Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΗΡΙΑΛ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ:ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ ΣΕ ΤΑΦΟ;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ ΣΕ ΤΑΦΟ;
Και ενώ οι ανασκαφές στην Αμφίπολη συνεχίζονται,τα σενάρια και ανοησία και οι βαρύγδουποι τίτλοι στα διάφορα σκουπιδομπλόγκς άλλα και σε σοβαρές ιστοσελίδες ,πηγαίνουν σύννεφο...
Και δεν θα σταθούμε στις διάφορες αρλούμπες και ανοησίες, με τους ρόδακες των τελευταίων ημερών που "μαρτυρούν τον ένοικο" και άλλα φαίδρά(Προφανώς ο συντάκτης αγνοεί ότι οι ρόδακες χρησιμοποιούνται σαν ιερά σύμβολα από τον Κυκλαδικό ακόμη πολιτισμό ως τον Μινωικό,και τον Μυκηναϊκό μέχρι και τον Κλασικό.Και από την Ελευσίνα ως την Σαμοθράκη).
Ας δούμε τι γίνεται με τις επίσημες ανακοινώσεις.
Εντύπωση μας προκαλεί στην σημερινή αποκάλυψη των Καρυάτιδων, η ανακοίνωση ότι συναντάμε για πρώτη φορά(Καρυάτιδες) σε τάφο(!)και μάλιστα από σοβαρά και επίσημα χείλη!!
Προφανώς οι αρχαιολόγοι αγνοούν κάποια άλλα ευρήματα ή απλά μας δουλεύουν ..
Υπενθυμίζουμε ότι Καρυάτιδες έχουν βρεθεί και σε άλλο μεγαλοπρεπή τάφο ,που χαρακτηρίζεται ως Θρακικός -παραπέμπουμε σε παλαιότερο σχετικό μας ημοσίευμα .visaltis.net/2014/02/blog-post_16.html -και ο οποίος ανήκει στον Θράκα Βασιλιά Δρομιχαίτη και την σύζυγο του που ήταν κόρη του στρατηγού του Μ.Αλεξάδρου ,Λυσιμαχου.
Από ότι φαίνεται λοιπόν,είναι  μάλλον μια επαναλαμβανόμενη πρακτική και τεχνοτροπία σε βασιλικούς τάφους.
Επειδή θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ένα κατεβατό με τα όσα τραγελαφικά έχουν δημοσιευθεί ακόμη και ανακοινωθεί επίσημα κατα καιρούς,θα προτιμούσαμε να συνεχιστούν οι ανασκαφές χωρίς με το άγχος των ανακοινώσεων, προφανώς για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, κάθε φορά που υπάρχει και ένα εύρημα..


Βισάλτης
www.visaltis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ