Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Η σωστή προετοιμασία...Επιβίωση


shortlink της παρούσας σελίδας: http://wp.me/P1mFGP-ec
******************************************************************************************************
Λίστες
Το μοναδικό πρόγραμμα Bad Days, με το οποίο θα μπορείτε να παρακολουθείτε την δική σας λίστα (ευχαριστούμε τον δημιουργό του, freespace, που μας το έστειλε)
Γενική λίστα ελέγχου για σπίτια (check list) από το Αμερικάνικο moreprepared.com (μεταφρασμένη)
******************************************************************************************************
Links σε άλλα blog με χρήσιμες πληροφορίες για αυτάρκεια
Συντήρηση τροφίμων με οδηγίες από το Άγιο Όρος (από AMALIA του forum Ορθόδοξη Πίστη)
Το site Καλλιεργώ με τον πλήρη Οδηγό Καλλιεργητή και Forum για αλληλοϋποστήριξη
Πως θα δημιουργήσετε το δικό σας σπορείο
Το site Fugazi.gr με πολλά θέματα αυτάρκειας και επιβίωσης
Αποθήκευση σπόρων από το peliti.gr (το link πάει στην σελίδα για την αποθήκευση αλλά δείτε γενικότερα το site)
Μια συζήτηση από το forum Michanikos.gr σχετικά με την Ενεργειακή αυτάρκεια κατοικίας
******************************************************************************************************
Άλλες πληφορορίες
Πρώτες Βοήθειες (αρχεία από εκπαίδευση Ερυθρού Σταυρού)
******************************************************************************************************
Επιβίωση
Πρακτικές πληροφορίες από το go-outdoor.gr , και από το Off-road Adventures
Τι εφόδια και τι εξοπλισμό πρέπει να έχετε για να βγείτε στην φύση

 

Η σωστή προετοιμασία

από kotsarikos
Οι απόψεις, σχετικά με το αν πράγματι έχουμε φτάσει σε σημείο που πλέον να θεωρούμε σίγουρη την ‘εν προφητείες’ έκβαση των γεγονότων, είναι πολλές. Σε κάθε περίπτωση, οι ανησυχίες για τα όσα έρχονται είναι ακόμα περισσότερες. Γιατί τώρα που η ανησυχία του ”τι θα γίνει” δεν υπάρχει – και πλέον θεωρείται απαντημένη από τις προφητείες αυτές, μας έχουν κατακυριεύσει οι ανησυχίες του τύπου ”τι κάνουμε”.
Και επειδή λίγοι είναι αυτοί που δεν σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους αλλά ανησυχούν και για την ευρύτερη οικογένειά τους, είναι λογικό ο καθένας μας από την πλευρά του να ξεκινά μια διαδικασία καταγραφής και προμήθειας ειδών που θα απαιτηθούν για την συντήρησή μας κατά την αναμενόμενη περίοδο. Η κίνηση αυτή αν και έχει κατακριθεί από κάποιους (”άλλοι πεινάνε και εσύ βάζεις φαγητό στα ντουλάπια σου?”) είναι πολύ σωστή διότι πολύ απλά αποτελεί μέρος των προφητειών. Γιατί οι προφήτες να μας λένε, να έχουμε για να δώσουμε και σε αυτούς που θα έχουν ανάγκη? Γιατί ο Κοσμάς ο Αιτωλός να μας λέει στην εκπληρωμένη προφητεία ότι μόλις γίνει αυτό που αναφέρει, να βάλουμε στην άκρη ένα σακούλι σιτάρι για να μην χαθούμε από την πείνα? Άρα δεν υπάρχει θέμα για το αν πράττουμε ορθά. Όπως δεν μπορούμε να πούμε, δέχομαι αυτή την προφητεία, αλλά όχι την άλλη, έτσι δεν μπορούμε να πούμε, δέχομαι την προφητεία αυτή αλλά π.χ. τις δύο πρώτες γραμμές της.
Από την άλλη θα ήθελα να τονίσω το εξής: Οι προφήτες που μας έχουν προετοιμάσει για το τι θα γίνει, αναφέρονται στην αποθεματοποίηση τροφίμων σε συγκεκριμένες και μεμονωμένες αναφορές. Το κύριο και καθημερινό έργο τους ήταν να σώζουν ψυχές και να μας οδηγούν προς τον Χριστό μας. Βασιζόμενοι σε αυτό και θεωρώντας ότι οι προφητείες τους ασπάζονται από ανθρώπους που ‘έχουν Χριστό’ συμπλήρωναν σε αυτές την κοσμική λύση δηλαδή την αποθεματοποίηση τροφών και άλλων ειδών. Ο Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Γέροντας Παΐσιος και άλλοι δεν έλεγαν μόνο προφητείες, αλλά οδηγούσαν κόσμο στην εν Χριστώ ζωή, έβαζαν κανόνες στους νέους και συμβούλευαν του γεροντότερους. Με άλλα λόγια έβαζαν θεμέλια στην ζωή μας!
Αν πάρετε τον συλλογισμό μου αντίστροφα τότε θα καταλήξετε στο εξής απλό: Χωρίς Χριστό στην ζωή μας, η οποιαδήποτε αποθεματοποίηση για τους καιρούς που περιγράφουν οι προφητείες θα είναι άχρηστη. Το ένα ακυρώνει το άλλο και το ένα δεν μπορεί να ισχύει χωρίς το άλλο. Όπως δεν μπορεί να ειπωθεί ότι ”πιστεύω και ακολουθώ τον Χριστό, αλλά δεν πιστεύω τους προφήτες του”, έτσι δεν μπορεί να ειπωθεί ότι ‘πιστεύω στις προφητείες, έχω μαζέψει όλα τα απαραίτητα στο σπίτι μου, αλλά δεν εφαρμόζω τους εν Χριστώ κανόνες γιατί….” χίλια γιατί….
Ήδη η ομάδα του kotsarikos.com ετοιμάζει μια πλήρη κοσμική λίστα με τα απαραίτητα είδη για τις μέρες που έρχονται. Είναι στο χέρι του καθενός ξεχωριστά όμως, να προετοιμάσει τον εαυτό του και την οικογένειά του, να τοποθετήσει τα θεμέλια που χρειάζονται, ώστε πλήρης ενεργειών να αφεθεί στα χέρια του Χριστού μας, κατά τις ημέρες εκείνες.
Άρα η σωστή προετοιμασία ξεκινά με κινήσεις που αφορούν τα εσωτερικά μας:
1. Μετάνοια (να νιώσω ότι αυτά που έχω κάνει είναι λάθος και πρέπει να τα διορθώσω – ως παιδιά του Θεού γνωρίζουμε τι είναι λάθος και τι όχι, το έχουμε μέσα μας, να το πω απλά)
2. Εξομολόγηση (να μιλήσω μέσω του εξομολόγου μου στον Θεό μας και να ζητήσω συγνώμη, έστω και αν μου προκαλούνται δάκρυα – αυτή είναι η απόδειξη της μετάνοιας άλλωστε!)
3. Ανάγνωση των Γραφών (Καινή και Παλαιά Διαθήκη, Το Ψαλτήρι, Πατερικά κείμενα, Βίοι Αγίων και τόσα άλλα που θα μας δώσουν απαντήσεις και οδηγίες σε καθημερινά θέματα και που αγνοούμε – το πόσο επίκαιρα είναι όλα αυτά που αναγράφονται στις Γραφές μας, θα σας αφήσω να το διαπιστώσετε μόνοι σας – και δεν μιλώ για τις Προφητείες αλλά για το Ευαγγέλιο και τους Ψαλμούς).
4. Θεία Κοινωνία (το Μέγα Μυστήριο της ενώσεώς μας με τον Χριστό μας)
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά ακόμα για τα πιο πάνω. Τόσο προσωπικές, όσο και βιβλιακές εμπειρίες. Το σίγουρο είναι ότι χωρίς αυτή, την εν Χριστώ ζωή, η προετοιμασία μας θα είναι λειψή. Ότι ενέργειες και να έχουμε κάνει, όσα πολεμοφόδια και να έχουμε, αν το όπλο είναι σκουριασμένο δεν πρόκειται να καταφέρουμε τίποτα. Αντιθέτως αν το όπλο μας είναι λαδωμένο και έτοιμο για μάχη, τα πολεμοφόδια θα είναι χρήσιμα και θα εκπληρώσουν το σκοπό τους.
Λαδώστε το όπλο σας λοιπόν!
…και όπως μια μάνα Μικρασιάτισα όταν της έλεγαν οι άλλες μάνες ”να περάσει το παιδί μου πρώτο και όλα τα παιδιά του Θεού να περάσουν”:…απαντούσε αυτή:  ”Ας περάσει το παιδί μου την πόρτα του Παραδείσου και ας την κλείσει μετά”.    …μη σκεφτείτε και εσείς ποτέ ότι είναι αργά,
…και όπως στη παραβολή των Αμπελώνων αναφέρει το Ευαγγέλιο: ”ο μισθός είναι αντίστοιχος της συμφωνίας” και η συμφωνία είναι μια, ο Παράδεισος.  … μη σκεφτείτε ποτέ ότι θα συγκριθείτε με τους Αγίους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ