Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Πρώτο βήμα η εξαίρεση της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν


Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να καταθέσει την Παρασκευή πρόταση σύμφωνα με την οποία θα αναστέλλεται η συμμετοχή χωρών στη ζώνη Σένγκεν, κίνηση που φαίνεται να αφορά την Ελλάδα η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες πύλες εισόδου μεταναστών στην Ένωση.
Όπως αναφέρουν οι Financial Times, σε....
χθεσινό τους δημοσίευμα, οι προτάσεις για τους κανόνες λειτουργίας της ζώνης θα προβλέπουν κάτι που διπλωμάτες ονομάζουν κατ' ιδίαν «ελληνική εξαίρεση».

Σύμφωνα με αυτή, μία χώρα θα μπορεί να τεθεί εκτός της ζώνης και κατά συνέπεια θα αρχίσουν εκ νέου οι συνοριακοί έλεγχοι για το ταξίδι ανάμεσα στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη ΕΕ.


Η έξοδος από τη ζώνη θα είναι αποτρεπτικό μέσο, σαν έσχατη λύση αν μία χώρα δεν ανταποκριθεί στη βοήθεια της ΕΕ, γράφουν οι Financial Times.


«Κάθε πρόταση για εξαίρεση χωρών σαφώς θα αφορά, μεταξύ άλλων, την Ελλάδα η οποία είναι πρόβλημα από την ένταξή της το 2000», ανέφερε στην εφημερίδα ο Χιούγκο Μπρέιντι, του Centre for European Reform.


Το δημοσίευμα επισημαίνει ακόμα τον εξαιρετικά χαμηλό αριθμό έγκρισης αιτήσεων ασύλου στην Ελλάδα (1% σε σύγκριση με το 70% της Σουηδίας) και τις κακές συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα κράτησης των μεταναστών.


Τα στατιστικά στοιχεία της ΕΕ δείχνουν ότι το 2010 μπήκαν παράνομα στην ΕΕ 104.000 άνθρωποι, από τους οποίους οι 88.000 από την Ελλάδα. Το 2011, εν μέρει λόγω και των γεγονότων στη βόρεια Αφρική, αυξήθηκε η ροή στη Μάλτα και την Ιταλία, αλλά και πάλι η πλειοψηφία φαίνεται ότι θα διέλθει από τα ελληνικά σύνορα. Φέτος μέχρι τώρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα πέρασαν πάνω 26.000 μετανάστες.
εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ