Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣΤρίτη 3 Αυγούστου 2010

Το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα αποτελεί ένα από τα σκληρότερα ΚΑΡΤΕΛ του Δυτικού κόσμου


- Το Όραμα, ο Ρόλος και οι Στόχοι του ΕΙΧΕ

Το ΕΙΧΕ είναι ένας διεθνής οργανισμός προστασίας των δικαιωμάτων του καταναλωτή με ιδιαίτερη εξειδίκευση στα χρηματοπιστωτικά προϊόντα και υπηρεσίες των τραπεζών και λοιπών πιστωτικών ιδρυμάτων. Ιδρύθηκε με έδρα τις Η.Π.Α. και λειτουργεί με κυρίαρχους συντελεστές Έλληνες οικονομολόγους με άριστη γνώση του διεθνούς και του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Είναι διεθνής γιατί ο Ελληνισμός, προς τον οποίο απευθυνόμαστε κατά κύριο λόγο, είναι Οικουμενικός. Στην πορεία, θα καλύψουμε τέτοιες ανάγκες πολιτών και άλλων Ευρωπαϊκών και μη Χωρών.

Το όραμα και οι στόχοι του ΕΙΧΕ επικεντρώνονται στις αγορές των χρηματοπιστωτικών προϊόντων και υπηρεσιών και στην επιτακτική ανάγκη που έχει κάθε καταναλωτής, είτε είναι ένα νοικοκυριό είτε ένας επιχειρηματίας, για ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, για ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και για ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.

Και αυτά, όταν ιδιαίτερα στην Ελλάδα, οι τράπεζες και τα λοιπά πιστωτικά ιδρύματα λειτουργούν έξω και πέρα από τα όρια της νομιμότητας. Ειδικότερα, απευθυνόμενοι προς το σύνολο των Ελλήνων καταναλωτών και επιχειρηματικών και σχετικά με τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα και υπηρεσίες, θέλουμε να τους εξασφαλίσουμε, με τρόπο συγκροτημένο και κατανοητό – για πρώτη φορά στην Ελλάδα – τα εξής:

1. Έγκυρη Ενημέρωση

2. Πλήρη Εκπαίδευση

3. Αποτελεσματική Νομική Προστασία4. Συγκροτημένη Διεκδίκηση ΑποζημιώσεωνTα παραπάνω τέσσερα στοιχεία συμπεριλαμβάνονται στα οκτώ θεμελιώδη ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ του καταναλωτή, σύμφωνα με ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών [Ενότητα 3-1].

Η επιτακτική ανάγκη για τέτοια στήριξη του καταναλωτή, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση, αποτελεί και αγωνιώδη διαπίστωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ιανουάριος 2009), μετά μάλιστα τις διεθνείς τραυματικές εμπειρίες από την παγκόσμια κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Αυτό το βελτιωμένο επίπεδο ενημέρωσης και εκπαίδευσης που αποτελεί σήμερα «όραμα» για την Ευρώπη αλλά και για τις Η.Π.Α., είναι ΣΗΜΕΡΑ πραγματικότητα για τους Έλληνες. Αυτό οφείλεται στη προσπάθεια που άρχισε ο Πρόεδρος του ΕΙΧΕ προ 10ετίας.

Με επίπονες προσπάθειες, άπειρες δυσκολίες και μεγάλο προσωπικό κόστος, οδήγησε το ΕΙΧΕ στην επιτυχία και στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ πρωτοπορία στον τομέα της αποτελεσματικής κάλυψης των δικαιωμάτων των Ελλήνων καταναλωτών στα θέματα των Χρηματοπιστωτικών προϊόντων και υπηρεσιών.Όταν θα έχετε ολοκληρώσει την ενημέρωσή σας επάνω στα περιεχόμενα του δικτυακού τόπου του ΕΙΧΕ, θα έχετε διαπιστώσει και εσείς πολύ σημαντικά σημεία για το «έργο» του τραπεζικού συστήματος. Ειδικότερα, θα έχετε καταλάβει, μεταξύ πολλών άλλων, και ότι:

• Οι Ελληνικές τράπεζες είναι δημιούργημα του Ελληνικού Λαού με αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση να υπηρετούν τις ανάγκες του για τραπεζικά προϊόντα και υπηρεσίες και όχι να τον καταδυναστεύουν

• Το οικονομικό ΧΡΕΟΣ είναι ένα αθόρυβο αλλά πολύ αποτελεσματικό ΟΠΛΟ που χρησιμοποιείται για να πλήξει άτομα, νοικοκυριά, εταιρίες, κράτη και Λαούς. Στους ενθουσιώδεις θιασώτες αυτής της "αξιοποίησης" του χρέους ανήκει και το ιερατείο της Παγκοσμιοποίησης

• Κατά την μετά Ζολώτα εποχή, οι τράπεζες έχουν αυτοκαταργήσει τον βασικό τους ρόλο του μοχλού στην οικονομική ανάπτυξη και έχουν επιδοθεί στην υστερία για υπερκέρδη, νόμιμα και παράνομα

• Με τις πολλαπλά παράνομες, καταχρηστικές και βάναυσα προσβλητικές συμπεριφορές των τραπεζών σε βάρος κάθε συναλλασσόμενου, οι τράπεζες έχουν παραβιάσει τους βασικούς όρους των αδειών λειτουργίας που τους έχει δώσει η Πολιτεία και, εάν εφαρμοζόταν ο νόμος, θα έπρεπε να είχαν ανακληθεί οι άδειες λειτουργίας όλων.

• Το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα αποτελεί ένα από τα σκληρότερα ΚΑΡΤΕΛ του Δυτικού κόσμου, έχοντας συμπληρώσει 80 έτη όχι μόνο στον εναρμονισμό της λειτουργίας των αλλά και της παρανομίας των

• Το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ήδη αμετάκλητα «ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ» και τραπεζικά, και αναπτυξιακά, και κοινωνικά, και οικονομικά και ηθικά.

• Το Ελληνικό κράτος ήταν πάντα και εξακολουθεί να παραμένει πάντα θεατής (με μεγάλο βαθμό ηθελημένης μυωπίας) στην αθλιότητα των τραπεζών, είτε γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να κάνει κάτι (λόγω χρόνιας διαπλοκής), είτε γιατί ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ (λόγω χρόνιας ανικανότητας), είτε γιατί ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ (λόγω χρόνιας πνευματικής άνοιας), είτε και, αθροιστικά, και τα τρία μαζί.

• Η εποπτεία που «ασκεί» η Τράπεζα της Ελλάδος πάνω στο τραπεζικό σύστημα είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ, ο δε Διοικητής της έχει ήδη μηνυθεί από τον Πρόεδρο του ΕΙΧΕ για παράβαση καθήκοντος ενώ στις ομαδικές αγωγές των καταναλωτών που καταθέτει το ΕΙΧΕ, συμπεριλαμβάνεται και απαίτηση Ευρώ 1.000.000 και σε βάρος της Τραπέζης της Ελλάδος για κάθε μία πιστωτική κάρτα και δάνειο.

• Οι νομοθετικές ρυθμίσεις, όταν υπάρχουν για τραπεζικά προβλήματα όπως τα πανωτόκια, είναι πάντα καθ’ υπαγόρευση του ιερατείου του τραπεζικού καρτέλ το οποίο διακονεύει ο εκάστοτε Υπουργός Οικονομικών και ο Πρωθυπουργός τους, τυχόν δε Υπουργικές Αποφάσεις εκδίδονται μόνο μετά τη ρητή έγκριση του ίδιου καρτέλ

• Πέρα από την απύθμενη αθλιότητα την οποία πλουσιοπάροχα σερβίρουν όλους τους συναλλασσόμενους με αυτές, οι τράπεζες ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ, με την ποινική έννοια του όρου, προκειμένου με δόλο, απληστία και κακοβουλία να προσπορίζονται σημαντικά ποσά πέραν των νομίμων με πλήθος μεθοδεύσεων, ως επί το πλείστον αδιαφανών.

Ενδεικτικά, το νόμιμο επιτόκιο των πιστωτικών καρτών σήμερα (Ιανουάριο 2009) είναι μόνο 8% ενώ οι τράπεζες χρεώνουν από 16 έως και 18%.

Τα παράνομα αυτά έσοδα από τέτοιες κακουργηματικές πράξεις (τοκογλυφία), στη συνέχεια, χρησιμοποιούνε για διανομές μερισμάτων που συνιστούν ξέπλυμα του βρώμικου αυτού χρήματος

• Το ΕΙΧΕ έχει συμπληρώσει 10ετία στη προσπάθειά του να επιβεβαιωθεί κάθε μία από τις παράνομες τραπεζικές μεθοδεύσεις, κύρια στις δανειακές συμβάσεις τόσο καταναλωτών όσο και επιχειρηματιών. Ήδή έχουν εκθοθεί περισσότερες από 1.000 δικαστικές αποφάσεις που χαρτογραφούν την τραπεζική παρανομία και αθλιότητα

• Για τις παρανομίες αυτές, το ΕΙΧΕ ήδη καταθέτει βαρύτατες μηνύσεις κατά τραπεζών και κάθε άλλου συνεργού και συνυπεύθυνου. Η πρώτη τέτοια μήνυση κατατέθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2008 κατά της ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

• Οι παρανομίες των τραπεζών θίγουν βάναυσα και την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα κάθε δανειακού πελάτη των με αποτέλεσμα αυτοί να θεμελιώνουν νόμιμο δικαίωμα για διεκδίκηση εύλογης αποζημίωσης για κάθε δανειακή σύμβαση (συμπεριλαμβανομένης και κάθε πιστωτικής κάρτας) που έχουν συνάψει με τράπεζες.

Το ΕΙΧΕ και οι ειδικοί δικηγόροι συνεργάτες του, οργανώνουν ΟΜΑΔΙΚΕΣ αγωγές για τη διεκδίκηση τέτοιων αποζημιώσεων που, ενδεικτικά, ανέρχονται στο ποσό των Ευρώ 6.000.000 για κάθε πιστωτική κάρτα

• Το γνωστό μοντέλο των παραδοσιακών τραπεζών των τελευταίων 80 ετών είναι πια ξεπερασμένο και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σημερινές καταστάσεις και τις ανάγκες των συναλλασσομένων.

Η πρόσφατη παγκόσμια κρίση των χρηματοπιστωτικών οργανισμών είναι μία ακόμα επιβεβαίωση αυτής της πραγματικότητας.

Έχει έλθει το τέλος εποχής για το μοντέλο των παραδοσιακών τραπεζών. Πιεστική διαγράφεται η ανάγκη μετάβασης σε σύγχρονα μοντέλα τραπεζών που δεν θα μας θυμίζουν το παρελθόν και την αθλιότητα την οποία γέμισαν τον κόσμο.

Το ΕΙΧΕ έχει μελετήσει το θέμα και είναι πολύ κοντά στην ανακοίνωση παγκόσμιας πρωτοβουλίας για την καθιέρωση του νέου εξαιρετικά καινοτομικού τραπεζικού μοντέλου που έχει σχεδιάσει από μηδενική βάση, έχει αναπτύξει και έχει τελειοποιήσει. Από τα παραπάνω, εύκολα προκύπτει ότι ο ρόλος του ΕΙΧΕ ενάντια στις καταστροφικές συνέπειες του χρέους, όπως το χρησιμοποιούν σήμερα οι τράπεζες με τραγικά αποτελέσματα που κάνουν τους εχθρούς του Ελληνικού Έθνους να τρίβουν τα χέρια τους από χαρά και ικανοποίηση, είναι και καθοριστικός και καταλυτικός. Αυτό το διαρκές έγκλημα σε βάρος του Ελληνικού Λαού θα τελειώσει και όλοι οι υπεύθυνοι εγκληματίες-εφιάλτες θα παραδοθούν στη Δικαιοσύνη και στην κατακραυγή της Ιστορίας.

Και επειδή το Κράτος μας έχει ξεκουφάνει με την εκκωφαντική του σιωπή (αυτοί ασχολούνται με "business" με τους διάφορους Εφραίμ, ρασοφόρους και μή που στολίζουν το εθνικό δένδρο των σκανδάλων), τη δουλειά την κάνουμε εμείς, οι Πολίτες, που είμαστε -σε τελική ανάλυση- και τα Αφεντικά αυτού του Τόπου.

Παραδίδοντας τη χρήση της ιστοσελίδας αυτής σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα, αισθανόμαστε ότι έχουμε επιτελέσει το βασικό χρέος μας.

Και ήταν χρέος να προσφέρουμε τις εξειδικευμένες γνώσεις σε όλους τους Έλληνες που τις έχουν ανάγκη και, μάλιστα, σε μη κερδοσκοπική βάση, όπως συνειδητά και υπεύθυνα επέλεξε ο Πρόεδρός μας. Οι γνώσεις αυτές εξασφαλίζουν σε κάθε συναλλασσόμενο με τράπεζες πλήρη κάλυψη σε κάθε ανάγκη του για ενημέρωση και εκπαίδευση στη χρήση Χρηματοπιστωτικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Παράλληλα, οι περισσότερες από 1.000 δικαστικές αποφάσεις που έχει βγάλει το ΕΙΧΕ εναντίον τραπεζών (2009) εξασφαλίζουν την αποτελεσματική προστασία καθενός που δέχεται επίθεση με δικαστικές ενέργειες από τράπεζες.

Καλούμε όλους να αξιοποιήσουν στο έπακρο την χρησιμότητα αυτού του δικτυακού τόπου και να τον συστήσουν και στους γνωστούς και φίλους τους.

Όλοι οι Έλληνες και Έλληνίδες πρέπει να μάθουν ότι, η ελεεινή και με πολλές παθογένειες νοοτροπία των τραπεζικών καθώς και οι εναρμονισμένες παρανομίες τους συνιστούν ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ για το Έθνος και τον Λαό μας.

Την αντιμετώπηση αυτών των κινδύνων, δεν θα εμπιστευτούμε κανένα, ούτε σε Μαυρογιαλούρους, ούτε αυτόκλητους και ανεπάγγελτους Σωτήρες, ούτε τα πολιτικά τζάκια. "Πήραμε, πήραμε... και δεν θα ξαναπάρουμε".

Το κεντρικό πρόβλημα στα προβλήματα της Χώρας είναι η χρόνια ανεπάρκεια του πολιτικού συστήματος. Πάγια δε απειλή κατά του Ελληνισμού είναι η Παγκοσμιοποίηση και ότι αυτή συνεπάγεται. Μέχρι αυτό να αρθεί στο ύψος των αναγκών των πολιτών, τα κρίσιμα προβλήματα, όπως είναι η αθλιότητα του τραπεζικού συστήματος, θα τα λύνουμε εμείς οι ίδιοι, μόνοι μας. Γιατί εμείς και μπορούμε, και ξέρουμε αλλά και θέλουμε να τα λύσουμε.
Η τραπεζική παρανομία αλλά και η διαχρονική ανοχή της από το Κράτος αποτελεί μια κραυγαλέα περίπτωση καταστρατήγησης του Συντάγματος που ορίζει ότι «το θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία» (άρθρο 1, παρ. 2) και ότι «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα» (άρθρο 1, παρ. 3).
Το τραπεζικό σύστημα έχει αφεθεί –τουλάχιστον κατά τα τελευταία 35 χρόνια- να λειτουργεί ΕΞΩ και ΠΕΡΑ από τα όρια της νομιμότητας, των χρηστών ηθών και της ουσιαστικής στήριξης των συμφερόντων του Λαού και της οικονομικής ανάπτυξης της Χώρας. Τουλάχιστον το 60% του Ελληνικού Λαού που έχει δανειακές συναλλαγές με τράπεζες, έχει πέσει θύμα πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους (τοκογλυφία με επιτόκια 18% στις πιστωτικές κάρτες, 12-14% στα δάνεια αντί του νομίμου 6,75%) αλλά και βάναυσης καταπάτησης ακόμα και Συνταγματικά προστατευόμενων δικαιωμάτων τους ως εξής:
- Σ–1, παρ.3 – οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα - Σ-2, παρ.1 – υποχρέωση τους Κράτους για το σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου
- Σ-5, παρ.1 – δικαίωμα στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του και στη συμμετοχή του στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή
- Σ-17, παρ.1 – υποχρέωση του Κράτους στη προστασία της ιδιοκτησίας
- Σ-95, παρ.5 – υποχρέωση της διοίκησης για συμμόρφωση προς τις δικαστικές αποφάσεις
- Σ-103,παρ.1 – οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι εκτελεστές της θέλησης του Κράτους και υπηρετούν τον Λαό και οφείλουν πίστη στο Σύνταγμα και αφοσίωση στην Πατρίδα
- Σ- 106, παρ.2 – η ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία δεν επιτρέπεται να αναπτύσσεται σε βάρος της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή προς βλάβη της εθνικής οικονομίας
- Σ120, παρ. 2 – Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων
- Σ 120, παρ. 3 – Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία
- Σ-120, παρ. 4 – Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
Όταν το Κράτος συνειδητά και με τρόπους που διευκολύνουν τα αθέμιτα συμφέροντα του καρτέλ των τραπεζών και του ιερατείου του καθώς και των περιφερειακών λειτουργών της διαφθοράς και της διαπλοκής, έχουμε ευθεία καταστρατήγηση και του γράμματος και του πνεύματος του Συντάγματος. Και τότε η μόνη ασφαλιστική δικλείδα της νομιμότητας και της Δημοκρατίας είναι ο υπεύθυνος πολίτης που ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να αντισταθεί με κάθε μέσο εναντίον εκείνων που επιχειρεί την κατάλυση του Συντάγματος με τη βία. Και βία εν προκειμένω νοείται όχι μόνο η χρήση όπλων αλλά και κάθε άλλη μεθόδευση που παράγει εξαναγκασμό για την επιβολή των άνομων βουλών των παραβατών και την κάμψη της αντίστασης των πολιτών.
Από τα παραπάνω, αβίαστα προκύπτει ότι η διαχρονική παρανομία του τραπεζικού συστήματος καθώς και η εγκληματική ανοχή του Κράτους και των αρχών συνιστούν σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που είναι αντίθετη με την ρητή επιταγή του Συντάγματος (Σ-120, παρ. 2).

Για τον λόγο αυτό, εμείς οι πολίτες νομιμοποιούμαστε αλλά και υποχρεούμαστε να αντισταθούμε με κάθε μέσο κατά των τραπεζών, του Κράτους και των αρχών.
Επιλέξαμε η αντίστασή μας να γίνει μέσα από την Ελληνική Δικαιοσύνη, με αποτελεσματική δικονομική άμυνα στις επιθέσεις των τραπεζών με δικαστικές ενέργειες κατά επιχειρηματιών και καταναλωτών, με μηνύσεις και αγωγές για την διεκδίκηση χρηματικών αποζημιώσεων για τις αδικοπραξίες των τραπεζών και κάθε άλλου συνεργού ή/και καθ’ οιονδήποτε τρόπο συνυπεύθυνου.

Και έχουμε δικαιωθεί με πάνω από 1.000 δικαστικές αποφάσεις ενώ, στις 14-4-2010 στείλαμε μια 16/σέλιδη επιστολή-κατηγορητήριο προς τον Πρωθυπουργό –που κοινοποιήθηκε ευρύτατα σε όλο το πολιτικό κόσμο, τον Άρειο Πάγο και πολλούς άλλους, διαμαρτυρόμενοι για τις μαζικές παραβιάσεις του Συντάγματος στο πρόσωπο του 60% περίπου των Ελλήνων που έχουν ή είχαν συναλλαγές με τράπεζες και τις κακουργηματικές πράξεις των τραπεζών σε βάρος τους, μαζί με άλλα πολλά που αφορουν στο Κράτος, τη διαφθορά και την μνημειώδη ανικανότητά του.
Το αίτημα είναι απλό και αυστηρό:

Ζητάμε την άμεση αποκατάσταση της Δημοκρατίας, της Συνταγματικής νομιμότητας και την συμμόρφωση Κράτους, τραπεζών και κάθε άλλου που έχει ευθύνη σ’ αυτό τον εκτροχιασμό. Έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας και, ασφαλέστατα, δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα τραπεζικό ιερατείο και τους διαπλεγμένους με αυτό πολιτικούς, το Κράτος και τους επίορκους δημόσιους υπάλληλους να λειτουργούν παράνομα και να ασκούν τις εξουσίες τους υπέρ των συμφερόντων των τραπεζιτών και όχι του Λαού.
Επειδή όμως δεν είμαστε αφελείς αλλά γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι στην Ελλάδα του Κράτους της αφόρητης μετριότητας δεν μπορεί κανείς να περιμένει καμία βοήθεια από πουθενά αλλά πρέπει να αυτοπροστατεύεται, σχεδιάσαμε και εφαρμόζουμε το "Πακέτο ΝΕΜΕΣΙΣ" που εξασφαλίζει την αποτελεσματική προστασία κάθε δανειολήπτη από τράπεζες στην Ελλάδα αλλά και τους οδηγεί στην διεκδίκηση χρηματικών αποζημιώσεων για τις σε βάρος τους αδικοπραξίες των τραπεζών καθώς και τις βάναυσες παραβάσεις των Συνταγματικά προστατευόμενων δικαιωμάτων τους.

ΣΧΕΔΟΝ ...ΑΙΩΝΟΒΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!
Σε όσους από εσας αρέσουν τα Ελληνικά πολιτικά θρίλερ, αυτή εδώ η πραγματική ιστορία ξεπερνά κάθε όριο σεναρίου.

Η διαπλοκή και πάλι προς την δόξα τραβά.........
Τον Φεβρουάριο 2006, ο Πρόεδρος του ΕΙΧΕ κ. Τάκης Χριστοδουλόπουλος ήταν προσκεκλημένος στό πρωϊνό Κυριακάτικο μαγκαζίνο της τηλεόρασης του MEGA.

Υπήρχε άνεση χρόνου και ο Πρόεδρος είπε πολλά για την τραπεζική παρανομία, όπως συνήθως, με ευθυκρισία και τόλμη. Ακούστηκαν λέξεις που σπάνια φοβίζουν τους περισσότερους, όπως τοκογλυφία, απάτη, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καθώς και ότι το ΕΙΧΕ έχει βγάλει περίπου 700 δικαστικές αποφάσεις όλων των βαθμίδων της Ελληνικής Δικαιοσύνης που επιβεβαιώνουν ότι όλες οι τράπεζες, κυριολεκτικά άριστα ενορχηστρωμένες, λειτουργούν αλλά και παρανομούν ομοιόμορφα, παραβιάζοντας τις άδειες λειτουργίας που τους έχουν χορηγηθεί, και έθεσε θέμα ευθυνών της Τραπέζης της Ελλάδος και του Διοικητού της να εφαρμόσουν τον νόμο και να αρχίσουν να ανακαλούν τις άδειές των αυτές.
Την επομένη ημέρα, Δευτέρα, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγνωισμού, τον κ. Ζησιμόπουλο, ο οποίος τον ερώτησε εάν έχει στοιχεία από τα οποία να προκύπτει η ύπαρξη καρτέλ στον χώρο των τραπεζών στην Ελλάδα.

Κλείστηκε ένα ραντεβού στα Γραφεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού κατά το οποίο, επί τρείς ώρες, ο Πρόεδρος του ΕΙΧΕ έβαλε στο τραπέζι όχι μόνο στοιχεία αλλά και πληρέστατο αποδεικτικό υλικό καθώς και τον πίνακα με την κωδικοποίηση των δικαστικών αποφάσεων που έχει βγάλει το ΕΙΧΕ και οι οποίες αποδεικνύουν τις απόλυτα εναρμονισμένες πρακτικές αλλά και τις παρανομίες των τραπεζών στην Ελλάδα. Συμφωνήθηκε κλιμάτικο των στελεχών της Επιτροπής Ανταγωνισμού να εγκατασταθεί για ένα διάστημα στα Γραφεία του ΕΙΧΕ για την πλήρη τεκμηρίωση της ομοιόμορφης λειτουργίας/παρανομίας και των λοιπών συμπεριφορών του καρτέλ των τραπεζών στην Ελλάδα.
Μετέπειτα και επί 7 μήνες, δεν έγινε τίποτα από πλευράς της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Στις 24-9-2006 και από τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ, ο κ. Χριστοδουλόπουλος απεκάλυψε το θέμα ενώ, στις αρχές Οκτωβρίου 2006, ζήτησε από τον Ευρωβουλευτή και Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ.Γιώργο Καρατζαφέρη να φέρει το θέμα στην Ευρωβουλή.

Παράλληλα, έστειλε αναφορά στην Επιτροπή Ανταγνωισμού στις Βρυξέλλες και εξέθεσε την κατάσταση και τα διαδραματισθέντα με την Ελληνική Επιτροπή του κ. Ζησιμόπουλου.

Η Επιτροπή στις Βρυξέλλες απάντησε και η έρευνα θα προχωρήσει με το ΕΙΧΕ ΕΡΗΜΗΝ της Ελληνικής Επιτροπής. Στις 17-10-2006, ο κ. Καρατζαφέρης κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ερώτηση με τίτλο "Τραπεζικό καρτέλ στην Ελλάδα και έλλειψη δράσης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Αντίγραφο του εγγράφου αυτού, βλέπετε παραπάνω.
Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις
26 Οκτωβρίου 2006
E-4641/06
ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ υποβολή: Georgios Karatzaferis (IND/DEM) προς την Επιτροπή

Θέμα: Tραπεζικό καρτέλ στην Ελλάδα και έλλειψη δράσης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Απάντηση/απαντήσεις
Είναι γνωστές οι καταγγελίες ότι στην Ελλάδα οι όροι συναλλαγών με τις τράπεζες περιλαμβάνουν πολλούς καταχρηστικούς όρους. Ο εναρμονισμός των επιτοκίων καταγγέλλεται ότι συντονίζεται από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Η παλαιότερη δημόσια αναφορά στο καρτέλ των τραπεζών βρέθηκε στα πρακτικά της Βουλής του 1930, όταν ο τότε Πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος απειλούσε να θέσει το τότε λεγόμενο «Συνδικάτο των Τραπεζιτών» εκτός νόμου, διότι «είχαν συμπήξει ένωση για τον περιορισμό του μεταξύ των ανταγωνισμού».
Στην Ελλάδα, πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι ο τέως υπάλληλος της Επιτροπής κ. Ζησιμόπουλος. Σύμφωνα με όσα ανέφερε από τηλεοράσεως στις 24.9.2006 ο Πρόεδρος του «Ελληνικού Ινστιτούτου Χρηματοπιστωτικών Ερευνών» (ΕΙΧΕ) κ. Χριστοδουλόπουλος (ο οποίος είναι πρώην ανώτατο στέλεχος τραπεζών), το Φεβρουάριο 2006 επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του ο κ. Ζησιμόπουλος και τον ρώτησε εάν έχει στοιχεία που μπορούν να τεκμηριώσουν τη λειτουργία καρτέλ τραπεζών στην Ελλάδα. Ο κ. Χριστοδουλόπουλος τον διαβεβαίωσε ότι τα αρχεία του ΕΙΧΕ καθώς και οι τραπεζικές γνώσεις των στελεχών του μπορούν να αποδείξουν την ύπαρξη καρτέλ όχι μόνο στις τράπεζες αλλά και στο χώρο της χρηματοδοτικής πίστωσης (Leasing). Ακολούθησε τρίωρη συνάντηση των δύο στο γραφείο του κ. Ζησιμόπουλου, όπου συζητήθηκε ο τρόπος στοιχειοθέτησης του αποδεικτικού υλικού και συμφωνήθηκε η εγκατάσταση στα γραφεία του ΕΙΧΕ στελεχών της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Όμως, μεταγενέστερα, όπως καταγγέλλει το ΕΙΧΕ, δεν έγινε τίποτα από πλευράς της Επιτροπής Ανταγωνισμού και του προέδρου της.
Στις 5 Οκτωβρίου 2006, ο Πρόεδρος του ΕΙΧΕ απηύθυνε επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΓΔ Ανταγωνισμού) ζητώντας να κάνει τον έλεγχο εκείνη, αφού η ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν έδειχνε ενδιαφέρον να αξιοποιήσει τα στοιχεία που το ΕΙΧΕ έθεσε υπόψιν του προέδρου της. Αντίγραφα της επιστολής αυτής έχουν σταλεί στον έλληνα Πρωθυπουργό, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, σε εμένα, καθώς και στον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.
Πώς εξηγείται το γεγονός ότι, ενώ είναι γνωστές στους πάντες στην Ελλάδα οι καταγγελίες ότι οι τράπεζες αποτελούν καρτέλ, το ελληνικό κράτος δεν έχει κάνει καμία έρευνα επάνω στο κρίσιμο αυτό θέμα;
Πώς εξηγεί η Επιτροπή την καταγγελλόμενη από το ΕΙΧΕ απώλεια ενδιαφέροντος του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού να ερευνήσει τα καρτέλ τραπεζών στην Ελλάδα, ακόμα κι' όταν του προσφέρθηκε το αποδεικτικό υλικό;
Πώς μπορεί να παρέμβει η Επιτροπή ώστε η έρευνα αυτή να αρχίσει σε στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες της;
_________________________________________
Σε απάντηση της ερώτησής του, ο Ευρωβουλευτής μας έλαβε την παρακάτω απάντηση :
Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις
11 Δεκεμβρίου 2006
E-4641/2006
Απάντηση της κας Kroes εξ ονόματος της Επιτροπής
Όσον αφορά το πρώτο και το δεύτερο ερώτημα που θέτει το Αξιότιμο Μέλος του Κοινοβουλίου, η Επιτροπή δεν μπορεί να σχολιάσει τον ισχυρισμό ότι το ελληνικό κράτος και η εθνική αρχή ανταγωνισμού δεν έχουν κάνει καμία ενέργεια.
Όσον αφορά το τρίτο ερώτημα, η Επιτροπή επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του «Ελληνικού Ινστιτούτου Χρηματοπιστωτικών Ερευνών» (ΕΙΧΕ) και τον κάλεσε να παράσχει αποδεικτικά στοιχεία που να τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό περί τραπεζικού καρτέλ στην Ελλάδα. Γενικότερα, η Επιτροπή ερευνά επίσης τις αγορές λιανικής τραπεζικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο τομεακής έρευνας. Μια πρώτη ενδιάμεση έκθεση(1) -για τις κάρτες πληρωμής- δημοσιεύθηκε στις 12 Απριλίου 2006 και μια δεύτερη ενδιάμεση έκθεση(2)- για τους λογαριασμούς όψεως και τις σχετικές υπηρεσίες - δημοσιεύθηκε στις 17 Ιουλίου 2006. Η Επιτροπή σχεδιάζει να δημοσιεύσει τελική έκθεση τον Ιανουάριο του 2007 και θα αναλάβει τις ενδεδειγμένες ενέργειες παρακολούθησης με βάση τα πορίσματα της έρευνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ