Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Αμφιπολη. Τώρα αναζητούν άλλο τάφο ή οικοδόμημα στα έγκατα του λόφου Καστά......Που υπάρχουν ενδείξεις για “οικοδόμημα” σε άλλο σημείο του περιβόλου.

 -Περίπου 17 στρέμματα πρέπει να ερευνηθούν στον λόφο Καστά της Αμφίπολης
– Οι παλιότερες έρευνες “δείχνουν” και άλλες ανθρώπινες παρεμβάσεις
– Κρατούν την ανάσα τους οι αρχαιολόγοι περιμένοντας ενδείξεις για άλλο τάφο
– Που υπάρχουν ενδείξεις για “οικοδόμημα” σε άλλο σημείο του περιβόλου
Περίπου τρία από τα είκοσι στρέμματα της έκτασης του λόφου Καστά στην Αμφίπολη έχουν ερευνηθεί από τους γεωλόγους.
Ήδη επιλέχθηκε προς έρευνα ο χώρος ακριβώς πάνω από τον τάφο που εντοπίστηκε. Ο χώρος αυτός επιλέχθηκε για δύο λόγους. Πρώτα απ” όλα για να φανεί εάν υπάρχει άλλο ανθρώπινο έργο στα έγκατα του λόφου σε αυτό το σημείο, μια ένδειξη δηλαδή για πιθανή σύνθετη κατασκευή που μαζί με τον λέοντα αποτελούσαν ένα ταφικό σύνολο.
Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο ξεκίνησε από το σημείο αυτό η γεωλογική έρευνα είναι το γεγονός ότι στο σημείο αυτό θα χρειαστεί στο μέλλον να γίνουν εργασίες για την ανάδειξη του τάφου και έτσι οι αρχαιολόγοι πρέπει να γνωρίζουν εάν υπάρχουν ενδείξεις πιθανών ευρημάτων.
Η έρευνα όμως δεν σταματάει εδώ. Θα συνεχιστεί σε ολόκληρο τον λόφο, αλλά οι επιστήμονες του ΑΠΘ θα επικεντρώσουν σε ένα συγκεκριμένο σημείο περισσότερο.
Είναι ένα σημείο στα βορειοδυτικά του λόφου, στο σημείο όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή η είσοδος στο χώρο και το προσωρινό φυλάκιο.
Στο σημείο αυτό η αρχαιολογική σκαπάνη δεν έχει φτάσει σε βάθος. Αν και στα περισσότερα σημεία του περιβόλου έχουν γίνει τομές σε αυτό το σημείο δεν είναι ακόμη βέβαιο εάν υπάρχει κάτι και έτσι με βάση και το γεγονός ότι η παλαιότερη γεωλογική έρευνα έδειχνε στο συγκεκριμένο σημείο κάποια “ανωμαλία” στα έγκατα του λόφου οι έρευνες θα εστιάσουν εκεί σε μια προσπάθεια επιβεβαίωσης των ενδείξεων εκείνων.
Η κ. Περιστέρι πάντως έχει δηλώσει ότι από τις έρευνες που έγιναν στον περίβολο δεν υπήρξε άλλη ένδειξη για είσοδο σε κάποιο μνημείο…
Οι απαντήσεις πάντως, παρά τα όποια αποτελέσματα της γεωλογικής έρευνας, δεν πρόκειται να έρθουν πριν το ερχόμενο καλοκαίρι και αφού αρχίσουν ξανά οι υπαίθριες αρχαιολογικές έρευνες.

πηγη                 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ