Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Αυξάνονται τα "λουκέτα" στα πρατήρια καυσίμων


Το ένα το άλλο διαδέχονται τα «λουκέτα» στα πρατήρια υγρών καυσίμων, ενώ έπεται και συνέχεια. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος Μιχάλης Κιούσης «λουκέτο» έχουν βάλει περισσότερα από 500 πρατήρια καύσιμων από τις αρχές του 2010, ενώ αλλά χίλια αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο να κλείσουν.

Ο κ. Κιούσης κάλεσε την κυβέρνηση να μειώσει τη φορολογία στα καύσιμα καθώς, όπως είπε, παρά τις αυξήσεις οι εισπράξεις για τα δημόσια ταμεία είναι μειωμένες λόγω της πτώσης της κατανάλωσης.

Πρόσθεσε ότι όσοι μένουν σε παραμεθόριες περιοχές αναζητούν εναλλακτικές λύσεις, όπως η αγορά από τη Βουλγαρία ή την ΠΓΔΜ όπου οι τιμές είναι 40 με 50 λεπτά χαμηλότερες από τις ελληνικές. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΟΒΕ, από την αρχή του 2010 ώς την 1η Ιουλίου η επιπλέον φορολογική επιβάρυνση στην αμόλυβδη από τις αυξήσεις στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τον ΦΠΑ είναι 41 λεπτά.

Χωρίς την αύξηση αυτή, είπε ο κ. Κιούσης, η λιανική τιμή θα ήταν γύρω στο 1,1 ευρώ, δηλαδή χαμηλότερη από πέρυσι.

Αντίθετα, αν υιοθετηθεί η πρόταση για νέα αύξηση του ΕΦΚ κατά 20 - 30 λεπτά, προκειμένου να καταργηθούν τα τέλη κυκλοφορίας, πάντα σύμφωνα με την ΟΒΕ, οι οδηγοί θα ακινητοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους, καθώς η αμόλυβδη θα φθάσει στο 1,8 ευρώ το λίτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ