Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής και οι μεγάλοι δημοκράτες.

Η Χρυσή Αυγή αποτελεί το απόλυτο άλλοθι δημοκρατικότητας του πολιτικού κατεστημένου. 
 

 Μετά τα έκτροπα στο στούντιο του Παπαδάκη, η Χρυσή Αυγή αποτελεί επισήμως πια το «δημοκρατικό άλλοθι» του πολιτικού συστήματος. «Ιδού οι φασίστες».
 Οι φασίστες που αποκάλυψαν το πραγματικό τους πρόσωπο, αδυνατώντας να αντισταθούν στον πειρασμό της ωμής – χωρίς διακρίσεις βίας.
 Μπροστά σε αυτήν την εικόνα, όλοι οι υπόλοιποι φαντάζουν δημοκράτες και προοδευτικοί. Λίγη σημασία έχει αν στα χρόνια που πέρασαν φρόντισαν με την πολιτική τους συμπεριφορά να ξεφτιλίσουν το πολίτευμα και τους θεσμούς του κράτους. Τουλάχιστον δεν είναι φασίστες!
 Τι σημασία έχει αν χρησιμοποιούσαν τις δικές τους οργανωμένες ακτιβιστικές μειοψηφίες, ώστε να μην εφαρμοστούν νόμοι ψηφισμένοι από τη Βουλή, όπως για τα Πανεπιστήμια.
 Τι σημασία έχει αν καλούσαν τον κόσμο σε ανυπακοή απέναντι στο κράτος, σε άρνηση σεβασμού των κανόνων και των νόμων της πολιτείας, αν προέτρεπαν τους πολίτες να μην εκπληρώνουν τις αυτονόητες υποχρεώσεις τους, όπως μέσω κινημάτων του στυλ «δεν πληρώνω».
 Τι σημασία έχει αν φρόντισαν να ξεχειλώσουν το σύνταγμα και την έννοια της πολιτικής ευθύνης, κλείνοντας με συνοπτικές διαδικασίες τη Βουλή όταν οι ανάγκες προστασίας ημετέρων το απαιτούσε.
 Τι σημασία έχει αν οι πολιτικές τους και οι αβελτηρίες τους χρεοκόπησαν τη χώρα, συνεχίζοντας μάλιστα να τη διασύρουν διεθνώς μέσω της συνεχιζόμενης ακυβερνησίας που προκάλεσε η ανικανότητά τους να συνεννοηθούν σε μία τόσο κρίσιμη ιστορικά στιγμή για την Ελλάδα.
 Για όλα φταίει η Χρυσή Αυγή και το μισό εκατομμύριο φασίστες που την έστειλε στη Βουλή. Αυτοί θα φταίνε αν οι χώρα γυρίσει 500 χρόνια πίσω. Αυτοί πλήττουν τη δημοκρατία – ενώ οι υπόλοιποι τιμητές της φρόντισαν για την εμπέδωσή της.
 Και όχι, δεν υπερασπίζομαι ούτε στο ελάχιστο τη Χρυσή Αυγή. Ένα κόμμα με σαφείς ναζιστικές αναφορές θα έπρεπε να είχε κηρυχτεί έκνομο. Πόσο όμως στα αλήθεια εξυπηρετεί η παρουσία του στον εξωραϊσμό του σάπιου και ανίκανου πολιτικού κατεστημένου.
Μόνο που ο εξωραϊσμός της μιντιακής τους εικόνας, δεν αρκεί πια για να τους σώσει από τη λαϊκή οργή και την αγανάκτηση. Αρκεί μία επίσκεψη σε forums ή στο youtube – όπου τα σχόλια είναι ελεύθερα – για να συνειδητοποιήσεις αν και πόσος κόσμος ταυτίστηκε ή ικανοποιήθηκε από το βίαιο ξέσπασμα του Κασιδιάρη. Εκτός κι αν όλοι αυτοί, όπως και αυτοί που τους ψήφισαν είναι απλά και ξεκάθαρα φασίστες.
 http://www.lifo.gr/team/publicenemy/31049

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ