Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΙΔΩΤΟ!!!




 Δέν γνωρίζω από πού είναι αυτό τό έργο, από αγγείο ή από κάπου αλλού, πάντως είναι περίεργη η σύμπτωση μέ τό σημάδι, τό κομμάτι πού λείπει από τό ίδιο μέρος. ;;;!!!!

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ - ΕΡΕΥΝΑ

1 σχόλιο:

  1. Το έργο που ψάχνεις είναι ένας ελληνικός κρατήρας του 370-350 π.Χ. από την Απουλία της Νοτίου Ιταλίας. Σήμερα βρίσκεται, και αυτό, στο Βρεττανικό Μουσείο ! Εδώ μπορείς να το δεις ολόκληρο. Η φωτό είναι από την διαδικτυακή σελίδα του Βρεττανικού Μουσείου. http://www.britishmuseum.org/collectionimages/AN00131/AN00131845_001_l.jpg

    Το αγγείο είναι ερυθρόμορφο. Στην παράσταση προηγείται η Εκάτη η οποία δείχνει με το ραβδί-σκήπτρο ένα αστέρι -ήλιο (πυξίδα) και ακολουθεί Ερμής. Κάτω δεξιά υπάρχει ένα είδος μνήματος(;) όπου βρίσκεται μια γυναικεία μορφή. Από την περιγραφή που δίνουν στην σελίδα του Μουσείου, στην πίσω πλευρά απεικονίζεται η γιγαντομαχία.
    Στην σελίδα αυτή μπορείς να βρεις και άλλες λεπτομέρειες σχετικές με το αγγείο : http://www.britishmuseum.org/research/collection_online/collection_object_details.aspx?objectId=1629163&partId=1&searchText=Greek+Persephone&images=on&page=2

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ