Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Με πυρηνικό «ιερό πόλεμο» απειλεί η Β.Κορέα τις Ν.Κορέα και ΗΠΑ


Εξαπολύοντας έναν «ιερό πόλεμο» όποτε κριθεί αναγκαίο και χρησιμοποιώντας τις «πυρηνικές της δυνατότητες» απειλεί να απαντήσει η Βόρειος Κορέα στις στρατιωτικές ασκήσεις Νοτίου Κορέας-ΗΠΑ που πραγματοποιούνται αυτό το Σαββατοκύριακο.
«Ο Στρατός και ο λαός της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας θα αρχίσει έναν ιερό πόλεμο με τον δικό τους τρόπο βασισμένο στην πυρηνική αποτρεπτική τους δυνατότητα ώστε να αντιμετωπίσει τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ και τις Νοτιοκορεάτικες δυνάμεις-μαριονέτες που εκ προθέσεως εξωθούν την κατάσταση στα πρόθυρα του πολέμου» αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Άμυνας της Β.Κορέας, ενώ προστίθεται ότι οι ασκήσεις «δεν αποτελούν παρά ανοικτές [στρατιωτικές] προκλήσεις» και είναι «τόσο απερίσκεπτες όσο το να ξυπνήσει κάποιος μία κοιμώμενη τίγρη».
Λίγο αργότερα, οι ΗΠΑ προέτρεψαν τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει να χρησιμοποιεί «προκλητική γλώσσα».



Ο αμερικανικός στρατός στο πλευρό της Νότιας Κορέας
Ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama έδωσε εντολή στον αμερικανικό στρατό να συνεργαστεί με το στρατό της Νότιας Κορέας ώστε «να εξασφαλισθεί η ετοιμότητα» και να αποτραπεί τυχόν μελλοντική επίθεση από τη Βόρεια Κορέα, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Robert Gibbs, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκτιμά ότι οι κυρώσεις που επέβαλε η Νότια Κορέα στη Βόρεια Κορέα μετά την επίθεση στη νοτιοκορεατική κορβέτα ήταν «απαραίτητες και απολύτως ενδεδειγμένες».
Λίγο αργότερα, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει κοινή ανθυποβρυχιακή άσκηση με τη Νότια Κορέα «στο άμεσο μέλλον», σημειώνοντας ότι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη για το περιεχόμενο των ναυτικών ασκήσεων.
Η Ν. Κορέα ανέστειλε οποιαδήποτε εμπορική συναλλαγή με τη Βόρεια Κορέα με ανακοίνωση του προέδρου της χώρας, ύστερα από την δημοσιοποίηση της έκθεσης που υποδεικνύει ως υπαίτια για τη βύθιση του νοτιοκορεατικού πολεμικού πλοίου Cheonan, την Pyongyang.


Ο πρόεδρος της Ν. Κορέας, Lee Myung-bak, δήλωσε ότι οι δράστες της επίθεσης που κόστισε τη ζωή σε 46 ναύτες πρέπει να τιμωρηθούν και απαίτησε τη συγγνώμη του Βορρά.


Και ο Λευκός Οίκος κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να ζητήσει συγνώμη και να αλλάξει συμπεριφορά.
Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος πρόσθεσε επίσης η Σεούλ πρόκειται να προτάξει το δικαίωμά της για αυτοάμυνα σε περίπτωση που η Pyongyang αποτολμήσει άλλη επιθετική πράξη. Ο Lee Myung-bak σημείωσε ότι όλα τα πλοία του Βορρά απαγορεύεται πλέον να εισέλθουν στα χωρικά ύδατα του Νότου. Στο μεταξύ, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Hillary Clinton, παρότρυνε την Κίνα να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα. «Ζητάμε από τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει την προκλητική συμπεριφορά της... και να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο» πρόσθεσε η Αμερικανίδα υπουργός.
Ως απάντηση στην απόφαση του προέδρου Lee Myung-bak η Βόρειος Κορέα ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης πως διατηρεί το δικαίωμα να επεκτείνει την αποτρεπτική πυρηνική της δύναμη και πως έχει αναπτύξει ατομικά όπλα με διαφανή τρόπο.


Επιπλέον, η Βόρεια Κορέα απείλησε να ανοίξει πυρ εναντίον του νοτιοκορεατικού τεχνικού εξοπλισμού, σε περίπτωση που αυτός στηθεί στα σύνορα με τη Νότια Κορέα, για τη μετάδοση μηνυμάτων κατά της Pyongyang και διαβεβαίωσε ότι θα λάβει αυστηρά μέτρα εάν η Σεούλ κλιμακώσει την ένταση.


Η Νότια Κορέα είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι θα επαναλάβει, ύστερα από διακοπή έξι ετών, τη μετάδοση μηνυμάτων κατά της Βόρειας Κορέας στην περιοχή των συνόρων στο πλαίσιο της τιμωρίας της για τη βύθιση νοτιοκορεατικού πολεμικού πλοίου.
Η Κίνα επανέλαβε την έκκλησή της προς όλες τις πλευρές να επιδείξουν "ηρεμία και αυτοσυγκράτηση".


Το περιστατικό με το Cheonan πρέπει να τύχει "δίκαιου και αντικειμενικού" χειρισμού, "όπως άλλα διεθνή ζητήματα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μα Ζιαοξού.
«Είμαι σίγουρος ότι το Συμβούλιο αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του για τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας, θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της κατάστασης», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν. Υπενθυμίζεται ότι η Νότια Κορέα έχει δημοσιοποιήσει την πρόθεση της, να προσφύγει για την υπόθεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.





Αναβαίνει επικίνδυνα ο υδράργυρος στις σχέσεις Νότιας και Βόρειας Κορέας
Την απειλή του πολέμου άφησε να πλανάται πάνω από την κορεατική χερσόνησο η Βόρεια Κορέα, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι είναι έτοιμη να θεωρήσει όλες τις συμφωνίες με τη Νότια Κορέα άκυρες, μία μέρα αφότου η Σεούλ ανακοίνωσε ότι η Βόρεια Κορέα βρίσκεται πίσω από τον τορπιλισμό της κορβέτας «Cheonan», στα τέλη Μαρτίου, στα αμφιλεγόμενα σύνορα τους. πληρώματος. Στο μεταξύ, συνεδριάζει σήμερα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Νότιας Κορέας προκειμένου να αποφασίσει τις ενέργειες της έναντι της Πιονγιάνγκ. Ο υδράργυρος στο θερμόμετρο των σχέσεων των δύο χωρών φαίνεται να ανεβαίνει επικίνδυνα...
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Λι Μιουνγκ-μπακ δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα είναι πολύ συνετή στις απαντήσεις που θα επιλέξει να δώσει στη Βόρεια Κορέα, μετά τη δημοσιοποίηση των αποδείξεων, που εμπλέκουν τη Βόρεια Κορέα στη βύθιση της νοτικορεατικής κορβέτας, που παρέσυρε στο θάνατο 46 άνδρες.


«Δεδομένου ότι η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και έχει μεγάλη σημασία, δεν μπορούμε να κάνουμε το παραμικρό λάθος και θα είμαστε πολύ συνετοί σε όλα τα μέτρα που θα λάβουμε», τόνισε ο πρόεδρος Λι, πριν αρχίσει η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Νότιας Κορέας.
Ο πρόεδρος Λι Μιουνγκ-μπακ, που στα 2,5 χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία έχει δει τις σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα να επιδεινώνονται δραματικά, αναμένεται να φέρει στο σημερινό έκτακτο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας το ζήτημα των κυρώσεων σε βάρος της Πιονγιάνγκ, αποδυναμιτίζοντας το πολεμικό κλίμα που προσπαθεί να σπείρει η Βόρια Κορέα.


«Από αυτή τη στιγμή θα θεωρήσουμε την κατάσταση ως μία πολεμική φάση και θα απαντούμε σε όλα τα προβλήματα στις σχέσεις Βορρά-Νότου», ανέφερε χαρακτηριστική του κλίματος που διαμορφώνει η Πιονγιάνγκ, ανακοίνωση της βορειοκορεατικής Επιτροπής για την Ειρηνική Ένωση της Μητέρας Πατρίδας. «Εάν η ομάδα-μαριονέτα του νότου εκδηλώσει απάντηση και αντίποινα, θα απαντήσουμε σθεναρά με ανηλεή τιμωρία, διακόπτοντας απολύτως τις σχέσεις Βορρά-Νότου, ακυρώνοντας τη συμφωνία μη επίθεσης Βορρά-Νότου και ακυρώνοντας όλα τα προγράμματα συνεργασίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Η Σεούλ από την πλευρά της απορρίπτει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επίλυσης του ζητήματος που έχει προκύψει, μη θέλοντας σε καμία περίπτωση να θέσει σε κίνδυνο την πορεία της οικονομίας της, που μετά από μια μακρά φάση ύφεσης, ανακάμπτει. Αντί της στρατιωτικής απάντησης, η Νότια Κορέα δείχνει διάθεση να ασκήσει πιέσεις στη διεθνή κοινότητα για την επιβολή περισσότερων κυρώσεων εναντίον της Βόρειας Κορέας, οι οποίες θα εστιάζουν και στο πυρηνικό πρόγραμμα της γείτονος χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι Νότια Κορέα και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής εξετάζουν από κοινού την αύξηση του βαθμού ετοιμότητας έναντι της Βόρειας Κορέας.
Υπενθυμίζεται, ότι χθες δημοσιεύτηκε έκθεση, την οποία συνέταξαν ειδικοί από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Σουηδία και τη Βρετανία, η οποία επιρρίπτει την ευθύνη της έκρηξης που προκάλεσε τη βύθιση του νοτιοκορεάτικου πολεμικού πλοίου «Cheonan», στις 26 Μαρτίου, εντός των χωρικών υδάτων της Νότιας Κορέας σε τορπίλη από υποβρύχιο της Βόρειας Κορέας. Σύμφωνα με την έκθεση, στον πυθμένα της θάλασσας στο σημείο του ναυαγίου εντοπίστηκε ένα κομμάτι από τορπίλη της οποίας ο σειριακός αριθμός πιστεύουν ότι είναι από τη Βόρεια Κορέα, ενώ εμπειρογνώμονες ανέφεραν ότι η τορπίλη είναι παρόμοια με μια κατασκευασμένη στη Βόρεια Κορέα που είχε ανασύρει η Σεούλ πριν επτά χρόνια.Η Πιονγιάνγκ απέρριψε τα πορίσματα σαν «κατασκευασμένα».


http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ