Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Μακριά από όσους λένε: «Πληρώστε το χαράτσι με επιφύλαξη»

Δια χειρός Αλιθέρση
Κάνουν ό,τι μπορούν για να αρπάξουν όσα περισσότερα μπορούν και για το λόγο αυτό στήνουν έναν επαίσχυντο μηχανισμό εξαπάτησης των εργαζομένων. Ο λόγος για τη στάση της κυβέρνησης αναφορικά με το χαράτσι της έκτακτης εισφοράς, που συναντά την αντίδραση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, με αποτέλεσμα να διογκώνεται καθημερινά ένα μαζικό λαϊκό κίνημα άρνησης πληρωμής από τα κάτω.
Αυτό το κίνημα, αυτή η οργανωμένη αντίδραση στην οποία στρατεύονται όλο και περισσότεροι, είναι ο στόχος. 
Έτσι, τις τελευταίες μέρες, κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, από χέρι σε χέρι και με όποιο άλλο δυνατό τρόπο, διάφορες «Δηλώσεις Ρητής Επιφύλαξης», βάσει των οποίων ο πολίτης, αφού πληρώσει τα χαράτσια, θα δηλώνει την πρόθεσή του «περί αναζητήσεως του ποσού τούτου ως και των λοιπών καταβληθησομένων δόσεων… διά παντός νομίμου μέσου ή διαδικασίας και δυνάμει αποφάσεως οιασδήποτε διοικητικής Αρχής ή δικαστηρίου». 
Με άλλα λόγια, λένε στα θύματα των μέτρων: Δίκιο έχετε που αντιδράτε αλλά πρώτα πληρώστε, πρώτα νομιμοποιήστε την παρανομία, πρώτα αποδεχτείτε την κλοπή, υποταχθείτε σ’ αυτή και μετά διεκδικήστε το δίκιο σας!!! Φτηνό το κόλπο αλλά άκρως προκλητικό.
Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Γνωρίζουν επίσης πως ό,τι τους πάρουν σήμερα δε θα γυρίσει πίσω ποτέ.
Αρα, όσοι προβάλλουν ως λύση και διέξοδο το «πληρώστε με επιφύλαξη», στην ουσία θέλουν να υπονομεύσουν τη δυναμική που αναπτύσσεται για την οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών και ρίχνουν νερό στο μύλο της κυβέρνησης. 
Οι εργατικές – λαϊκές οικογένειες μια λύση έχουν. 
Κι αυτή δεν είναι άλλη από την κατάργηση των μέτρων στην πράξη. 
Από τη μαζική και οργανωμένη άρνηση πληρωμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ