Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Βατικανό:Στα περιστέρια της ειρήνης του Πάπα ,επιτέθηκαν γλάροι και κοράκια

Doves
το μαύρο κοράκι και ο γλάρος επιτίθενται ...
το μαύρο κοράκι και ο γλάρος επιτίθενται …
Cppure
Cappoiore
Bρυξέλλες, Δ.Πορύρης/Π.Σταφυλά
Σήμερα Κυριακή 26/01/14, ο Πάπας Φραγκίσκος από την πλατεία του Αγίου Πέτρου, μπροστά σ’ένα κοινό χιλιάδων πιστών, έκανε έκκληση για ειρήνη στην Ουκρανία:” Εύχομαι έναν εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των αρχών και της κοινωνίας, χωρίς χρήση βίας , με πνεύμα ειρήνης και με αναζήτηση του κοινού καλού…Με τις προσευχές μου είμαι κοντά στην Ουκρανία …” .
Στη συνέχεια, περιστοιχισμένος από ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ελευθέρωσαν από το μεγαλύτερο παράθυρο του Μεγάρου των Αποστόλων, 2 λευκά περιστέρια σε μια συμβολική χειρονομία για την ειρήνη.
Ο κόσμος πάγωσε όταν τα δυο περιστέρια, που δεν είχαν προλάβει καλά καλά να πετάξουν , έγιναν εύκολη λεία για ένα κοράκι και ένα γλάρο αντίστοιχα. Μάλλον τα περιστέρια πρόδωσαν τις προθέσεις του Βατικανού καθώς είναι γνωστό ότι η πολιτική διάσπαση στην Ουκρανία έγκειται ανάμεσα σε ρωσόφιλους ορθόδοξους και σε δυτικόφιλους ουνίτες που αποτελούν και το πλέον του 40% του πληθυσμού. Η Πορτοκαλί Επανάσταση στην Ουκρανία δεν ήταν παρά η πολιτική έκφραση της πολιτισμικής, γλωσσικής και θρησκευτικής διαμάχης στις τάξεις του λαού.
article-2546218-1AF8872C00000578-322_634x471
article-2546218-1AF8A5E500000578-66_634x435
Το κοράκι κατάφερε επανειλημμένα χτυπήματα στο ένα περιστέρι, ενώ το άλλο που άρπαξε ο γλάρος έχασε τα φτερά του.
Seagull attacks dove

πηγη: WP, Guardian, daily mail
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ