Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ

Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015

Στήνουν παγίδα στους ανέργους με δόλωμα το ΕΣΠΑ


Γιάννης Λαζάρου
Το κόλπο έγινε πρώτη φορά επί κυβερνήσεως Σημίτη, η οποία μέσω πακέτων "χάριζε" 5.000.000 δρχ να κάνει όποιος θέλει μια δουλειά με την υποχρέωση να την κρατήσει ( αν θυμάμαι καλώς) μία πενταετία. Τότε λοιπόν, μέσα στην καλή χαρά αφού ήταν όλα τζάμπα όρμησαν ακόμη και οι νοικοκυρές να γίνουν έμποροι και επιχειρηματίες. Όλοι να ανοίξουν μαγαζιά και επιχειρήσεις αφού η καλή κυβέρνηση τους "χάριζε" το χρήμα.
Εκείνη την εποχή παραδοσιακοί επαγγελματίες όπως καφετζήδες, χασάπηδες, έμποροι και κατασκευαστές ειδών νυφικών, μπακάληδες, μαντράδες οικοδομικών υλικών, έμποροι ρούχων (μπουτίκ) και πολλές άλλες κατηγορίες που ζούσαν από το επάγγελμα, οδηγήθηκαν στο εγκεφαλικό βλέποντας την δουλειά τους να φτάνει στο ναδίρ από τους νεόκοπους επιχειρηματίες που κατασκεύασε ο Σημίτης.
Οι νεόκοποι επιχειρηματίες δεν είχαν υπολογίσει με απλό πολλαπλασιασμό τα στάνταρ έξοδα της επιχείρησής τους, δηλαδή τόσο ΤΕΒΕ επί 12, τόσο νοίκι επί 12, τόσο νερό, ηλεκτρικό, τηλέφωνο επί δώδεκα και άλλα πάγια επί 12 και μετά να τα βάλουν όλα αυτά επί 5 χρόνια που είχαν την υποχρέωση να κρατήσουν την δουλειά και δεν άργησαν να τρέχουν και να μην φτάνουν. Διότι τα λεφτά που τους έδινε δεν έφταναν να καλύψουν ούτε το ΤΕΒΕ, όχι να κινήσουν επιχείρηση πέρα από την ασχετοσύνη του καθένα στο αντικείμενο που είχε επιλέξει.
Τα οφέλη ήταν μόνο γι' αυτούς που σκέφτηκαν το κόλπο και το εφάρμοσε ο Σημίτης.
α) Ήταν η αρχή της αποδόμησης της αγοράς πράγμα που συνέφερε κάποιους,
β) Κυκλοφόρησε χρήμα στους ημέτερους με τα λαδώματα για σπρωχτεί η αίτηση.
γ) Αναγκάστηκαν πάρα πολλοί να καταφύγουν σε δάνεια που τότε ήταν και εύκολα.
δ) Φαίνονταν ο δείκτης ανεργίας ανύπαρκτος.
Αυτές βέβαια οι επιχειρήσεις οδηγήθηκαν στο κλείσιμο, αλλά τα χρέη για τους χαρούμενους αρχικά επιχειρηματίες έμειναν.

Το ΕΣΠΑ "χαρίζει" χρήμα τρέξτε
Ένα καινούριο κόλπο στήνεται τις μέρες μας από το εργαλείο εκμαυλισμού (ΕΣΠΑ) με τουλάχιστον δυο ορατά θετικά για τους κατακτητές της Ε.Ε. Το ένα είναι η μείωση των δεικτών ανεργίας και το άλλο η υπερχρέωση όσων εμπλακούν στην ιστορία. Για το χρήμα που θα φάνε οι ημέτεροι δεν συζητάμε αυτή είναι αέναη υπόθεση στην Ελλάδα.
Με νταούλια και πανηγυρισμούς έχουμε την ανακοίνωση των κυβερνώντων πως ήρθε κοινοτική χρηματοδότηση και μπορούν να τη διεκδικήσουν μέσα από δύο προγράμματα, την «Επιχειρηματική Ευκαιρία» και το «Επιχειρούμε Δυναμικά». Είναι και τα ονόματα που δίνουν σε τέτοιες αεριτζίδικες ιστορίες που σε κάνουν να τρέχεις να στηθείς στην ουρά.
συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

Σελίδες

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ