελλάδα έχει οριστικώς εισέλθει σε πορεία αποκόλλησης από την Ευρώπη. Μια πορεία που πολλοί, κυρίως στο Βερολίνο, τη βλέπουν να ολοκληρώνεται περί τον Οκτώβριο, οπότε η χώρα με κομμένες τις πιστώσεις θα αναγκαστεί να ζητήσει την αποχώρησή της από την ευρωζώνη.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.Για τους ιθύνοντες των Βρυξελλών φαντάζει εφιαλτικό το ενδεχόμενο να οριστεί στην Ελλάδα υπουργός Οικονομικών ένα πρόσωπο που χωρίς να έχει πλήρη γνώση των διαπραγματεύσεων της τελευταίας τριετίας θα προσέλθει με διαθέσεις επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου. Στην περίπτωση αυτή οι δίαυλοι επικοινωνίας της Αθήνας με τις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες επί της ουσίας θα κλείσουν, όπως άλλωστε και οι ροές των χρημάτων.
Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, αν οι Ευρωπαίοι διαπιστώσουν ότι τα ηνία του υπουργείου Οικονομικών περιέρχονται σε ένα πρόσωπο που έχει επίγνωση της κατάστασης και παρέχει εγγυήσεις ότι θα υλοποιήσει όλα όσα απέφυγαν οι προκάτοχοί του, ενδέχεται να επιδείξουν κάποια ελαστικότητα, δίνοντας στην Ελλάδα μια ακόμη ευκαιρία παραμονής στη ζώνη του ευρώ. Εκτός από την προσωπικότητα του νέου υπουργού εξαιρετική σημασία έχει και η ποιότητα των συνεργατών του, είτε είναι υπουργοί, είτε σύμβουλοι. Κυρίως δε του προσώπου που θα αντικαταστήσει τον Γιώργο Ζανιά στην ομάδα εργασίας του Eurogroup, όπου προετοιμάζεται το έδαφος για την υιοθέτηση των αποφάσεων της ευρωζώνης. Οι εκπρόσωποι των άλλων χωρών μένουν συνήθως στο πόστο αυτό περί τα δέκα χρόνια, ενώ για την Ελλάδα θα είναι η έκτη αντικατάσταση εντός της τελευταίας δεκαετίας. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ