Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

«Εάν οι Ρώσοι σήμερον είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αυτό οφείλεται κυρίως εις τους Αγίους Μάρτυρας και Ομολογητές, οι όποιοι πότισαν με το αίμα των την ρωσική γη"


Σπάνιο βίντεο με τους διωγμούς των χριστιανών στην Ρωσία.
Οι εχθροί της Εκκλησίας διεξήγαγον έναν απάνθρωπο και αχαλίνωτο διωγμό εναντίον της, ό οποίος αργότερα πήρε μία συστηματική μορφή βασισμένη στο αποκαλούμενο "Πέντε χρόνων σχέδιο αθεΐας", υιοθετημένο από την κυβέρνηση του Στάλιν τον Μάιο του 1932. Σχεδιάστηκε με αυτό πλήρη διάλυση της Εκκλησίας έως την 1η Μαΐου του 1937, ημερομηνία, κατά την οποία το όνομα του Θεού θα έπρεπε, σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, να ξεχαστεί παντού σε ολόκληρη τη Ρωσία. Τελικά, το σχέδιο "πέντε χρόνων αθεΐας" απέτυχε! Μία γενική απογραφή του πληθυσμού της ΕΣΣΔ το 1937, με ερωτηματολόγιο πάνω στη στάση των ανθρώπων απέναντι στη θρησκεία, έδειξε ότι ένα τεράστιο ποσοστό (70%) πίστευε στον Θεό και δε φοβήθηκε να το ομολογήσει στην κυβέρνηση! Αυτό, βέβαια, εξαγρίωσε τους δικτάτορες και τους ώθησε για μεγαλύτερους αντιχριστιανικούς διωγμούς και εξοντώσεις. Το βάθος και το μέγεθος αυτού του Ολοκαυτώματος του Ρωσικού Λαού αποκαλύπτει ένα νέο βιβλίο του Σολτζενίτσιν με τίτλο "Μαζί διακόσια χρόνια" καταγγέλλοντας ευθαρσώς ότι στα 70 χρόνια του κομουνισμού φονεύθηκαν από τους κομουνιστές περίπου 66.000.000 Ρώσων, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήσαν πιστοί Ορθόδοξοι!!! Γράφει χαρακτηριστικώς μία ρωσίδα: «Ή ώρα του Μαρτυρίου ήτο δια την Ρωσική Εκκλησία ή καλύτερα ώρα. Ητο ή ώρα της ανθήσεως. Ή Εκκλησία, που εξωτερικώς δεν είχε σχεδόν καμίαν δύναμιν, έγινε εσωτερικώς τόσον δυνατή, τόσον καθαρά, ώστε τώρα να είναι πραγματική Εκκλησία. Δεν είναι οργανισμός, δεν είναι ίδρυμα. Είναι το Σώμα του Χριστού, το όποιον υποφέρει- το οποίον εσταυρώθη και ανεστήθη»! (Τατιάνα Γκορίτσεβα). Και ό καυτερός, ωσάν το σινάπι, σπόρος του Μαρτυρίου καρποφόρησε πολλαπλασίως. Πολύ ορθώς επεσήμανε τις: «Εάν οι Ρώσοι σήμερον είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αυτό οφείλεται κυρίως εις τους Αγίους Μάρτυρας και Ομολογητές, οι όποιοι πότισαν με το αίμα των την ρωσική γη και στήριξαν με την θυσία των και το παράδειγμα των εκατομμύρια ψυχών. Χωρίς αυτούς, ή Ορθόδοξος Πίστης δεν θα έλαμπε και ίσως δεν θα ήγγιζε τας ψυχάς των Ρώσων του 20ου αιώνος και δεν θα παρουσίαζε το θαύμα της σημερινής αναγεννήσεως εις την Ρωσίαν .
Πηγή: Άπαντα Ορθοδοξίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ