Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

ΖΩΝΤΑΝΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ, ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ

Ζωντανό θαύμα του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα, τη μέρα της γιορτής του
Πέρυσι, στην παραμονή της γιορτής και εφέτος ανήμερα της ιεράς μνήμης του Αγίου Νεκταρίου,επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, βρισκόμουν για τάξιμο στην Αίγινα, στην Ιερά Μονή του και στη μεγαλοπρεπή, τεράστια εκκλησία του.
... Ανήσυχη, σε λίγο, η κόρη μου η Μαρία έβλεπε να κλαίνε ο Μαρίνος και η Σταυρούλα με αναφιλητά. Συγκίνηση και στους γύρω προσκυνητές. Όπως όλοι οι προσκυνητές έτσι και η Σταυρούλα έβγαλε φωτογραφίες στο κινητό της τον Άγιο Νεκτάριο, σε στάση νεκρού με τα κλειστά μεταλλικά μάτια. Βγαίνει ο Άγιος σε δύο στάσεις με κλειστά μάτια, όπως είναι πάντοτε και μετά αλλάζει όψη.
Στην τρίτη φωτογραφία, την ίδια στιγμή στο ίδιο 
κινητό ανοίγει τα μάτια με χαμόγελο και χρώμα όπως 
δείχνουν οι φωτογραφίες. Η συγκίνηση μεγάλη μέσα 
και έξω από το ναό μέχρι το απόγευμα που μείναμε 
τελικά στον Άγιο.
...όλο τό άρθρο τού θαύματος ΕΔΩ

4 σχόλια:

  1. Κα Βλάχου έχετε καταλάβει, φαντάζομαι, πόσο πιστός είμαι. Όμως θεωρώ πως αναδημοσιεύσεις σαν αυτήν, μόνο ζημιά κάνουν στην πίστη μας. Είδατε πουθενά εσείς κάποια αλλαγή του βλέμματος της ανάγλυφης εικόνας;...Εγώ μόνο μια αλλαγή θέσεως λήψης ε'ιδα η οποία προφανώς και μπορεί να δώσει άλλη εντύπωση.
    ΝΑ ΕΥΛΟΓΑΜΕ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΕΚΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗ ΧΛΕΥΗ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΩΝ. ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ!

    ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Κώστα...εγώ βλέπω πώς εμφανίζονται μάτια ενώ στήν πρώτη φωτό φαίνονται τά κλειστά βλέφαρα. Άν κάνω λάθος, καί άν όπως λές είναι θέμα λήψεως τής φωτό, τότε , ακόμα καί αυτή ή "ψευδαίσθηση" κάτι θέλει νά μάς πεί. Πώς οί Άγιοι είναι ζωντανοί καί είναι στρατιώτες τού Χριστού γιά νά βοηθάνε τούς ανθρώπους πού δέν τούς εγκαταλείπει ποτέ ό Θεός , ό άνθρωπος εγκαταλείπει τόν Θεό. Χαίρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι αντανακλάσεις του φωτός, ειδικά σε ανάγλυφες μεταλλικές επιφάνειες, έχουν στο παρελθόν ξαναπροκαλέσει πολλά που τα παρουσίασαν ως θαύματα νεοκόροι και νεοκόρες για να διαφημίσουν τον ναό τους. π.χ. να φαίνεται φωτοστέφανο γύρω από δισκοπότηρο ή να φεγγοβολάει ολόκληρος ο ιερέας που το κρατά κ.ά... Οι δημοσιεύσεις αυτές είναι η χαρά των εθνομηδενιστών και των αθέων, για να χλευάσουν και να πουν ''είδες;..να κι άλλη απάτη των χριστιανοταλιμπάν''.
    Το ότι όμως κι αυτά τα συμβάντα δεν είναι τυχαία και ότι κάτι θέλουν να μας πουν...ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΣΕ ΑΥΤΟ!
    Την ημέρα της αγιοκατάταξης του Αγ.Πορφυρίου ήμουν στο εορτάζων μοναστήρι που ίδρυσε ο Ίδιος στο Μήλεσι. Φωτογράφισα την, πρώτη ίσως με φωτοστέφανο, εικόνα του Αγίου που ήταν μόλις έμπαινες στην είσοδο του υπέροχου ναού ( http://www.porphyrios.net/%CE%B9-%CE%B7%CF%83%CF%85%CF%87%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF/).
    Στο σπίτι είδα πως όπως καθρεφτιζόμουν στο τζάμι της εικόνας, την στιγμή που τραβούσα την φωτο, ο Άγιος Πορφύριος έμοιαζε να μου χαϊδεύει το χέρι χαμογελώντας μου. Οι φίλοι μου έπαθαν όλοι τους ''πλάκα'' με την φωτογραφία αυτή.
    Από τότε, επειδή κάθε πρωί, πηγαίνοντας στη δουλειά από τη Σωκράτους με τη μηχανή, περνώ από έξω (και καμιά φορά ανάβω κεράκι) από τον Άγιο Γεράσιμο της Πολυκλινικής Αθηνών που διέμενε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ο Γέροντας, κάνω πάντα τον σταυρό μου και τον σκέφτομαι.

    Στη δύσκολη αυτή εποχή που ζούμε στην Ελλάδα μας, οι μεσιτείες του Αγ.Νεκταρίου, Αγ.Πορφυρίου και δεκάδων άλλων
    και «Ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου», ...εκεί μόνο υπάρχει σωτηρία! Αυτοί μόνο θα μπορέσουν να μας δώσουν θάρρος την κατάλληλη στιγμή ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΟΠΛΙΣΟΥΝ!

    Να είστε καλά,
    με μεγάλη εκτίμηση,
    ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο Κώστα. Νά είσαι καλά καί νά έχεις πάντα τήν προστασία τού Θεού. Μόνο οί πιστοί μπορούν νά δούν τά θαύματα. Άν είμαστε πιό προσεκτικοί θά βλέπαμε πώς κάθε στιγμή γίνονται θαύματα. Τό θαύμα είναι ή συνεχείς παρουσία τού Θεού σέ αυτόν τόν ψεύτικο κόσμο ...Καλό ξημέρωμα.
    Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ