Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΗΠΑ: Διευθύντρια σχολείου απαγορεύει στα παιδιά να τραγουδήσουν πατριωτικά τραγούδια για να μην «προσβάλλουν» τους μετανάστες. Εγκρίνει αντ’ αυτού, ένα χαζοτράγουδο του Justin Bieber


Μια Αφρο-Αμερικάνα, Μάρτυρας του Ιεχωβά, κατά το θρήσκευμα, που είναι διευθύντρια σχολείου στο Coney Island, δεν αντέχει τον πατριωτισμό.

Αρνήθηκε να αφήσει τους μαθητές να τραγουδήσουν το γνωστό “God Bless the USA” Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική») στην αποφοίτησή τους, γιατί το σχολείο είναι γεμάτο με μετανάστες που θα αισθανθούν «προσβεβλημένοι».

Η Greta Hawkins, διευθύντρια του Edna Cohen School, δεν θα επιτρέψει να ακουστεί η αγαπημένη μπαλάντα του Lee Greenwood, επίσης γνωστή ως “Proud to be an American”, ("Υπερήφανος που είμαι Αμερικανός") στην τελετή για το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς.

Η τελετή που θα έχει μουσική παράσταση, θα γίνει στις 20 Ιουνίου. Τα παιδιά, την ημέρα εκείνη φοράνε τα καλά τους και κυματίζουν τις μικροσκοπικές αμερικανικές σημαίες, που, όπως διακηρύσσουν οι στίχοι, «υπερασπίζονται την ελευθερία».

Αλλά η Hawkins που ήταν παρούσα σε μια πρόσφατη πρόβα, διέταξε το CD με το πατριωτικό τραγούδι να μην παίξει.

Είπε στους δασκάλους να βγάλουν το τραγούδι από το πρόγραμμα.

«Δεν θέλουμε να προσβάλουμε τους άλλους πολιτισμούς», ήταν η εξήγηση που έδωσε.

Η Jessica Scaperotti εκπρόσωπος του Τμήματος Εκπαίδευσης, δήλωσε ότι η υπηρεσία υποστηρίζει την απόφαση της διευθύντριας. «Οι στίχοι δεν είναι κατάλληλοι για παιδιά αυτής της ηλικίας» (!), είπε.

Αλλά το χαζοτράγουδο του Justin Bieber, με τον «κατάλληλο» για παιδάκια στίχο “Baby,” κρίθηκε ως μια εξαιρετική επιλογή για την παράσταση. Η Hawkins δεν είχε κανένα πρόβλημα 5χρονα να τραγουδάνε “Are we an item? Girl, quit playing.”

Τα υπόλοιπα τραγούδια που εγκρίθηκαν είναι: το “We’re All Together Again” δημοφιλές στις κατασκηνώσεις των Προσκόπων, το “The World is a Rainbow” που εξυμνεί την «διαφορετικότητα» και το “You’ve Got a Friend in Me” από την ταινία "Toy Story".

Ο διευθύντρια που είναι Μάρτυρας του Ιεχωβά, δεν στέκεται προσοχή στην σημαία απαγγέλλοντας την Pledge of Alliance, επειδή η θρησκεία της της απαγορεύει να χαιρετάει τη σημαία οποιουδήποτε έθνους.

 Η απαγόρευση του τραγουδιού έχει προκαλέσει σάλο, ενώ πολλοί έχουν κατηγορήσει την Hawkins ότι έχει δείξει τραμπούκικη συμπεριφορά σε ορισμένα επιτελικά στελέχη του σχολείου.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία την επέπληξε το 2010, μετά από παράπονα που έκαναν εκπαιδευτικοί ότι κατηγορούσε το σχολείο ως «ρατσιστικό» και δήλωνε: "Είμαι μαύρη. Οι προηγούμενοι διευθυντές σας ήταν λευκοί και Εβραίοι. Όλο και περισσότερους από εμάς (μαύρους) θα βλέπετε να έρχονται».
Ιδού το απαράδεκτο τραγούδι που δεν είναι κατάλληλο για παιδάκια: 
 
 
 
 
 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ