Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Όποιος τήν Εκκλησία πολεμεί, τό Έθνος πολεμεί....

Είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι, είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία αυτή που συνδέθηκε επί 1800 και πλέον χρόνια με τις ιστορικές τύχες του έθνους. 
Είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία αυτή που διατήρησε την ακεραιότητα της ελληνικής γλώσσας, την προστασία της από τον γλωσσικό εκφυλισμό και τον εκβαρβαρισμό.
 Είναι οι Ορθόδοξοι μοναχοί και ιεράρχες που διατήρησαν ζωντανά τα μεγάλα έργα της αρχαίας γραμματείας, με την συνεχή μελέτη τους και την δημιουργία χιλιάδων αντιγράφων.
 Είναι η Ορθόδοξη εκκλησία, που στις δύσκολες ώρες ανέλαβε, εκτός από την πνευματική, και την εθνική καθοδήγηση των Ελλήνων, όταν μετά το 1453 έγινε Εθναρχία και ανέλαβε την πολιτική και νομική προστασία των υποδούλων από την εξουσιαστική αυθαιρεσία των Οθωμανών. 
Είναι η Ορθόδοξη εκκλησία που είπε «Όχι» στην δήθεν ένωση, αλλά στην πραγματικότητα υποταγή και εξάρτηση, του Ελληνικού έθνους από τον Πάπα και τους Φράγκους. Και ήταν άνδρες του κλήρου και του μοναχισμού, αυτοί που πρωτοστάτησαν σε όλες τις εξεγέρσεις των Ελλήνων, ανάμεσα στο 1453 και το 1821.
 Όλα αυτά, αποδεικνύουν πως η Εκκλησία, όχι μόνο δεν έβλαψε τάχα τον Ελληνισμό όπως υποστηρίζουν φανατικά οι σύγχρονοι «Υπερ-Έλληνες» εχθροί της, αλλά που στις δύσκολες ώρες βρέθηκε δίπλα του και τον στήριξε.
....ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ