Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Ή φυλετική ομορφιά τών γυναικών .

Ο Γερμανός γυναικολόγος Carl Heinrich Stratz, γεννηθείς στην Οδησσό, μελέτησε το γυναικείο σώμα από ανατομικής, αλλά και αισθητικής άποψης.Η άποψη του Stratz για την γυναικεία ομορφιά συνδεέται στενά με την έννοια της φυλής. Σύμφωνα με τον Stratz, κάθε άνθρωπος έχει δυο ζωές, μία σαν άτομο και μία σαν μέλος της φυλής. Η γυναικεία ομορφιά σχετίζεται με την φυλή, την οποία όριζε ως "κοινές κληρονομικές ιδιότητες συγκεκριμένης σωματικής και πνευματικής υπόστασης".
Μεταξύ των ανατομικών παρατηρήσεων του Stratz βρίσκουμε π.χ. ότι οι γυναίκες του μογγολικού κλάδου έχουν πιο κοντά άκρα σε σχέση με το πρότυπο ομορφιάς των Ευρωπαίων. Από την άλλη, οι νέγρες έχουν πιο μακριά άκρα σε σχέση με τις Ευρωπαίες. Τέτοιες και άλλες μορφολογικές παρατηρήσεις συνοδεύουν τις φωτογραφίες και τα διαγράμματα, ώστε να γίνουν αντιληπτές οι φυλετικές διαφορές, οι οποίες δημιουργούν διαφορές στο στυλ και στην έκφραση. Όποιος άνδρας δει τις εικόνες των γυναικών θα καταλάβει μέσα του ότι η αντίληψη περί ομορφιάς συνδέεται με τη φυλή.
συνέχεια ΕΔΩ 
καί ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ