Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

120.000 λαθρομετανάστες περνάνε κάθε χρόνο από τον Έβρο


Το ντοκυμαντέρ του γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού WDR σκιαγραφεί το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης μέσω των ελληνοτουρκικών συνόρων και εστιάζει στις ζωές που χάνονται κατά την προσπάθεια χιλιάδων ανθρώπων να διασχίσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.
http://www.faros24.gr/media/k2/items/cache/8180045e0a44fc6237ce5ab1bc21ead5_L.jpgΟ δήμαρχος Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός κάνει λόγο για οργανωμένο έγκλημα και για ανθρώπους που εμπορεύονται ανθρώπους. Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ αναφέρεται ότι περίπου 120.000 άτομα περνάνε ετησίως παράνομα τα ελληνοτουρκικά σύνορα, ενώ η Κωνσταντινούπολη είναι γεμάτη μετανάστες, κυρίως από την Αφρική, οι οποίοι καταφέρνουν και παίρνουν βίζα και όταν λήξει παραμένουν παράνομα στη χώρα αφού τις περισσότερες φορές δεν υπάρχουν ούτε τα χρήματα ούτε και τα απαραίτητα έγγραφα για να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες. Η κύρια οδός για την Ευρώπη παραμένει η Ελλάδα και το κόστος ανέρχεται από την Τουρκία στα 1.500 ευρώ.
Παρουσιάζεται η συνεργασία των ελληνικών Αρχών με τη FRONTEX και ο αστυνομικός υποδιευθυντής Εβρου, κ. Γιώργος Καλαϊτζής σημειώνει: «Η βοήθεια που έχουμε από τη FRONTEX είναι πάρα πολύ σημαντική» ενώ στη συνέχεια εξηγεί τη διαδικασία ταυτοποίησης των μεταναστών, διευκρινίζοντας ότι εκείνοι που προέρχονται από εμπόλεμες χώρες έχουν προθεσμία 30 ημερών για να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Ο κ. Πουλιλιός ωστόσο, δεν συμφωνεί όσον αφορά τη FRONTEX: τη χαρακτηρίζει κατάσκοπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης που δεν κάνει απολύτως τίποτα και απλά καταγράφει τα στοιχεία, χωρίς να εμποδίζει τη διάβαση των συνόρων.
Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ η κάμερα παρακολουθεί γερμανούς αστυνομικούς, μέλη της FRONTEX κατά τη βραδινή περιπολία με θερμικές κάμερες.
Ο κ. Καλαΐτζής προβάλλει τα ανησυχητικά νούμερα των παράνομων μεταναστών τα οποία αυξάνονται συνεχώς και εξηγεί τα περί δημιουργίας τεχνητού φράχτη κατά μήκος του ποταμού Εβρου. Αναφορικά με το θέμα σημειώνεται ότι το έργο δεν θα χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ, όπως αρχικά προβλεπόταν, γεγονός που καθιστά αβέβαιη την κατασκευή του.
Σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές προσπάθειες αναχαίτισης των παράνομων μεταναστών, παρουσιάζεται η δράση λαθρεμπόρων από την τουρκική πλευρά. Στο ρεπορτάζ εμπεριέχονται επίσης συνεντεύξεις λαθρεμπόρων, οι οποίοι περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν.
Το ρεπορτάζ φιλοξενεί επίσης πλάνα από την περιοχή της Νέας Βύσσας, πρώτο σταθμό για τους μετανάστες που καταφέρνουν επιτυχώς να περάσουν τα σύνορα και δηλώσεις κατοίκων ότι τους βοηθούν συχνά δίνοντάς τους φαγητό και ρούχα.
 faros24.gr,
seleo.gr
 http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ