Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Η νέα τάξη πραγμάτων, θέλει να κάμει τους άνδρες γυναίκες και τις γυναίκες άντρες .... αλλά θά τους προλάβει ο Γ΄Παγκόσμιος Πόλεμος...!!!

 Μόρφου Νεόφυτος:Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος πλησιάζει...
Αυτή τη στιγμή το Άγιο Όρος βρίσκεται σε πλήρη ακμή. Το επισκέπτονται όλοι οι ηγέτες του κόσμου. Όχι μόνο, οι ορθόδοξοι, ο Πούτιν και άλλοι. Στην εποχή μας, το Άγιο Όρος καθορίζει τα πνευματικά πράγματα της Ρωσίας, της Γαλλίας, της Κύπρου, της Αμερικής. Από το Άγιο Όρος έφυγαν πατέρες και πήγαν και έφτιαξαν στην Αμερική μοναστήρια. Έχετε μεσάνυχτα. Τα τελευταία 40 χρόνια φτιάχτηκαν και ανακαινίστηκαν πέραν των 20 μοναστηριών στην Κύπρο. Όλα αυτά έγιναν με χρήματα του λαού. Η Ρωσία κατόρθωσε και νίκησε τον άθεο κομμουνισμό και τώρα λάμπει η ορθοδοξία της Ρωσίας σε όλα τα πέρατα και περιμένουν οι Κινέζοι πότε θα κατέβουν οι Ρώσοι να τους διδάξουν χριστιανισμό. Αντιλαμβάνεσαι; Αυτά που περιγράφεις συμβαίνουν σε μια μερίδα τη δυτικής Ευρώπης και της Αμερικής, η οποία λόγω του ότι προηγουμένως εισήλθε στον ρωμαιοκαθολικισμό και προτεσταντισμό έχασε την πνευματικότητα ο δυτικός θρησκευτικός κόσμος. Αυτά που περιέγραψες ισχύουν μόνο για τους ρωμαιοκαθολικούς και πιο πολύ για τους προτεστάντες. Το Ισλάμ γνωρίζει ανανέωση. Η Ορθοδοξία επίσης γνωρίζει ανανέωση. Αυτά που λες ισχύουν για τους προτεστάντες, οι οποίοι έχασαν τη θρησκευτική τους υπόσταση και δεν έχουν στόχο την αγιότητα. Τώρα, οι δικοί μας άνθρωποι, στο μέτρο που μιμούνται το δυτικό πολιτισμό, βεβαίως εισέρχεται η αμφιβολία και αμφισβήτηση της δική τους παράδοσης. Όσοι όμως γνωρίζουν την ορθόδοξη παράδοση και ζωή, αμέσως επιστρέφουν στη ζωή των πατέρων τους. Πήγαινε να δεις εκκλησίες. Είναι γεμάτες νέες οικογένειες ενώ παλαιότερα ήταν γεμάτες γέρους. Η εκκλησία βιώνει ανανέωση. Στην Ευρώπη υπάρχει η νέα τάξη πραγμάτων και εμείς είμαστε μέσα στην Ευρώπη και έρχονται νομοσχέδια που θέλουν τάχα να μας κάμουν ευρωπαίους. Η φάτσα σου εσένα είναι ευρωπαϊκή; Είναι συριακή γιε μου. Τούτου εδώ (του φωτογράφου) είναι ευρωπαϊκή; Η δική μου είναι ευρωπαϊκή; Είμαστε άνθρωποι της ανατολής. Μην ξεγελιέστε από τη νέα τάξη πραγμάτων, που θέλει να κάμει τους άνδρες γυναίκες και τις γυναίκες άντρες και χάνουμε την ταυτότητα του σώματος και της ψυχής μας.

 ...Είμαι βέβαιος ότι θα λυθεί το κυπριακό, όμως όχι μέσα από τη διαδικασία των συνομιλιών. Το κυπριακό, όπως και το κουρδικό και το αρμενικό, θα λυθεί μέσα από μια διαδικασία γεωπολιτικής ανακατάταξης, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Είμαι υπέρ της λύσης του κυπριακού, διότι χωρίς λύση του κυπριακού, η Κύπρος είναι καταδικασμένη σε πλήρη τουρκοποίηση. Αυτό έχω αντιληφθεί, μέσα από διπλή μελέτη των γεγονότων, αφενός γεωπολιτικά και αφετέρου θεολογικά, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν οι πολιτικοί, τη θεολογική προσέγγιση των γεγονότων. Το κυπριακό θα λυθεί μέσα στο πλαίσιο μιας γεωστρατηγικής ανακατάταξης. Το κύριο φαινόμενο θα είναι ένας τεράστιος πόλεμος, ο οποίος ήδη ξεκίνησε από την Συρία, τώρα εισήλθε στο Ιράκ. Συμβαίνει ταυτόχρονα στην Ουκρανία κάτι ανάλογο. Αυτοί οι μικροί τοπικοί πόλεμοι θα ενωθούν σε ένα παγκόσμιο πόλεμο, όπου θα κινηθεί σε δύο φάσεις. Η μια φάση, το «γήπεδο» θα είναι η Μέση Ανατολή», αυτό που τώρα ζούμε με το Ισλαμικό λεγόμενο Κράτος. Θα εμπλακεί σε κάποια στιγμή η Ρωσία. Ο μεγάλος ηττημένος θα είναι η Γεωργία και η Τουρκία. Η Τουρκία θα διαλυθεί. Όταν τα έλεγα τούτα πριν από χρόνια, μου έλεγαν ότι είναι υπερβολή. Τώρα τα καταγράφει το Στέιτ Νπιπάρτμεντ και τα ξένα ΜΜΕ ως γεγονότα. Άρα η λύση του κυπριακού δεν θα έλθει μέσα από τις πορείες, ούτε μέσα από τις συνομιλίες του όποιου Προέδρου.
...συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ