Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Τό έκτακτο Ιωβηλαίο τού Πάπα καί τά Σεπτεμβριανά πού έρχονται...!!!

Τί είναι τό έτος Shemitah ...; Το  Shemitah Έτος είναι το έβδομο έτος του επταετούς κύκλο της γεωργικής εντολή από την Τορά για τη Γη του Ισραήλ που  διατηρείται και στόν σύγχρονο Ιουδαϊσμό.
 Όταν ο Μωυσής έλαβε το Λευϊτικό νόμο, ο Θεός έδωσε την εντολή  να ξεκουραστούν την έβδομη ημέρα ... το Σάββατο. Ο Μωυσής εφάρμοσε τούς κύκλους των «επτά» για τις εβδομάδες και  τα χρόνια . Ένας κύκλος των επτά εβδομάδων επισημαίνει την 50η ημέρα , που ονομάζεται Πεντηκοστή . Και ο κύκλος των επτά επί επτά χρόνια  δείχνει το 50ό έτος , το έτος του Ιωβηλαίου.
 Έτσι σύμφωνα με τον Μωσαϊκό Νόμο, τό Σαββατικό είναι έτος αγρανάπαυσης και η γη έπρεπε να μένει ακαλλιέργητη. Η καλλιέργεια της γης απαγορευόταν έτσι ώστε η γη και οι άνθρωποι που τη δουλεύουν να ξεκουράζονται. Ο νόμος αυτός ήταν μια έμπρακτη υπενθύμιση ότι η γη ανήκει στο Θεό.
Έτσι έξι χρόνια οι Ισραηλίτες έσπερναν τη γη τους, κλάδευαν τ' αμπέλια τους και μάζευαν τους καρπούς της γης. Ο έβδομος χρόνος όμως, ήταν σαββατικός, ένα έτος για ν' αναπαυθεί η γη, προς τιμήν του Κυρίου. Κατά το έτος αυτό η γη έμενε ακαλλιέργητη για ν' αναπαύεται. Όσα παράγονταν μόνα τους κατά το χρόνο αυτό, δεν τα μάζευαν, αλλά από αυτά τρέφονταν οι ίδιοι, τα παιδιά τους, οι δούλοι, οι εργάτες, οι ξένοι και οι φτωχοί. Και όσα από αυτά περίσσευαν, τα τρώγανε τ' άγρια ζώα (Έξοδος 23,10-11. Λευιτικόν 25,1-7).
 "Για έξι χρόνια να σπέρνετε  τα χωράφια σας, και για έξι χρόνια κλαδεύτε τα αμπέλια σας και να συγκεντρώνετε  τις καλλιέργειες σας, αλλά κατά το έβδομο έτος η γη πρέπει νά ξεκουράζεται  όπως  όταν έχουμε Σάββατο , τό Σάββατο είναι αφιερωμένο στόν  Κύριο ». (Λευιτικό 25: 3-4)
Όποιος τηρεί τό Shemitah, ό Κύριος θά τού δώσει αφθονία.
σ. Φ-Ε..: Πολύ λογικό φαίνεται τό νά ξεκουράζεται  η γή καί γιά τόν λόγο αυτόν οί παλαιοί τόν 7ο χρόνο στά χωράφια πού καλλιεργούσανε ένα συγκεκριμένο είδος , π.χ. σιτάρι, δέν τό έσπερναν αλλά έσπερναν ένα άλλο ,π.χ. καλαμπόκια, γιά νά αναζωογονηθούν τά εδάφη.
Όμως...οί γνωστοί μας εβραίοι ...σάν μυστικιστές πού είναι , αυτό τό προχώρησαν καί στά θέματα οικονομίας...Έτσι...κάθε 7ο χρόνο ανανεώνουν τά οικονομικά πράγματα. Πώς;...αυτοί ξέρουν...Ή δημιουργούν μιά οικονομική κατάρρευση καί ξαναρχίζουνε μέ νέες βάσεις γιά νά πάρει ή οικονομία μιά διαφορετική ώθηση...ή αλλάζουνε ριζικά τά τίς οικονομίας καθεστώτα....
Όπως λοιπόν έρχεται ό νέος κύκλος αφθονίας στήν καλλιεργήσιμη γή...έτσι καί στά οικονομικά επέρχεται ή ανάπτυξη καί τό κέρδος...πάντα γιά τό συμφέρων τους βέβαια.

Κάθε πεντηκοστό έτος ήταν έτος άγιο. Σύμφωνα με το Μωσαϊκό Νόμο το Ιωβηλαίο έτος άρχιζε την ημέρα του εξιλασμού και αναγγελλόταν με σάλπιγγες.
Τό Ιωβηλαίο  έτος , ήταν έτος άγιο και αφιερωμένο στο Θεό. Ήταν έτος αγρανάπαυσης και απελευθέρωσης όλων των δούλων με τις οικογένειές τους. Επιπλέον, γινόταν απόσβεση χρεών και ακυρώνονταν όλες οι αγοραπωλησίες που έγιναν τα προηγούμενα 49 χρόνια και όλα τα κτήματα έπρεπε να επιστραφούν στους παλιούς ιδιοκτήτες τους χωρίς αποζημίωση. Κατά το έτος αυτό δεν έσπερναν, ούτε θέριζαν τα χωράφια τους, ούτε τρυγούσαν τ' αμπέλια τους. Τρώγανε μόνο ότι βλάσταινε από μόνο του στα χωράφια τους.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ανήγγειλε στις 13 Μαρτίου 2015, την τέλεση ενός Ιωβηλαίου Έτους. Ένα έκτακτο Ιωβηλαίο.  Θα είναι ένα Ιωβηλαίο Έτος της Ευσπλαχνίας το οποίο θα ξεκινήσει με το άνοιγμα της Αγίας Πόρτας στον Άγιο Πέτρο στην Πανήγυρη της Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου το 2015 και θα κλείσει στις 20 Νοεμβρίου 2016 με την Πανήγυρη του Χριστού Βασιλέα του Σύμπαντος. Το τελευταίο «Μεγάλο Ιωβηλαίο» ήταν αυτό του έτους 2000.
 

Όλες οί εβραϊκες εορτές σχετίζονται μέ τόν Σείριο.
Ό Σείριος ανήκει στον τύπο των λευκών αστεριών και απέχει μόλις...8,4 έτη φωτός από τη Γη. (έως και 8,8).Είναι ό λαμπρότερος απλανής αστέρας του Μεγάλου Κυνός.Είναι διπλός αστέρας και μαζί με το συνοδό του, το Σείριο Β', περιστρέφονται γύρω από ένα κοινό κέντρο βάρους...και η περίοδος της περιφοράς τους διαρκεί 50 χρόνια.
Νά λοιπόν πού κολλάει τό 50.Αρχαίες γνώσεις πού πήρε ό Μωυσής από τίς μυστικές βιβλιοθήκες τής Αιγύπτου όσο διατελούσε εκεί ιερέας, καί έχουνε σχέσεις μέ αυτό τό "άστρο τών σπόρων"  όπως είναι γνωστό στούς μυστηριακούς κύκλους.
...Γιατί ο Πάπας Φραγκίσκος ανήγγειλε ένα έκτατο Ιωβηλαιο;
Ο Πάπας Φραγκίσκος πρόκειται να επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 23 Σεπτεμβρίου 2015. Ακολούθως θα μεταβεί στον Λευκό Οίκο και, στη συνέχεια, στο Κογκρέσο στις 24 Σεπτέμβρη. Εκεί  θα παρουσιάσει ένα «ανθρωπιστικό» σχέδιο που θα βασίζεται σε μια ατζέντα βιώσιμης ανάπτυξης. Πρόκειται για ένα μεγάλο ανθρωπιστικό σχέδιο όπως λένε , που έχει ως σκοπό να ενώσει όλα τα έθνη και να εξαλείψει τη φτώχεια, την πείνα και να ενώσει όλη την ανθρωπότητα. Όπως συμβαίνει στά Ιωβηλαία έτη.

Άν είναι αλήθεια  πως ο πάπας Φραγκίσκος είναι ο τελευταίος πάπας, καί ό Ομπάμα ό τελευταίος πρόεδρος Αμερικής....τότε κάποιος άλλος ετοιμάζεται νά μάς παρουσιασθεί ώς παγκόσμιος εξουσιαστής....
Φ-Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ