Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Πώς από τον «κόσμο μας» βρεθήκαμε …στον κόσμο μας.



Μπορείτε να φαντασθείτε μια αλήθεια πού θα σας έβγαζε από την πραγματικότητα πού έχει στηθεί γύρο σας;
Λοιπόν μέσα από τους μύθους πού εδραιώθηκαν διαχρονικά διά μέσω των θρησκειών , έχουν με αλληγορικό τρόπο καμουφλαριστεί  γνώσεις  της δημιουργίας  τού κόσμου μας.
Όταν ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο ,  αφού έφτιαξε τον χώρο και τά είδη του φυτικού και ζωικού βασιλείου, στο τέλος έφτιαξε  και το αντίγραφό του, τον άνθρωπο,  «κατ΄ εικόνα και ομοίωση» .  Του έδωσε τά πάντα και  τον άφησε ελεύθερο να τά ονομάσει  και να συνεχίσει να δημιουργεί  με την φαντασία  στην  φαντασία  της  φαντασίας του Δημιουργού του.  Και ο άνθρωπος  ήταν στον κόσμο του. Τον κόσμο μέσα στον οποίο του χάρισε ο Δημιουργός του. 
Στον κόσμο του λοιπόν μπορούσε να κάνει ότι ήθελε.  Να είναι ευτυχισμένος. Χρόνος δεν υπήρχε. Όλα ήταν  ένα συνεχόμενο  όμορφο τώρα. Και  έγινε η ανατροπή.  Ο άνθρωπος  σκέφθηκε τον εαυτό του.  Έστρεψε τον νού του στο εγώ του  ξεφεύγοντας από την εικόνα της δημιουργίας.  Και έγινε αυτό πού σκέφθηκε. Το άλλο του εγώ.  Μέρος του εαυτού του. Πλευρά από την πλευρά του.
Ένας ακόμα άνθρωπος εμφανίσθηκε στο πλάι του. Και  άρχισε ο Χρόνος…
Αυτός ο άλλος άνθρωπος  βρέθηκε μέσα στον κόσμο  του πρώτου ανθρώπου. 
 Ο κόσμος τους άρχισε να είναι  ένας και δεδομένος. Ο πολλαπλασιασμός τους  τούς έφερε σε κοινωνία πολλών ανθρώπων και ο κόσμος έγινε ακόμα πιο στέρεος.  Τόσο στέρεος  πού ήταν αδύνατον να ξεφύγει, να σκεφθεί κάτι άλλο. 
Και ο χρόνος τον κούρασε. Έψαχνε τήν  χαμένη ευτυχία του.
 Την πραγματική ελευθερία του. Τον Δημιουργό του.  Τον εαυτό του. 
Και η κούραση του χρόνου φαινόταν  πάνω του .  
 Και  ήρθε ο θάνατος.
 Όχι ο  ψυχικός, όχι ο πνευματικός, ο υλικός θάνατος  πού τον απελευθερώνει από τά δεσμά του κόσμου του πού …δεν ήταν ο κόσμος του . 

4 σχόλια:

  1. ψεμα.ο χρονος υφιστατο μετα την αποστασια του ζευγους ΑΔΑΜ-ΕΥΑΣ και την απομακρυνση του απο τον παραδεισο.κατα συνεπεια ο χρονος δεν ξεκινησε με την εμφανιση της ευας αλλα με την αποστασια.τωρα 'η' πονηρος εισαι 'η' βλακας.διαλεξε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προτιμώ τό "βλάκας"...δέν μού αρέσουν οί πονηροί άνθρωποι. Η ανάπτυξη τού θέματος έγινε μέ βάση τά δεδομένα τού μύθου περί Αδάμ καί Εύας ... άν γίνουν μέ βάση τό πρωταρχικό Χάος τής Ελληνικής Κοσμογονίας τότε θά έχουμε μιά άλλη ερευνητική ανάλυση.
    Νομίζω πώς μπορώ καί έχω τό δικαίωμα νά φαντάζομαι όπως θέλω αυτά τά θέματα ... άλλωστε...σάς ανοίγω τόν ορίζοντα νά δείτε καί μιά άλλη άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1)προτιμας το βλακας για να αποποιηθεις της ευθυνης σου 2)γιατι δεν αναφερεις και τα δυο σεναρια γεννησης-κοσμογονιας,μηπως επειδη απευθυνεσαι σε κατα κανονα σε ορθοδοξο λαο.3)δικαιωμα να φανταζεσαι οπως θελεις το εχεις,να το δημοσιοποιεις ομως σε site τετοιου κυρους και να επηρεαζεις σου το δινει το site

      Διαγραφή
  3. Σέ όλες τίς θρησκείες θά βρείς αλήθειες...η αποκωδικοποίησή τους επαφίεται στόν ανήσυχο ερευνητή. Η δημοσιοποίηση μέσα από ένα σάιτ είναι καλό γιατί μπορεί νά σέ κάνει νά δείς τά πράγματα έτσι πού δέν τό είχες ποτέ σκεφτεί. Τό θέμα είναι πώς μπορείς νά υιοθετήσεις ότι νομίζεις πώς σού αφυπνίζει κάτι μέσα σου. Μήν αγχώνεσαι τόσο...προχώρα πιό πέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ