Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΣΑΜΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ...



Κατά την διάρκεια του ταξιδιού του στην Αμερική, ο πρωθυπουργός της χώρας Α. Σαμαράς μιλώντας στην Αμερικανο-εβραϊκή Επιτροπή (American Jewish Committee) εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εξαλείψει την Χρυσή Αυγή. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του -στα αγγλικά- αναφερόμενος στο τι γίνεται στην Ελλάδα με τους εθνικιστές, είπε ότι θα είναι persecuted για να διορθώσει αμέσως μετά σε prosecuted. Και ενώ το δεύτερο – prosecuted- σημαίνει ενάγονται, οδηγούνται στο δικαστήριο, το πρώτο σημαίνει “καταδιώκονται” με συστηματικό τρόπο και για μακρύ χρονικό διάστημα.
Και σύμφωνα με το “γλώσσα λανθάνουσα, λέει την αλήθεια” γίνεται πλέον ολοφάνερος ο τρόπος αντιμετώπισης τόσο των μελών της Χρυσής Αυγής εν προκειμένω αλλά και των υπολοίπων πατριωτών-εθνικιστών στο εγγύς μέλλον.
(Αντιπληροφόρηση)



Να θυμηθούμε τι έλεγε όταν ως αρχηγός της ΠΟΛΑς εμφανιζόταν σαν ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΗΣ που καιγόταν για τον Ελληνισμό και εμφάνιζε ως κυρίαρχα Εθνικής Σημασίας θέματα το της Θράκης, της Βορείου Ηπείρου, της Κύπρου, της Μακεδονίας ! Τότε όμως πέταγε τις κορώνες για να τραβήξει κοντά του συγκεκριμένη ομάδα ελλήνων ψηφοφόρων, προερχόμενο όχι απλά από τον δεξιό χώρο ( της ψωφοδεξιάς ΝουΔου) αλλά από τον καθαρό Εθνικιστικό χώρο αυτόν που απαρτιζόταν από Εθνικιστές Πατριώτες ακραιφνείς και ανένδοτους! Τέτοια περιστατικά έχω αρκετά, όπως φαντάζομαι όλοι μας, από τον κύκλο των γνωστών και φίλων! Και μιλάμε για άτομα που βρίσκονταν στην ΕΠΕΝ, το ΕΝΕΚ και τους συναφείς χώρους που σήμερα θα τους ονόμαζαν ( άν υπήρχαν) φασιστικά- ναζιστικά μορφώματα...Και πόσω δε μάλλον εκείνο το : " ΕΛΛΑΣ - ΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ" !!!
Και μάλιστα επειδή τυγχάνει να είμαι από το Ναύπλιο, όπου και η καταγωγή της γυναίκας του, τα άτομα που τον πλαισίωσαν τότε έγιναν και τα καλύτερα " κολλητάρια" του! ! ! Τότε όμως είχε ανάγκη την έως βλακείας πίστη των αφελών εκείνων ανθρώπων ( μπορώ να πω ότι απεδείχθη εκ των υστέρων πως τα " κολλητάρια" εκείνα για να ταχτοποιηθούν(...) έγιναν σαν τα μούτρα του...) και το να τους συναναστρέφεται ήταν πολύ ...φυσιολογικό! Σήμερα κάτι τέτοιο θα ήταν μάλλον " συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση" !!! 
Τα ξέχασες κυρ- Αντώνη; Δεν νομίζω ... Πάντως για καλό και κακό ( για κακό, για κακό) θα στα ΞΑΝΑΘΥΜΗΣΩ διότι τίποτα πιό ασφαλές και πιό αποδεικτικό, από τα  scripta manent !
 Έτσι και η συνέντευξη που είχε δώσει στις 4 Ιουλίου του 1993, λίγο καιρό μετά την ίδρυση της ΠΟΛΑς ( ένα μήνα πριν είχε ιδρυθεί το κατασκεύασμα εκείνο) στην Καθημερινή, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά τον πολιτικαντισμό του, που τον οδηγεί στο να διαψεύδη τον εαυτό του και τα λεγόμενά του, όπως τα τελευταία 2 χρόνια έχουμε χορτάσει από τα ψέματα και τις κωλοτούμπες του! 
" Δεν θα ρίξω την κυβέρνηση" . Δυο μήνες μετά ΕΚΛΟΓΕΣ
Ομως το να διαψεύδεται για το άν ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη ή για το ότι δεν γυρνά στην ΝουΔου ούτε ως αρχηγός, πάει στα κομμάτια. Μα να διαψεύδει και τον εθνικό του πατριωτισμό για τον οποίο καυχιόταν και για τον οποίο έλεγε και ξανάλεγε ( 20 ολόκληρα χρόνια) πως αποτέλεσε την κύρια αιτία και λόγο για να ρίξει μια κυβέρνηση ( στην οποία όχι απλά ανήκε αλλά ήταν και υπουργός) έ, αυτό δεν καταπίνεται με τίποτα, κυρ-Αντώνη! Πατριδοκάπηλε  Αντώνη Σαμαρά. Γι' αυτό προφανώς εκδικείσαι με τόσο μένος τους πατριώτες εθνικιστές ; Γι' αυτό τρέχεις στους εβραίους να υποβάλεις τα σέβη σου και τις διαβεβαιώσεις σου πως δεν θα αφήσεις σε χλωρό κλαρί τους πατριώτες; Είσαι τελικώς, ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ !!! 
 
Ιδού και η συνέντευξη στην Καθημερινή στον Αντώνη Καρκαγιάννη ( 4/7/1993): 
Κάνετε προβολή εικόνας για μεγένθυση

 Ορίστε και μέρος των ΨΕΥΔΩΝ του κυρ- Αντώνη: 

Α. Καρκαγιάννης: Αν υποθέσουμε ότι εξαλειφθούν αυτές οι παραμορφώσεις, όπως τις αποκαλείτε, τότε θα επιστρέψετε στη Ν.Δ.;
Α. Σαμαράς: Όχι, δεν θα επιστρέψω. Έχω ήδη χαράξει το δρόμο μου με την «Πολιτική Άνοιξη» και η Ν.Δ., όπως και τα άλλα κόμματα, ακολουθούν το δικό τους δρόμο. […]
Α. Σαμαράς: Δεν θα επιστρέψω, συνεπώς, στη Ν.Δ. και αν ακόμη αλλάξουν οι πολιτικές συνθήκες, έστω και αν με καλέσουν για να γίνω «αρχηγός» της. […]
Α. Καρκαγιάννης: Πολιτική πράξη, ωστόσο, λειψή. Ολοκληρωμένη πολιτική πράξη θα ήταν αν προκαλούσε την πτώση της κυβερνήσεως. Δεν λέω ότι έπρεπε να το κάνετε. Αλλά αφού δεν το κάνατε και δεσμευθήκατε να μην το κάνετε, ποια είναι η πολιτική πράξη;
Α. Σαμαράς: Το θέμα είναι λεπτό και δεν δέχομαι αυτή την τοποθέτηση. Είναι κατ’ αρχήν θέμα αρχής. Η κυβέρνηση εξελέγη για μια τετραετία. Εγώ εξελέγην βουλευτής με τη Ν.Δ. Δεν ξέρω ποιος μου δίνει το δικαίωμα να ρίξω μια κυβέρνηση που την εξέλεξε ο λαός ή να παραμείνω βουλευτής, όταν έχω διαφωνήσει με τη Ν.Δ. Άλλωστε, και μέσα στη Ν.Δ. ήμουν μειοψηφία. Μετά τα όσα έχουν συμβεί είναι χρέος του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να κρίνουν και να αποφασίσουν αν έχουν τις δυνάμεις να συνεχίσουν το έργο τους, προς όφελος του τόπου, ως το τέλος της τετραετίας. Νομίζω ότι δεν τις έχουν. Αυτή είναι η έννοια της δέσμευσης που πράγματι ανέλαβα. […]

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης αυτής ασκεί τη συνήθη πατριδοκαπηλία:
 
Α. Σαμαράς: «Αλλά το θέμα των Σκοπίων είναι απλώς το σύμπτωμα μιας βαρύτερης αρρώστιας που χαρακτηρίζει το χειρισμό των εθνικών μας θεμάτων, του γενικότερου, αν θέλετε, εθνικού μας θέματος που είναι ένα και μοναδικό: Η ανυποχώρητη υπεράσπιση της ελληνικότητας στα εδαφικά και πολιτισμικά της σύνορα, όπως αυτά διαμορφώθηκαν κατά την ιστορική διαδρομή. Είναι συνεπώς η υπεράσπιση της Κύπρου, της Θράκης, της Μακεδονίας, των Βορειοηπειρωτών, που βάναυσα καταπατούνται τα δικαιώματά τους, η υπεράσπιση των εκατομμυρίων Ελλήνων της διασποράς. Αλλά είναι ακόμη η υπεράσπιση της γλώσσας μας, των μορφών εθνικής ζωής και του πολιτισμού μας. Αυτό είναι στην ουσία το εθνικό μας πρόβλημα και το θέμα των Σκοπίων ήταν απλώς μια πτυχή αυτού του προβλήματος».

( το ντοκυμέντο της συνένετυξης στην Καθημερινή καιη δημοσίευση μέρους της είναι από ΕΔΩ)
http://sxolianews.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ