Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

CEO της Unicredit: "Οι τράπεζες των ΗΠΑ έχουν αποσυρθεί από την Ευρώπη"

Οι αμερικανικές τράπεζες έχουν αποσυρθεί από την Ευρώπη περιμένοντας να δουν αν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να βρουν μία γρήγορη διαρκή λύση για την κρίση πριν επανεξετάσουν τις επενδύσεις τους, δήλωσε ο CEO της Unicredit, Federico Ghizzoni σε δημοσιογράφους στο περιθώριο εκδήλωσης της ιταλικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον.

“Υπάρχει ανησυχία ανάμεσα για την ικανότητα της Ευρώπης να βρει μία γρήγορη λύση για την κρίση,” ανέφερε ο Ghizzoni, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Dow Jones Newswires, προσθέτοντας πως οι επιχειρηματικοί ηγέτες των ΗΠΑ ανησυχούν ιδιαίτερα για την Ιταλία λόγω της ανόδου των spreads σε μη βιώσιμα επίπεδα.

“Εάν τα spreads σταθεροποιηθούν σε αυτό το επίπεδο, η Ιταλία θα έχει σημαντικό πρόβλημα,” σημείωσε ο επικεφαλής της Unicredit καθώς όταν οι τράπεζες μετακυλίσουν το αυξημένο κόστος του χρήματος οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν σημαντικές πιστωτικές δυσκολίες.


Αναφερόμενος στο ζήτημα της ρευστότητας σε δολάρια, ο Ghizzoni σημείωσε πως το γαλλικό τραπεζικό σύστημα έχει μεγαλύτερα προβλήματα σε σχέση με το ιταλικό καθώς έχουν μεγάλες τοποθετήσεις αποτιμημένες σε νόμισμα των ΗΠΑ χωρίς να έχουν λιανική χρηματοδότηση.

άπό 


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ