Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Ποιά είναι ή “Καλλινίκη” (Ράκα), πού “ανακάλυψαν” οί δημοσιογράφοι....γιά τά μάτια τού νεοαποικιοκράτη Ολάντ...;!!!


Ξαφνικά οι εγχώριοι δημοσιογράφοι, για τα όμορφα μάτια του νεοαποικιοκράτη Ολάντ... ανακάλυψαν την...
Ράκα”!
Έγινε πλέον γνωστή στον κάθε πολίτη της πατρίδας μας η Καλλινίκη της Μακεδονίας μας και μάλιστα ως “πρωτεύουσα” του "ισλαμικού κράτους", των μισθοφόρων της “πολιτισμένης” δύσης...
Η Ράκα για τους πολιτισμένους ευρωπαίους, είναι πόλη της Συρίας κτισμένη στη βόρεια όχθη του Ευφράτη ποταμού, γύρω στα 150 χιλιόμετρα από το Χαλέπι. Σημαντική πόλη της Μεσοποταμίας, σε στρατηγικό σημείο, αφού ελέγχει το πέρασμα από και προς το Χαλέπι, με περίπου 230.000 χιλιάδες κατοίκους.
Πανέμορφη, νύφη του Ευφράτη... γι' αυτό την επέλεξαν οι Μακεδόνες κι ειδικότερα ο Μακεδόνας βασιλιάς του ελληνιστικού βασιλείου των Σελευκιδών, ο Σέλευκος Β' Καλλίνικος. Βασιλιάς της Συρίας (246 – 226), πρωτότοκος γιος του Αντιόχου και της Λαοδίκης (σημερινή Λατάκια), που το προσωνύμιο του σημαίνει «όμορφος νικητής» ή «αυτός που πετυχαίνει όμορφες νίκες»! Μακεδονικής καταγωγής, που κυβέρνησε τη Συρία, καθώς και άλλα μέρη της Ασίας.
...συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ