Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣΠέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

S.O.S : ‘’ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ’’. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΡΟΙΚΟΥ ΠΥΡΕΤΟΥ.

S.O.S  :  ‘’ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ’’.   ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΡΟΙΚΟΥ ΠΥΡΕΤΟΥ.
ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 5/10/2014.

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ‘’ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ‘’ ΤΗΣ Ο.Ε.Α/Ο/ΠΛ.Α ( ΟΜΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ), ΚΑΙ ΤΟΥ ‘’ ΤΟΜΕΩΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ’’  ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ  ‘’ΕΛΛ.ΠΑΤΡΙ.Κ.Ε’’  (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ), ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΡΟΙΚΟΥ ΠΥΡΕΤΟΥ ΤΩΝ ΖΩΩΝ.

ΔΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ‘’ΚΑΤΑΡΡΟΙΚΟΥ ΠΥΡΕΤΟΥ’’ ΤΩΝ ΖΩΩΝ , ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΑ ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΜΕΤΡΑ, ΜΕ ΣΚΟΠΟΥΣ : ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ—ΕΦΙΚΤΗ ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙ-ΙΩΣΙΚΗ ΑΛΚΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΤΗΜΑΤΟΣ , ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΤΡΟΦΗΣ ΜΕ ΦΥΤΙΚΟΥΣ ΜΥΚΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΝΤΙΒΙΩΣΕΩΣ ΣΤΑ ΖΩΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΦΙΚΤΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΣΤΑΒΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΓΓΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.
1)      ΔΙΑΚΟΨΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΕ ΖΩΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΚΙΑ ΜΕ ΦΥΡΑΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΖΩΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ , ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΤΗΝ ΟΞΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΥΝΟΕΙΤΑΙ Η ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ ΚΑΙ ΙΩΝ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ.
2)      ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΡΟΙΚΟΥ ΠΥΡΕΤΟΥ ΔΙΑΚΟΨΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ (ΚΡΙΘΑΡΙ-ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ,ΚΛΠ), ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΤΗΝ ΟΞΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΛΟΓΩ ΟΞΥΤΗΤΑΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕΝΗΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟ ΘΕΡΜΙΔΩΝ , ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΞΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ ΚΙΛΟ ΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΝΑ ΤΡΕΦΕΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΧΟΡΤΑΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΒΟΣΚΗΣ ‘Η ΜΕ ΞΕΡΟ ΧΟΡΤΑΡΙ, Π.Χ ΞΕΡΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΚΑΙ ΧΛΩΡΑ ΦΥΛΛΑ ΔΕΝΤΡΩΝ ΕΛΙΑΣ, ΜΟΥΡΙΑΣ, ΚΛΠ. ΠΡΙΝ ΤΑΙΣΕΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΜΕ ΞΕΡΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ ‘Η ΑΛΛΟ ΞΕΡΟ ΧΟΡΤΑΡΙ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΜΙΑ ΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΛΩΡΟΥ ΤΡΙΦΥΛΛΙΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΧΑΜΗΛΩΤΕΡΗ ΟΞΥΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΡΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ. ΔΩΣΤΕ  ΣΤΑ ΖΩΑ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΦΡΕΣΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ , ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ (ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΕΡ-ΣΙΔΗΡΩΣΗΣ) ΚΑΙ ΜΕΛΝΤΖΑΝΕΣ (ΥΠΕΡ-ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ). ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΗ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ, ΛΟΓΩ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗΣ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΒΙΤΑΜΙΝΗ ‘’C”, ΚΑΙ ΑΡΑ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗΣ ΑΝΤΙ-ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ-ΙΩΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ. ΔΩΣΤΕ ΣΤΑ ΖΩΑ ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΣΕ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΕΣ ΕΩΣ ΟΚΤΑΠΛΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΔΟΣΕΙΣ.
3)      ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ, ΨΙΛΟΚΟΨΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΜΙΞΤΕ ΞΕΡΑ ‘Η ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΓΙΑ ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ: Α) ΤΑΧΕΙΑ ΑΛΚΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ Β) ΠΑΡΟΧΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΝΤΙΒΙΩΣΕΩΣ ΣΤΑ ΖΩΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΤΑΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ ΚΑΙ ΙΩΝ. ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ , ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ‘Η ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΗ , ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΤΩΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΩΝ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΘΡΟΜΒΩΣΕΩΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΩΝ ΑΛΟΓΩΝ. ΑΡΕΣΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΣΤΑ ΑΛΟΓΑ.
4)      ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΤΑ ΖΩΑ , ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΕΞΗ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΣΟΔΑΣ ΑΝΑ ΔΕΚΑ ΚΙΛΑ ΖΩΟΥ ‘Η ΕΞΗΝΤΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΣΟΔΑΣ ΑΝΑ ΕΚΑΤΟ ΚΙΛΑ ΖΩΟΥ. ΣΚΟΠΟΣ : ΤΑΧΕΙΑ ΑΛΚΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ , ΔΙΑ ΑΜΕΣΗ –ΤΑΧΕΙΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΟΥ ‘’ΚΑΤΑΡΡΟΙΚΟΥ ΠΥΡΕΤΟΥ’’ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ. ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!! ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΣΟΔΑ, ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ , ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΚΕΙ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΑ ΟΞΕΑ ΧΩΝΕΥΣΗΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΕΡΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΣΟΦΑΓΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΕ ‘’ ΡΕΨΙΜΟ’’. ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΑ ΣΑΣ ΩΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΘΕΙΤΕ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥ. ΑΝ ΤΑ ΖΩΑ ΡΕΥΤΟΥΝ , ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΣΗ ΝΕΡΟΥ ΜΕ ΣΟΔΑ, ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΠΟΤΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΖΩΑ , ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΟΔΑ. ΑΝ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΔΕΝ ΡΕΥΤΟΥΝ , ΤΟΤΕ ΔΙΑΚΟΨΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΟΔΑ , ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΑΕΡΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ , ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ‘’ΤΥΜΠΑΝΙΣΜΟΣ’’. ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ‘TΥΜΠΑΝΙΣΜΟΥ’ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ. ΔΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΔΙΑ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΟΙΧΩΝ ΜΕΣΑ-ΕΞΩ, ΠΑΤΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΟΦΩΝ ΤΩΝ ΣΤΑΥΛΩΝ, ΚΙΑ ΔΙΑ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ ΣΕ ΝΕΡΟ, ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ''ΚΟΡΕΣΜΕΝΟ ΔΙΑΛΥΜΑ'' ΑΠΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΧΟΝΤΡΟ ΑΛΑΤΙ ΣΕ ΝΕΡΟ.
5)      ΠΛΥΝΕΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΜΕ ΒΟΥΡΤΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΝΕΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ, ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΙΑ : ΔΕΚΑ ΚΙΛΑ ΣΟΔΑΣ ΣΕ ΕΚΑΤΟ ΚΙΛΑ ΝΕΡΟ , ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΗΓΩΝ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ, ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΥΠΑΡΧΟΝ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΚΑΙ ΙΟ. ΞΕΠΛΥΝΕΤΕ ΤΟ ΖΩΟ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ, ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ ΑΠΟ ΒΡΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ. ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ, ΣΤΕΓΝΩΣΤΕ ΤΟ ΤΡΙΧΩΜΑ ΤΩΝ ΜΕ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ‘Η ΜΕ ΣΤΕΓΝΟ ΑΧΥΡΟ ‘Η ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΝΟΗΣΕΤΕ, Π.Χ ΡΟΚΑΝΙΔΙ.
6)      ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΣΟΔΑΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟΥ , ΔΕΚΑ ΠΡΟΣ ΕΚΑΤΟ ΚΙΛΑ, ΝΑ ΠΛΥΝΕΤΕ ΤΟ ΠΑΤΩΜΑ, ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΟΦΗ ΤΩΝ ΣΤΑΒΛΩΝ, ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΣΤΑΒΛΩΝ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΤΑΒΛΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΙ , ΜΕ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ , ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑΒΛΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΟΙ ΣΤΑΒΛΟΙ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΩΣΤΕ ΟΙ ΑΤΜΟΙ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΣΟΔΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΕΘΙΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ. ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΞΑΝΑΒΑΛΕΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑΒΛΟΥΣ.
7)      ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΙ ΣΤΑΒΛΟΙ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙ-ΙΩΣΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ  ΑΠΟ ΥΠΕΡΥΘΡΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ , ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΤΑΥΛΩΝ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΟΔΑ, ΑΝΑΨΤΕ ΦΩΤΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΔΥΟ ΕΩΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΩΡΩΝ , ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΛΟΥΣ, ΠΡΟΣΕΧΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΠΥΡΚΑΓΙΑ. Η ΥΠΕΡΥΘΡΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΩΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΔΗΜΙΕΣ.
8)      ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΟΛΟΗΜΕΡΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑΣ, ΒΓΑΛΤΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΖΩΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΒΕΣΤΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΤΩΜΑ, ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΜΕΣΑ –ΕΞΩ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΡΟΦΗ ΤΩΝ ΣΤΑΥΛΩΝ, ΑΝΑΒΟΝΤΑΣ ΠΑΛΙ ΦΩΤΙΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΣΤΑΥΛΩΝ ΔΙΑ ΤΟ ΤΑΧΥ ΣΤΕΓΝΩΜΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ. ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΞΑΝΑΒΑΛΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΥΛΟΥΣ . ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΛΑΜΠΑ ΥΠΕΡΥΘΡΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΜΕ ΟΚΤΑΩΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ ΚΑΘΕ ΣΤΑΥΛΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΥΛΟΥΣ ΤΟ ΑΝΤΙ-ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙ-ΙΩΣΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΥΘΡΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ.. ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΥΛΟΥΣ, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΛΟΥΣ ΤΑ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ, ΚΟΠΡΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ, ΚΙΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΔΙΑΚΟΣΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΛΟΥΣ.
9)      ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΝΑΜΜΕΝΕΣ ΟΚΤΩ ΣΠΕΙΡΕΣ ΚΑΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΜΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΣΤΑΥΛΩΝ.
10)   ΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΞΗΡΑΝΕΤΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΕΛΗ ΚΑΙ ΒΑΛΤΟΥΣ ΜΕ ΣΤΑΣΙΜΑ ΝΕΡΑ , ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΛΟΥΣ, ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΣΤΕ –ΕΚΚΕΝΩΣΤΕ ΔΟΧΕΙΑ ΜΕ ΣΤΑΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΥΓΡΑ , ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΛΟΥΣ.
11)   ΔΩΣΤΕ ΣΤΑ ΖΩΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΛΙΓΟ ΞΕΡΟ ΜΟΥΧΛΙΑΣΜΕΝΟ ΨΩΜΙ , ΚΑΙ ΜΟΥΧΛΙΑΣΜΕΝΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΩΜΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΜΥΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΜΟΥΧΛΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ. Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΦΥΤΙΚΟΥΣ ΜΥΚΗΤΕΣ-ΜΟΥΧΛΑ, ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΟΤΙ ΤΑ ΜΟΥΧΛΙΑΣΜΕΝΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ΓΙΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΗ ΧΟΛΕΡΑ. Η ‘’ΑΣΠΙΡΙΝΗ’’ ΤΗΣ BAYER  ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΥΧΛΑ-ΜΥΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΙΤΙΑΣ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ , ‘’ΚΛΑΠΕΝ’’ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΗΣ BAYER.
12)   ΟΙ ΣΤΑΥΛΟΙ ΝΑ ΑΕΡΙΖΟΝΤΕ ΣΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΒΑΘΜΟ , ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΩΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ. ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΚΑΛΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.
13)   ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ , ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΛΟΥΣ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΒΟΣΚΗ ‘Η ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΡΙΩΝ ΕΙΔΩΝ ΔΙΟΤΙ : Α) ΧΩΡΙΣ ΗΛΙΑΚΟ ΦΩΣ ΤΑ ΖΩΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΜΕΝΟ –ΑΣΘΕΝΗ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΑΡΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΜΕΝΟ-ΑΣΘΕΝΕΣ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ , ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΛΩΤΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ. Β) ΧΩΡΙΣ ΗΛΙΑΚΟ ΦΩΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΗ ‘’D’’  ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ , ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΣΤΑ, ΚΑΙ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΣ ΤΟ ΕΚΕΙ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟ ΑΙΜΑ , ΚΑΙ ΑΡΑ ΑΣΘΕΝΕΣ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Γ) ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΙΩΔΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ, ΔΕΝ ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ, ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ , ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ. ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ,ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΛΑΜΠΑ ΥΠΕΡΙΩΔΟΥΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ , ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΤΑΥΛΩΝ ΔΙΑ ΟΚΤΑΩΡΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. ΤΕΛΟΣ.


ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΩΣ ΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ : ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡ.ΧΡ.ΓΙΑΝΝΗΣ , ΣΤΡ/ΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ Ο.Ε.Α/Ο.ΠΛ.Α, ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ‘’ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΜΕΩΝ’’, ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ‘’ΕΛΛ.ΠΑΤΡΙ.Κ.Ε’’.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΟΔΟΣ ΕΛΠΙΔΟΣ 12, Ν.ΙΩΝΙΑ, ΒΟΛΟΣ.
Α.Δ.Τ.: Δ.424419 ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΥ, ΤΗΛ: 698 36 579 54.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ:  ‘’ELLHNKAICHAOS.BLOGSPOT.COM’’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ