Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Δες τι παθαίνεις όταν σου κλέβουν τον ήλιο.



Ο Τζούλιαν Ασάνζ, ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks που είχε φέρει στο φως χιλιάδες απόρρητα τηλεγραφήματα των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών απ' όλο τον κόσμο, βρίσκεται κλεισμένος από τον Ιούνιο του 2012 στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο. Όμως παρά τα πολλά ενδιαφέροντα που είπε, οι περισσότεροι έμειναν στην εμφανώς επηρεασμένη από τον χρόνιο εγκλεισμό κατάσταση της υγείας του η οποία είναι κλονισμένη λόγο της έλλειψης ηλίου!
Picture
Ανάμεσα στα άλλα που είπε ο Ασάνζ στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ήταν ότι δεν έχει πρόσβαση σε εξωτερικούς χώρους. Ακόμη και κάποιος υγιής θα δυσκολευόταν να ζει έγκλειστος για πολύ καιρό, είπε. Αν και τόνισε πως «σύντομα» θα αφήσει το κτίριο της πρεσβείας, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον λόγο ή τον ακριβή χρόνο της φυγής του.
Όπως αναφέρει στο BBC η γιατρός Σάρα Τζάρβις, ο μεγαλύτερος αντίκτυπος στη σωματική υγεία του πολύμηνου εγκλεισμού κάποιου είναι η ανεπάρκεια βιταμίνης D. Περίπου το 85-90% της βιταμίνης D στον ανθρώπινο οργανισμό προέρχεται από την έκθεση στον ήλιο, ενώ πολλές είναι οι ασθένειες που σχετίζονται με την έλλειψη της συγκεκριμένης βιταμίνης. Ανάμεσά τους η κατάθλιψη, η οστεοπόρωση και τα καρδιακά προβλήματα.
Ο Σάιμον Γκρίφιν, καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, επισημαίνει ότι η πρεσβεία όπου ζει ο Ασάνζ διαθέτει μπαλκόνι απ' όπου έχει απευθυνθεί αρκετές φορές στους υποστηρικτές του κι ότι ακόμη και αυτή η περιστασιακή έκθεση απλά του προσώπου και των χεριών στον ήλιο θα μπορούσε να βοηθήσει τον έγκλειστο.
Όμως τελικά η "περιστασιακή έκθεση" αποδεικνύεται μη επαρκής, αφού όπως φαίνεται ο
η ψυχική κατάσταση του ιδιοκτήτη των Wikileaks, η οποία όταν έφτασε στην πρεσβεία του Εκουαδόρ βρισκόταν σε κατάσταση εφορίας, δύο χρόνια μετά, ωστόσο, είναι εξαιρετικά κλονισμένη.
Κι εδώ γεννάται το ερώτημα: Ο ήλιος που θρέφει τους πάντες και τα πάντα γιατί έχει κηρυχθεί ως καταζητούμενος εγκληματίας; 
Picture Η ηθοποιός Gwyneth Paltrow πριν από ένα χρόνο είχε δημοσιοποιήσει το ιατρικό της ιστορικό, το οποίο έδειχνε σοβαρή έλλειψη βιταμίνης D, λόγω υπερβολικής προστασίας από τον ήλιο.
Είχε δηλώσει ότι η ίδια είχε πέσει θύμα της τρομοκρατίας κατά του ήλιου, με αποτέλεσμα να τον αποφεύγει συνέχεια και να βάζει συνέχεια αντιηλιακές ώσπου τελικά έπαθε αναιμία και άλλες διαταραχές λόγω έλλειψης βιtaμίνης D. Με θάρρος και γενναιότητα, όχι μόνο μοιράστηκε το ιατρικό της πρόβλημα, αλλά έδωσε συμβουλή σε όλους να έχουν τουλάχιστον 15 λεπτά τη μέρα έκθεση στον ήλιο.
Φτάνει να τον βρεις, βέβαια. Γιατί με τους συνεχείς παγκόσμιους αεροψεκασμούς, ο ήλιος έχει αρχίσει να γίνεται ακριβοθώρητος, ακόμα και σε μεσογειακές χώρες όπως η Ελλάδα. Η θολούρα κι ασπρίλα που βλέπουμε πολλές φορές στην ατμόσφαιρα, που μετατρέπει τους καταγάλανους ουρανούς σε κάτι ακαθόριστα γαλακτερό, ίσως επιτρέπει να περνάει το φως και η ζέστη του ήλιου, αλλά όχι και οι καλές και απαραίτητες UV- Β, καθώς λειτουργεί ως φίλτρο γι' αυτές. 
Αλλά μάλλον αυτό δεν απασχολεί αυτούς που μας ψεκάζουν. Το αντίθετο. Με ένα ψέκασμα πολλά αποτελέσματα: Και ιονισμένη ατμόσφαιρα για πάσης φύσεως χειραγώγηση και έλλειψη ηλίου, για να λιγοστεύουμε, σιγά σιγά. Στο κάτω κάτω... τι τον θες τον ήλιο και τα οργανικά καρότα; Οι φαρμακευτικές με τα χημικά συμπληρώματα κλέφτες θα γίνουν;
   Βιταμίνη D ή αλλιώς, η Βιταμίνη του Ήλιου
 Η βιταμίνη D είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που συντίθεται στο δέρμα από τη χοληστερόλη μετά από έκθεση στον ήλιο και λαμβάνεται από ορισμένες διατροφικές πηγές όπως το μουρουνέλαιο, τα λιπαρά ψάρια, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα αυγά και το συκώτι. Η βιταμίνη D είναι πλέον γνωστό ότι συμβάλλει σημαντικά στην υγεία του μυοσκελετικού ενώ σύμφωνα με μελέτες η έλλειψή της συνδέεται με πολλές παθολογικές καταστάσεις ή παθήσεις, όπως καρδιακά προβλήματα, πολλαπλή σκλήρυνση, εγκεφαλικό, διαβήτη τύπου Ι και ΙΙ, κάποιους τύπους καρκίνου, διαταραχές του ανοσοποιητικού κ.α.
Η έλλειψη βιταμίνης D είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που εντείνεται συνεχώς. Οι κύριοι παράγοντες που οδηγούν στην εμφάνιση χαμηλών επιπέδων βιταμίνης D είναι η μεγάλη ηλικία, το θηλυκό γένος, το κλίμα, ο χειμώνας, το σκούρο χρώμα δέρματος, η χαμηλή έκθεση στον ήλιο, οι διατροφικές συνήθειες και η απουσία εμπλουτισμού των τροφών με βιταμίνη D. Άλλοι παράγοντες είναι η αστικοποίηση ως χαρακτηριστικό των σύγχρονων καιρών με την τάση οι άνθρωποι να παραμένουν σχεδόν όλη την ημέρα σε κλειστούς χώρους (εργασία, σπίτι), καθώς και κάποιες συνήθειες ένδυσης ορισμένων λαών που καλύπτουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το δέρμα τους (...) Σύμφωνα με τελευταία δεδομένα, περίπου το
 50% του πληθυσμού της γης έχει σαφή έλλειψη βιταμίνης D.

Δείτε τώρα το βίντεο "Η σοβαρή έλλειψη βιταμίνης D στην Ελλάδα" και μετά σχολιάζουμε...



Τι λέει ο ειδικός

1.     Στην Ελλάδα θα έπρεπε να  έχουμε καλά επίπεδα βιταμίνης D λόγω αυξημένης ηλιοφάνειας, αλλά δεν έχουμε.
     Τα αίτια είναι:
 

2.     Η μειωμένη έκθεση έκθεση στον ήλιο λόγο τρόπου ζωής


3.     Η έντονη χρήση αντιηλιακών







4.     Η παχυσαρκία-δυσαπορρόφηση




5.     Φαρμακευτικές αγωγές


6.     Μόλυνση της ατμόσφαιρας

7.     Μειωμένη κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνη D

Τι ισχύει

Picture
Ναι, είναι εντελώς αδιανόητο να υπάρχει έλλειψη της βιταμίνης D στους κατοίκους μιας χώρας σαν τη δική μας.


Picture
Ποιός είναι ο τρόπος ζωής; Όταν είσαι σε μια χώρα με ηλιοφάνεια οι ευκαιρίες για έκθεση στον ήλιο είναι πολλές, ακόμα και  αναπόφευκτες.


Picture
Ναι, η υπερ-προπαγάνδα για χρήση αντιηλιακών, η απόλυτη  πλήση εγκεφάλου και τρομοκρατία  κάνει τον κόσμο να καταναλώνει αντιηλιακά. Εκτός του ότι με αυτό τον τρόπο χάνει την ευκαιρία για βιταμίνη D, τα ίδια τα αντιηλιακά είναι άκρως καρκινογόνα γιατί περιέχουν αλουμίνιο, αλλά κύρια διοξείδιο του τιτανίου, μια επίσης καρκινογόνα ουσία.


Picture
Σε ποσοστό 17,6% των ανδρών και γυναικών άνω των 18 ετών στην Ελλάδα είναι παχύσαρκο. Το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ κυμαίνεται μεταξύ 8% και 23,9% - Μέχρι το 57,7% απέχουμε μακράν...


Picture
Ένας στους τέσσερις έλληνες καταναλώνει φάρμακα.Μέχρι το 57,7% ;


Picture
Και φτάσαμε στο ψητό! Το ξέρετε ότι μας ψεκάζουν; Σε λίγο περισσότερα...


Picture
Ο 'ειδικός' στο βίντεο παρέλειψε πολλές πηγές βιταμίνης D που δεν νομίζουμε ότι λείπουν από το Ελληνικό τραπέζι. Δεν είναι μόνο ο σολωμός και τ' αλλα μεγάλα ψάρια που ανέφερε πλούσια σ' αυτή τη βιταμίνη, είναι και ο κρόκος αυγού, το γάλα & γαλακτοκομικά, τα καρότα, το βοδινό συκώτι. Μόνο την φέτα που τρώει ο Έλληνας θα έπρεπε να αρκεί, αν βέβαια το γάλα είναι σωστό και φυσικά... αν τον βλέπει ο ήλιος! (και την αγελάδα επίσης)


Γιατί, λοιπόν το 57,7% των Ελλήνων εμφανίζουν έλλειψη βιταμίνης D; Είπε ότι η βιταμίνη παράγεται στον οργανισμό όταν εκτεθεί στις UV-B. Γιατί δεν εκτίθεται σε αυτή την ακτινοβολία; Οι καλοκαιρινές διακοπές, αλλά και η αναπόφευκτη έκθεση του γιατί είναι πλέον ανεπαρκής;
Είπε ότι ακόμα και πίσω από ένα τζάμι, αυτό μπορεί να φιλτράρει 96% των UV-B.
Γι' αυτό και  η μόλυνση του περιβάλλοντος δημιουργεί ένα πέπλον πάνω από την ατμόσφαιρα το οποίο επίσης φιλτράρει τις UV-B και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να παράγουμε βιταμίνη D.


Άρα...αυτό βλάπτει!

πηγή
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ