Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

«Κλειδί» για τη μακροζωία ο ελληνικός καφές

Ένα από τα μυστικά της μακροζωίας ανακάλυψαν επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι μελέτησαν τις ιδιότητες του ελληνικού καφέ σε σχέση με την καρδιαγγειακή υγεία.
Όπως αναφέρουν στην έρευνά τους, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Vascular Medicine, ένα φλιτζάνι ελληνικού καφέ το πρωί ενισχύει τη λειτουργία της καρδιάς και των αγγείων, άρα χαρίζει περισσότερα χρόνια ζωής. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό συμβαίνει επειδή ο ελληνικός καφές περιέχει πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά, κάτι που δεν ισχύει για τα περισσότερα είδη καφέ που καταναλώνονται σε άλλες χώρες. Επίσης, η περιεκτικότητά του σε καφεΐνη είναι περιορισμένη.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο καφές λειτουργεί ευεργετικά στην καρδιά επειδή προστατεύει τις αρτηρίες και ενισχύει το ανοσοποιητικό, αλλά και την ενδοθηλιακή λειτουργία, η οποία ρυθμίζει το κυκλοφορικό έτσι ώστε να μην σχηματίζονται θρόμβοι. Όταν το ενδοθήλιο δεν λειτουργεί φυσιολογικά, αυξάνεται η πίεση.
Οι ευεργετικές ιδιότητες του ελληνικού καφέ στην καρδιαγγειακή υγεία διαπιστώθηκαν έπειτα από μελέτη της διατροφής των κατοίκων της Ικαρίας άνω των 65 ετών. Μάλιστα, σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης, που αναφέρονται στην ελληνική έρευνα για τον καφέ, οι Ικαριώτες δεν φημίζονται μόνο για το μεγάλο προσδόκιμο ζωής, αλλά και για το γεγονός ότι παρουσιάζουν πολύ καλή εικόνα της υγείας τους ακόμη και μετά τα 80 τους χρόνια.
Την έρευνα πραγματοποίησε ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Γεράσιμο Σιάσο και συμμετοχή του καθηγητή Χριστόδουλου Στεφανάδη, οι οποίοι δημοσίευσαν την έρευνα.
 http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ